Mit jelent Rád nézve a Sopron Bank felvásárlása?

Kedves leendő Ügyfelünk!

Szeretettel üdvözlünk a MagNet Bank információs oldalán, ahol teljeskörűen tájékozódhatsz a felvásárlás kapcsán téged érintő változásokról és az átállás egyes szakaszairól. Jelen oldalunkat folyamatosan frissítjük, kérjük a naprakész információkért nézz vissza a jövőben is!

1. Előzmények: cégjogi események

 • 2021. október 13-án a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG szerződést írt alá a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatának, a Sopron Bank Zrt.-nek a felvásárlására.
 • 2022. február 7-én a tranzakcióhoz szükséges Magyar Nemzeti Bank engedély megérkezett, amellyel a Sopron Bank a MagNet Bank 100%-os leányvállalatává vált.
 • A vonatkozó jogszabályokkal összhangban; állományátruházási megállapodás alapján 2022. június 30-i dátummal a MagNet Bankra kerül átruházásra a Sopron Bank meghatározott hitel/kölcsönszerződés állománya, valamint a betétállomány és pénzforgalmi szolgáltatási keretszerződés állománya. A betétállomány és pénzforgalmi szolgáltatási keretszerződés állománya átruházására hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról szóló 2013. évi CCXXXVII. törvény (Hpt.) 17. §, a hitel/kölcsönszerződések átruházására pedig a Hpt. 17/A. §-a alapján került sor.
 • 2022. április 27-én megérkezett az állományátruházáshoz a Magyar Nemzeti Bank engedélye, amelyet a H-EN-I-258/2022. számú határozatával adott meg a MagNet Bank részére.

2. Milyen szerződéseket/szolgáltatásokat érint az átruházás?

 • a hitel valamint kölcsönszerződéseket (ideértve a folyószámla hitelkeretet is) TOVÁBBI RÉSZLETEK
 • bankszámla szerződéseket és betéteket (ideértve a hozzá kapcsolódó szolgáltatásokat (NetBank, MobilBank) TOVÁBBI RÉSZLETEK
 • ! DE, NEM érinti a bankkártyákat. ! A Sopron Bank (Takarékbank által kibocsátott) betéti kártyák felmondásra kerültek, helyette új MagNet Bank Mastercard típusú bankkártyák kerülnek kibocsájtásra. TOVÁBBI RÉSZLETEK
 • NEM ÉRINTI továbbá az értékpapír számlákat sem. A Sopron Bank felmondta az értékpapír-számlavezetésre vonatkozó szerződéseket, a MagNet Bank ezt a szolgáltatást nem nyújtja.
 • NEM ÉRINTI továbbá a széfszolgáltatásra vonatkozó szerződéseket sem. Ezek sem kerülnek átruházásra a MagNet Bankhoz.

3. Mit jelent az állományátruházás?

2022. június 30-át követően a MagNet ügyfele leszel. Mit jelent ez a Te számodra?

 • A kölcsönszerződések esetén a szerződésekbe hitelezőként a MagNet Bank Zrt. lép be, és ettől a naptól kezdve a kölcsönszerződésedet a MagNet Bank Zrt. fogja kezelni. Ennek megfelelően ettől az időponttól kezdve a törlesztési és minden más szerződéses kötelezettségedet a MagNet Bank Zrt. részére vagy köteles teljesíteni.
 • A bankszámládat ezen a naptól követően a MagNet Bank fogja vezetni, így a MagNet lesz a számlavezető bankod. A bankszámla számod nem változik. Az átruházás napjától a keretszerződéseken alapuló fizetési megbízások teljesítése a MagNet Bankot terhelik, a szerződésekkel kapcsolatos valamennyi fizetési megbízásodat és igényedet a MagNet Bank részére kell címezned.
 • A Sopron Banknál lekötött betéteid változatlan feltételekkel kamatoznak a betét lejáratáig. Az automatikusan megújuló betétek az ügyfélszámlák átadása után már a MagNet Bank feltételei szerint újulnak meg.
 • A Business Terminal HomeBank szolgáltatás, és SOPRONETB@NK szolgáltatás megszűnik, helyébe a MagNet NetBank szolgáltatás lép, melynek részletes feltételeit a MagNet Bank Elektronikus azonosítást igénylő banki szolgáltatásokra vonatkozó Általános Szerződési Feltételei tartalmazzák. TOVÁBBI RÉSZLETEK

4. Módosulnak a szerződési feltételeid?

A meglévő szerződések kamatai, díjai, költségei Számodra kedvezőtlenül nem változnak.

Az adott szerződések teljesítése során felmerülő esetleges változásokról, különbségekről az adott termékre vonatkozó aloldalakon tájékozódhatsz:

kölcsönszerződés esetén: TOVÁBBI RÉSZLETEK

bankszámla/betét esetén: TOVÁBBI RÉSZLETEK

elektronikus szolgáltatások (NetBank, MobilBank) TOVÁBBI RÉSZLETEK

A módosuló szerződési feltételekről itt tájékozódhatsz: TOVÁBBI RÉSZLETEK

5. Milyen teendőid vannak:

Az állományátruházás alapján a szerződések átszállása automatikusan történik, neked ezzel kapcsolatban további teendőd, feladatod nincs.

6. Bankszünnapok, szolgáltatás kiesések

A migráció időpontjának -azaz 2022. június 30-a környékén várhatóan bankszünnapo(ka)t fogunk tartani. Ebben az időpontban várhatóan nem minden banki szolgáltatás lesz folyamatosan elérhető. A bankszünnapokról, az ideiglenesen nem elérhető szolgáltatásokról megfelelő időben tájékoztatni fogunk. Ennek részleteiről hamarosan közzétett információs aloldalunkon tájékozódhatsz, ahol folyamatosan frissíteni fogjuk a híreket az aktuális tudnivalókról. Kérjük kövesd figyelemmel! TOVÁBBI RÉSZLETEK

Az átállás technikai részleteiről, a technikai tudnivalókról (MagNet NetBank, MagNet MobilApp) folyamatosan tájékoztatni fogunk. Kérjük kövesd figyelemmel! TOVÁBBI RÉSZLETEK

7. Banszámlavezetésre vonatkozó keretszerződés vagy hitelszerződés felmondása

Felhívjuk a figyelmed arra, hogy 2022. június 30. napjáig jogosult vagy az állományátruházással érintett szerződéseket díjmentesen írásban felmondani.

 • A bankszámlavezetésre vonatkozó keretszerződés felmondására vonatkozó részletes tájékoztatást itt találod.
 • A hitelszerződések felmondására vonatkozó részletes tájékoztatást itt találod.

Köszönjük figyelmedet!

MagNet Bank

VISSZA AZ INFORMÁCIÓS FŐOLDALRA