Közösségi Betét és Hitel

Mentor és Szféra program

A körülöttünk fejlődő világ javarészt hitelekből épül. Ügyfeleink közreműködésével kedvezményes forrást biztosítunk olyan projektek számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre, társadalmunkra.

A közösségi banki betétesek jogosultak meghatározni és nyomon követni, mi történik pénzükkel, és kinek a hitelét teszik kedvezményesebbé

A MENTOR betét tulajdonosa a betét elhelyezésekor kiválaszthatja, melyik MENTOR hitelfelvevő ügyfelünk hitelét kívánja kedvezményesebbé tenni betétje által.

A SZFÉRA betét tulajdonosa a betét elhelyezésekor az általunk támogatott SZFÉRA hitelcélok közül választhat (pl. Biogazdálkodás), és a bank a betétből a megjelölt szférába helyez ki hitelt.

A betétes egy meghatározott sávon belül dönthet betétjének kamatáról: akár a piaci kamatoktól alacsonyabbat is választhat, ha azt szeretné, hogy az adott hitelfelvevő hitele még olcsóbb legyen.

MEGÚJUL A MENTOR / SZFÉRA PROGRAM

Magyarország első értékalapú, közösségi bankjaként hiszünk abban, hogy ügyfeleinkkel összefogva jobbá tehetjük társadalmunkat. Céljaink elérésében a Mentor-Szféra Program kiemelten fontos eszközünk.

A Program bevezetése óta eltelt több mint 6 év alatt rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, sok hasznos visszajelzést kaptunk ügyfeleinktől.

Szeretnénk, ha a jövőben még több betétes és hitelfelvevő ügyfél csatlakozna közösségi kedvezményprogramunkhoz, élvezhetné a magyar bankpiacon egyedülálló kezdeményezés előnyeit.

Ennek érdekében a jelenlegi Programot 2017. április 30. napjával bezárólag megszüntetjük, ugyanakkor az összegyűlt tapasztalataink alapján 2017. február 1-től elindítjuk új Mentor-Szféra Plusz Programunkat.

Hogyan segítheti betételhelyezéssel a hitelfelvevőket?

Ügyfeleink a Mentor közösségi betétek révén kedvezményes hitellehetőséghez juttathatnak egyes projekteket, mindezt úgy, hogy közben a betétes - saját választásától függően - akár normál piaci betéti kamatokhoz is juthat. A Mentor Közösségi Betét esetében ugyanis megvalósul a három, látszólag különálló érdekcsoport; a betétes, a bank és a hitelfelvevő összekapcsolása. Így ügyfeleink az elhelyezett betéteikkel forrást biztosíthatnak helyi, a fenntarthatóság elveinek megfelelő vállalkozásoknak.

Betétes ügyfeleink nagymértékben hozzájárulhatnak hiteles ügyfeleink hitelterheinek könnyítéséhez. Mentor betét elhelyezésekor ugyanis ügyfeleink maguk választhatják ki, hogy a bank melyik konkrét hitelfelvevőt hitelezze az általuk lekötött összegből. Ezt követően a bank kizárólag a megjelölt célra helyezi ki a hitelt. A betétes így biztos lehet benne, hogy amíg pénze a bankban pihen, addig egy általa választott cél létrejöttét támogatja.

Mentor hiteles ügyfeleinknek ezzel szemben lehetőségük van kölcsönkamataik csökkentésére. Amennyiben ügyfeleink betétet helyeznek el egy általuk választott hitelfelvevő hitele mögé, úgy a hitfelvevő terhei csökkennek. Ennek érdekében – felhatalmazás alapján – hiteles ügyfeleinkről közzéteszünk bizonyos adatokat, hogy betétes ügyfeleink megismerjék az általuk választott kedvezményezettet, kezdeményezést.


Kedvezmények

A Mentor betétek révén elérhető hitel kamatkedvezménye két részből áll:

 • A MagNet Bank által biztosított automatikus, havi kamatkedvezményből (az elhelyezett betétek összege után járó 0,5% közösségi kamatjóváírás)
 • Amennyiben a betétesek úgy döntenek, hogy csökkentett mértékű kamatozást vállalnak betéteikre, a hiteles kölcsönkamata még tovább csökken a havi hitelkamat-kedvezménnyel. (ez választható, vagyis nem kötelező része a kedvezmény növelésének)

Jelentkezés

Bármely nálunk elérhető hitel átalakítható Mentor hitellé.

Hitelfelvevő ügyfelünk úgy tudja hiteléhez hozzárendelni a Mentor konstrukciót, ha a hitelszerződés megkötése vagy módosítása során felmenti a bankot a banktitok alól. A banktitok alóli felmentés a hitelfelvevő nevére, hitelösszegre és a hitelcélra terjed ki. Ezen információkat közzétesszük a hirdetményében és weboldalunkon, annak érdekében, hogy betétes ügyfeleink megismerjék a kedvezményezett személyeket, szervezeteket, illetve projektjeiket.

További információért keresse banki tanácsadóinkat, akik szívesen segítenek Önnek!

Mentor hitelfelvevők

A közösségi hitelezés kulcsa az átláthatóság

Itt választhat Önnek szimpatikus hitelfelvevőt és tájékozódhat arról, hogy egy adott hitelügyletet jelenleg
mennyien és milyen mértékben támogatnak.

törlés

ÉLBERT Kft


 • Hitelcél: telephely vásárlás

 • Hitelösszeg: 28 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 9 db

 • Elhelyezett betétek összege: 6 760 657 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 21 528 Ft

A társaság működését több éve az építőipari tevékenysége határozza meg. A társaság állványozással, homlokzati-, függesztett, tér- és gurulóállványok építésével, bérbeadásával, valamint épületek szigetelésével, felújításával, emelet és tetőtér beépítéssel foglalkozik.


Dobai-Pásztor Erika


 • Hitelcél: forint alapú ingatlanvásárlási hitel egy budapesti lakás megvételéhez, önerő mellett

 • Hitelösszeg: 6 470 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 91 db

 • Elhelyezett betétek összege: 33 995 550 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 22 020 Ft

A felhőtlen szegedi egyetemi éveket követően párommal együtt, kéz a kézben nekirugaszkodva komoly és megfontolt lépéseket tettünk, hogy Budapest egyik családias szegletében leljünk otthonra. Választásunk nem véletlenül esett arra a helyre, ahol „értéket őriz az idő”, hiszen fontosak számunkra az emberi kapcsolatok, a hagyományok tiszteletén alapuló jövőépítés, s ha csak tehetjük, a hazait részesítjük előnyben. Ezért is volt meghatározó számunkra, hogy mindezt egy helyen, egy hazai bank égisze alatt találhattuk meg. Jó tudni, hogy egyszeri döntésünk többszörös hasznosságot eredményez, támogatóink és követőink egy tudatos közösség tagjai. Közös életünk alapjainak lerakását követően családunk létszáma immár három főre bővült. Kicsi lányunk érkezése új dimenziókat nyitott meg előttünk. S bár jelenlegi élethelyzetünk anyagi kötelezettségei jelentős terheket rónak ránk, azért bizakodóak vagyunk, hogy egyre gyorsuló világunkban maradhat időnk és energiánk a jövő nemzedékének boldogulását segítő értékmentésre és értékteremtésre.”


An Shihua


 • Hitelcél: Kínai kultúra elterjesztése Magyarországon

 • Hitelösszeg: 4 739 770 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 44 db

 • Elhelyezett betétek összege: 19 593 526 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 58 308 Ft

Kínai kultúrát, tanfolyamokat, régi bölcsességeket tanítok magyar hallgatóknak. Az emberi lélek fejlesztévésel (Tao De King) is foglalkozunk.


Lelenc Kutyamentő Egyesület


 • Hitelcél: Folyószámla hitel, forgóeszköz-finanszírozás céljából: Gazdi és a Kutyája Tanoda Programhoz kapcsolódó területrendezés valamint eszközök vásárlása.

 • Hitelösszeg: 1 400 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 529 db

 • Elhelyezett betétek összege: 678 064 118 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 51 168 Ft

A Lelenc Kutyamentő Egyesület közhasznú társadalmi szervezet. Tevékenységük elsősorban a súlyosan sérült, a vagy az altatás veszéllyel fenyegetett kutyák konkrét fizikai mentése. Évente közel 200 kutya kerül a gondozásukba, akiket gyógyítanak, és gazdát keresnek számukra. Gondozásukban egyidejűleg 55-65 kutya van (2011-ben 160 kutya került a gondozásukba, és 124-nek találtak gazdát). A Lelenc KME weboldala mellett elvesztem.hu címen fórumot indítottak, melyen bárki közzé teheti az elveszett-, talált- vagy gazdát kereső állatok adatait, az adatokat az önkéntesek figyelemmel kísérik, más fórumokkal összevetve aktualizálják, és elősegítik az állatok hazajuttatását. Tevékenységüket bővíteni szeretnék a Gazdi és a Kutyája Tanoda Programmal, ahol nemcsak rutinokat sajátítanak el saját ebeikkel, hanem etológiai, környezetés állatvédelmi ismereteket is átadnának. Ez a program egyszerre megelőzés is, mivel a tájékozott, gondos, jó gazda okos, jól nevelt kutyája nem válik árva ebbé. A program megvalósításához területrendezésre, körbekerítésre és eszközök megvásárlására volna szükség, amelyet részben a folyószámlahitelből kívánnak fedezni.


Váci Waldorf Alapítvány


 • Hitelcél: ingatlan-felújítás

 • Hitelösszeg: 54 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 168 db

 • Elhelyezett betétek összege: 119 709 579 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 388 872 Ft

Vácott és vonzáskörzetében az egyetlen alternatív pedagógiával dolgozó oktatási intézmény a Waldorf-iskola és óvoda, amelyeknek az alapítvány a fenntartója. Nagynak mondható a vonzáskörzete, kb. 30 km-es körből érkezik a tanulóknak több mint fele. Közösségi összefogással és a MagNet Bank hitelével új épületbe költözött az iskola 2011-ben, egy volt laktanya területére. A felújított épület lehetővé teszi, hogy több gyermeket, méltóbb környezetben tudjunk fogadni. Az első ütem lezárulta után, további fejlesztéseket készülünk megvalósítani. A szellemi és közösségi élet sokféle újdonságára nyílik lehetőség, mind gyermekeknek, mind felnőtteknek.


Vass Ágnes


 • Hitelcél: forint alapú ingatlanvásárlási hitel egy 40 m2-es lakás megvételéhez, önerő mellett

 • Hitelösszeg: 5 950 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 77 db

 • Elhelyezett betétek összege: 61 556 975 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 26 412 Ft

„Túl azon a megterhelő kényszerhelyzeten, hogy én is csak így tudtam lakáshoz jutni, megvan az a jó érzésem, hogy egy olyan banktól kaphattam hitelt, amely Magyarországon egyedülálló és úttörő módon épít működésébe olyan értékeket, amelyek számomra is nagyon fontosak, mint pl. környezetvédelem, adományozás, civil összefogás, és még sorolhatnám. Továbbá a visszatörlesztett pénzem Magyarországon marad, és biztosan tudhatom, hogy semmilyen pusztító iparágat nem finanszíroznak belőle idegen országok,– mint az megtörténik más bankok esetében a tudtunk és beleegyezésünk nélkül. A mai, bankok és bankárok ellen fordult közhangulatban nekem megadatik ez a jóérzés, ez a biztos tudat. Nem utolsó sorban pedig kedvezményhez is juthatok a Mentor betétek által, amely csökkentheti a hitelterheimet. Művészi tevékenységgel foglalkozom, korábban sokat illusztráltam. Ezek közül egy ismertebb könyvsorozat az Édesvíz Kiadó által megjelentetett Pöttyös Panni. A szerzőt, Szepes Mária nénit a szívembe zártam, nagy szeretettel és hálával őrzöm emlékét, hiszen ő lelki iránymutató is volt. De nemcsak ő inspirált arra, hogy nyitottabb szemmel és szívvel éljek, hanem nagyon sokan, akiket nem tudok itt mind megemlíteni. Gandhi mindenkinek szóló példáját követve számomra is fontos alapelv az ahimsza, azaz a „nem-ártás elve” (másképpen erőszakmentesség), amelyet minden fronton igyekszem megvalósítani. Szerencsére nem esik nehezemre. Sokkal nehezebb feladat kiállni az érdekeimért, de ezért vagyok itt, hogy próbálkozzak etéren is. Úgy gondolom, hogy egy kifordult világban élünk, a technikai fejlettség közepette a lelki-spirituális leépülés folyamata magával sodorja az emberek többségét. Fontosnak tartok minden olyan kezdeményezést, amely ebből a mentális gödörből kollektív kivezető utat mutat nekünk, segítve, hogy kifejlődhessen mindannyiunkban egy magasabb szintű, kiterjesztett felelősségérzet, ami túlmutat egyéni életünkön."


KO-HA Automobil 2000 Kft


 • Hitelcél: Vállalkozás fejlesztés, forgóeszköz finanszírozás

 • Hitelösszeg: 10 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 5 db

 • Elhelyezett betétek összege: 2 906 464 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 0 Ft

Bemutatkozó szöveg: 1997 óta foglalkozunk autójavítással, és autóértékesítéssel. A Ko-Ha Automobil 2000 Kft.-t 2008. február 11-én alapítottuk A kezdeti időszakban Budapesten a XVI. kerületben egy bérelt műhelyben folytattuk tevékenységüket. A cég tevékenységét jelenleg Csömörön végzi. Külső helyszíneken is vállalunk tehergépkocsi javítást is, a megrendelők igénye szerint. A 16 éves működésünk alatt alakult ki meglévő stabil ügyfélkörük, mely a szolgáltatások színvonalának emelkedésével minden évben tovább bővül.


MG SPECIAL Kft


 • Hitelcél: Forgóeszköz finanszírozás

 • Hitelösszeg: 4 840 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 11 db

 • Elhelyezett betétek összege: 2 461 226 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 0 Ft

A cég fő tevékenysége ipari padlóburkolatok készítése, gyártócsarnokok, mélygarázsok, szennyvíztelepek, és más speciális szakipari munkák.


Civil Support Nonprofit Kft


 • Hitelcél: Likviditásfinanszírozás

 • Hitelösszeg: 3 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 52 db

 • Elhelyezett betétek összege: 37 035 052 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 124 824 Ft

Integrált szolgáltatásainkkal civil szervezeteket teszünk fenntarthatóvá. A Mentor hitellel fejlesztési projektek költségét előlegezzük meg, amit ügyfeleink utána a fejlesztés eredményének segítségével fizetnek vissza nekünk.


Ó-WALD Nonprofit Kft


 • Hitelcél: Ingatlanvásárlás

 • Hitelösszeg: 238 500 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 92 db

 • Elhelyezett betétek összege: 74 765 560 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 207 564 Ft

A társaság fő tevékenységével szervesen kapcsolódik a tulajdonos Óbudai Waldorf Alapítvány tevékenységéhez. A társaság a megvásárolt területen Waldorf központot kíván kialakítani. Az új központban (a régi épületek értékesítésével) együttesen kerülne kialakításra egy óvoda, általános iskola, középiskola, valamint tanárképző részleg.


Kékvölgy Zrt


 • Hitelcél: Iskola építés

 • Hitelösszeg: 82 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 62 db

 • Elhelyezett betétek összege: 136 702 539 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 523 212 Ft

A cégünket 2011-ben a Kékvölgy Pilisszentlászlói Waldorf Iskola szülők közössége, tanárai és barátok alapítottág meg. Elsődleges célunk az új iskolaépületek felépítése és hasznosítása, valamint az építkezéshez szükséges források összegyűjtése, és az ezzel való gazdálkodás. További célunk az Iskola fenntartható működéséhez egy harmadik gazdasági láb kiépítése. Ezt a célt az iskola és a régió sorsáért felelősséget vállaló egyének individuális gazdasági kezdeményezéseinek felkarolásával, szervezésével és támogatásával szándékozunk elérni. 2012 augusztusban, az első új iskolaépület kész lett a jövő nemzedék befogadására. Mint szociális vállalkozás, készek vagyunk az iskola fenntartásának felelősségéből egyre nagyobb szerepet vállalni, támogatjuk a közösségünkből kiinduló társadalmi célú gazdasági kezdeményezéseket.


POLYDENT NONSTOP Kft


 • Hitelcél: Fogorvosi berendezések beszerzése, beruházás

 • Hitelösszeg: 12 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 18 db

 • Elhelyezett betétek összege: 17 851 720 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 54 960 Ft

Polyák László mint tulajdonos és ügyvezető a tulajdonomban lévő üzlethelységben egy modern 24 órás fogászati rendelőt alakítok ki és fogom üzemeltetni Csepel központjában. Az uniós előírásoknak megfelelő fogászati kezelőegységgel, a kerület vonzáskörzetében lakó közel 30.000 paciens valamint külföldi betegek ellátását kívánom megvalósítani. Fogászati ügyeletet igénybevevő pácienseket fogadnám hétvégén és ünnepnapokon, a nap 24 órájában. Az éjjel-nappali fogászat célja, hogy alacsony áron, gyorsan, szakszerűen lássuk el a betegeket, mind a sürgősségi, mind az esztétikai fogászatban. Fogorvosi ügyeleten akár időpont egyeztetés nélkül a nap bármely szakában várjuk a pácienseket kortól függetlenül. Gyermekeket is fogadunk éjjel-nappal, hétvégén is.


Nordkapp Kft


 • Hitelcél: Folyószámla hitelkeret

 • Hitelösszeg: 4 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 1 db

 • Elhelyezett betétek összege: 605 841 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 2 784 Ft

Cégünk, a Nordkapp Kft. 2007 júliusában alakult, fő tevékenységünknek a biztosításközvetítést jelöltük meg. A magas színvonalú ügyfélkiszolgálást alapítójának két évtizedes, biztosítási területen eltöltött vezetői pályafutása és tanácsadói csapatának átlagosan tíz év feletti szakmai tapasztalata garantálja. Kiemelkedő elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkezünk a lakossági- és vállalati vagyonbiztosítások, továbbá a gépjármű biztosítások teljes palettáján, de szakértelmünk kiterjed az élet-, egészség- és balesetbiztosítások területére is. Működési területünk Magyarország teljes területe, de vállaljuk magyarországi székhellyel rendelkező cégek külföldi telephelyeinek a biztosítási menedzsmentjét is.


Kristófy Gyula János


 • Hitelcél: Gyógyászati és Egészségbolt építése

 • Hitelösszeg: 10 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 16 db

 • Elhelyezett betétek összege: 50 267 944 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 135 768 Ft

A MagNet Banktól felvett hitel felhasználása lehetővé tette családi vállalkozásként üzemelő Gyógyászati és Egészségboltunk megvalósulását. Bízunk benne, hogy boltunk tevékenysége hozzájárul a környékbeli lakosság életminőségének javításában.


Zlatár György


 • Hitelcél: Lakásvásárlás

 • Hitelösszeg: 5 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 5 db

 • Elhelyezett betétek összege: 39 316 327 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 104 256 Ft

2006-ban épült IX.kerületi újépítésű házban vásároltam egy 47 nm-es lakást, közel 50 % önerőből egy másik banknál felvett hitellel. Amikor lehetőséget kaptam a banktól, hogy átváltsam a CHF szerződésemet, akkor pártoltam át a Banco Popolare Bankhoz, amit a Magnet Bank később megvásárolt. Ezen időszakban lehetőséget kaptam az előtörlesztésre, melynek köszönhetően most már csak 5 millió Ft-ot kellett felvennem 2012-ben. Saját cégemet irányítom, ami PR, kommunikáció és marketing tevékenykedik közel 4 éve. Jelen pillanatban egyedül élek.


Hel Pékség Kft


 • Hitelcél: Sütőüzem korszerűsítése

 • Hitelösszeg: 25 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 27 db

 • Elhelyezett betétek összege: 35 923 350 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 102 984 Ft

Cégünk 2010 óta működik családi vállalkozásként. Fő tevékenységünk a friss pékáru gyártása. Cégünk eredményeinek és az Önökkel való jó kapcsolatnak köszönhetően több pályázaton is sikeresek voltunk, melynek következtében folyamatosak a beruházások, fejlesztések. Ennek köszönhetően az alkalmazottak létszáma mára 48 főre nőtt. Partnereink között a kisebb boltok mellett megtalálhatóak hotelek és nagy élelmiszerláncok üzletei is. Célunk partnereink megtartása, illetve termékeink és szolgáltatásaink folyamatos bővítése!


Ludvig Tamás


 • Hitelcél: Lakásvásárlás

 • Hitelösszeg: 7 350 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 60 db

 • Elhelyezett betétek összege: 91 969 216 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 188 544 Ft

Lakásvásárlás Pilisvörösváron, 80 % önerő mellett, 2006-ban felvett Chf hitelemet a MagNet Bank segítségével váltottam át 180 Ft-on HUF-ra és futamidőmet meghosszabbítottam 2012-ben. Trafik pályázatot nyert a családom Telkiben 2013 augusztusban, jelenleg ott dolgozom. 2012-2013 tanévben a Gödöllői SZIE egyetemen kárszakértői képzést végeztem műszaki és gépjármű kárszakértői felsőfokú bizonyítványt szereztem, jelenleg biztosítóknál és független szakértői irodáknál állásokra pályázok.


Dr. Göllner Mária Waldorf Egyesület


 • Hitelcél: Folyószámla hitelkeret

 • Hitelösszeg: 14 350 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 92 db

 • Elhelyezett betétek összege: 109 569 823 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 368 844 Ft

Egyesületünk fenntartásában működik az 1989-ben alapított Dr. Göllner Mária Waldorf Óvoda Piliscsabán, mely az országban másodikként nyitotta meg kapuit a waldorf pedagógia iránt elkötelezett családok gyermekei előtt. Vezető óvónőnk 8 éve Kiss Jolánka, aki a Nemzetközi Waldorf Szövetségben képviseli hazánkat. Ezidáig óvodánk az önkormányzati óvodával közös épületben működött, ezért hatalmas mérföldkő, hogy most a Magnetbank hitelének segítségével saját ingatlant vásárolhattunk, ahol még ideálisabb környezetet teremthetünk óvodásainknak. Az új helyen a főépületen kívül egy kisebb ház is áll, ahol minicsoportot tervezünk indítani az óvodába készülő gyermekeknek.


Halastó Camping Kft


 • Hitelcél: Folyószámla hitel forgóeszköz-finanszírozás, likviditás munkaerő bővítés

 • Hitelösszeg: 40 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 42 db

 • Elhelyezett betétek összege: 34 232 249 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 95 088 Ft

A társaság családi vállalkozás generál kivitelezésben építőipari tevékenységet végez. Lakó és középületek /iskola, óvoda, bölcsőde/ teljes és részleges felújítása. Kiváló szakemberekkel rendelkezünk. Azokban a szakmákban melyekben saját létszámmal nem rendelkezünk minőségileg megbízható alvállalkozói kört foglalkoztatunk. MSZN ISO 9001:2009 ISO 14001:2005 minőségtanúsításokkal rendelkezünk.


Opera-Garden Hotel Kft.


 • Hitelcél: Szálláshely építése/kialakítása

 • Hitelösszeg: 712 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 14 db

 • Elhelyezett betétek összege: 14 344 568 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 40 752 Ft

A MagNet Bank Zrt. hitelének segítségével sikerült felépíteni a 4 csillagos butikhotelünket, mely az Operaház melletti sétálóutcában található. 2013-ban Magyarország 3. legjobb szállodája lettünk a TripAdvisor internetes oldalán elhelyezett vendégértékelések alapján. Honlapunk címe: www.operagardenhotel.hu


Szűcs Anikó


 • Hitelcél: Forintosított devizaalapú hitel

 • Hitelösszeg: 19 513 119 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 235 db

 • Elhelyezett betétek összege: 506 319 352 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 698 184 Ft

Két gyermekemet 11 éve egyedül nevelem, lányom még meg sem született, amikor magunkra maradtunk. Banki szaktanácsadó végzettségem mellett két szociális segítő diplomát szereztem. Szabadidőmben próbálok segítséget nyújtani hátrányos helyzetű embertársaimnak. Például álláskeresőknek álláskeresési tanácsadást nyújtok, elkészítem önéletrajzukat, motivációs levelüket. Egy szervezet önkénteseként véradásszervezésben, tartós élelmiszer - ruhagyűjtés – osztásban veszek részt. Az állatvédelem is közel áll hozzám. Szeretnék jó és követendő példát mutatni elsősorban gyerekeimnek, valamint ismerőseimnek a segítségnyújtásban. Nem kell ahhoz anyagi jólét, hogy egy bajba jutott emberen, állaton segítsünk. Egy kis odafigyelésre van csak szükség. 2004-ben hoztam egy hibás döntést. A házam felújítására és régebbi adósságaim kiváltására felvettem deviza alapú hitelt egy másik bankban. A forint gyengülése miatt a törlesztő részletem a duplájára emelkedett és már nem tudtam tovább fizetni. MagNet Banknak köszönhetően még időben sikerült elhoznom abból a bankból a tartozásomat. Most már forintosított a hitelem. Remélhetően a MagNet Bank közösségi mentor hitel-betét terméknek köszönhetően enyhülhetnek a terheim, amennyiben betétes ügyfelek érdemesnek tartják támogatni a hitelcélomat és betétjeikkel kamatkedvezményben részesítenek.


Kontakt Alapítvány


 • Hitelcél: Működési költség

 • Hitelösszeg: 10 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 66 db

 • Elhelyezett betétek összege: 101 722 072 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 75 612 Ft

Az alapítvány fő tevékenységei közé tartozik az álláskeresők számára humán szolgáltatás (tanácsadás, mentorálás) nyújtása. A hitelből az Alapítvány likviditását kívánjuk finanszírozni, különös tekintettel a munkabérek és járulékok időbeli kiegyenlítésére.


Hogyan segítheti betételhelyezéssel a hitelfelvevőket?

Ügyfeleink a Szféra közösségi betétek révén kedvezményes hitellehetőséghez juttathatnak egyes működési területeket, mindezt úgy, hogy közben a betétes - saját választásától függően - akár normál piaci betéti kamatokhoz is juthat.

Betétes ügyfeleink nagymértékben hozzájárulhatnak hiteles ügyfeleink hitelterheinek könnyítéséhez. Szféra betét elhelyezésekor ugyanis ügyfeleink maguk választhatják ki, hogy a bank melyik konkrét szférát hitelezze az általuk lekötött összegből. Ezt követően a bank kizárólag a megjelölt szférába helyez ki hitelt. A betétes így biztos lehet benne, hogy amíg pénze a bankban pihen, addig egy általa választott cél létrejöttét támogatja.

SZFÉRA hiteles ügyfeleinknek ezzel szemben lehetőségük van kölcsönkamataik csökkentésére. Amennyiben ügyfeleink betétet helyeznek el egy általuk választott szférában szereplő hitelfelvevő hitele mögé, úgy a hitfelvevő terhei csökkennek. Ennek érdekében – felhatalmazás alapján – hiteles ügyfeleinkről közzéteszünk bizonyos adatokat, hogy betétes ügyfeleink megismerjék az általuk választott kedvezményezettet, kezdeményezést.

A betétes semmilyen kockázatot nem vállal a hitel nem fizetése esetén, vagyis a Szféra betét egyszerű OBA által is biztosított megtakarítási forma.

Az általunk támogatott főbb hitelcélok, területek, szférák

Biogazdálkodás

Olyan vállalkozások, projektek finanszírozása tartozik ide, amely vállalkozások hitelesen és igazoltan szerves trágyázáson, biológiai növényvédelmen és természetes biológiai ciklusokon alapuló technológiát valósítanak meg, és kerülik a szintetikus műtrágya és növényvédő szerek használatát.

Környezet- és természetvédelem

A fejlesztések a természetes környezet különböző hatásokkal, rombolásokkal szembeni védelmét, megóvását szolgálják.

Zöld engergia

A vállalkozások az energiagazdálkodás olyan technológiáját valósítják meg, amely során az energiatermelés a természeti erőforrások körforgásán alapul és a Föld hagyományos természeti, energia (fosszilis) készletét nem rombolják, nem csökkentik tovább.

Munkahelyteremtés

A felvett hitelen olyan fejlesztés, bővítés valósul meg, amelynek révén a vállalkozás új munkahelyeket hoz létre.

Kutatás és fejlesztés

Olyan vállalkozást finanszírozunk, amely tevékenysége révén a kreatív tudásbázis célzott, szisztematikus bővítésére irányul, ennek során új termékek tervezése és piacra történő bevezetése valósul meg.

Egészségügy és szociális ellátás

A vállalkozás finanszírozása révén a lakosság egészségügyi és szociális ellátása javul, bővül, valamint egészségesebb, emberibb környezet fejlesztése valósul meg.

Kultúra és oktatás

a fejlesztés, a finanszírozás a lakosság képzettségének bővítését, szélesítését célozza, ezzel színesebb lesz a kulturális szolgáltatások köre és azok elérése.

KAP - Civil támogatási alap

Közösségi Adományozási Programunk (KAP) keretében ügyfeleinknek évről-évre lehetőségük nyílik arra, hogy bankunk profitjának 10%-áról rendelkezzenek, és arról döntsenek, hogy mely közhasznú civil szervezetet támogassák a rájuk eső nyereség 10%-ának felajánlásával.

Kedvezmények

A Szféra betétek révén elérhető hitel kamatkedvezménye két részből áll:

 • A MagNet Bank által biztosított automatikus, havi kamatkedvezményből (az elhelyezett betétek összege után járó 0,25% közösségi kamatjóváírás)
 • A Szféra hitelfelvevő a bank segítségével már abban az esetben is kedvezményhez jut a hozzárendelt betétek által, ha a betétes normál piaci kamatot választ. Amennyiben a betétes lemond a kamata egy részéről a hitelfelvevő terhei tovább csökkenek.

Jelentkezés

Bármely nálunk elérhető hitel átalakítható Szféra hitellé.

Hitelfelvevő ügyfelünk úgy tudja hiteléhez hozzárendelni a Szféra konstrukciót, ha a hitelszerződés megkötése vagy módosítása során felmenti a bankot a banktitok alól. A banktitok alóli felmentés a hitelfelvevő nevére, hitelösszegre és a hitelcélra terjed ki. Ezen információkat közzétesszük a hirdetményében és weboldalunkon, annak érdekében, hogy betétes ügyfeleink megismerjék a kedvezményezett személyeket, szervezeteket, illetve projektjeiket.

További információért keresse banki tanácsadóinkat, akik szívesen segítenek Önnek!

Szféra hitelfelvevők

A közösségi hitelezés kulcsa az átláthatóság

Itt választhatja ki azt a Szférát, melyet szívesen támogatna és tájékozódhat arról, hogy egy adott hitelügyletet jelenleg mennyien és milyen mértékben támogatnak.

A biogazdálkodás szférában elért összes éves megtakarítás: 62 065 Ft

Elhelyezett betétek darabszáma: 690 db

Elhelyezett betétek összege: 823 979 695 Ft

BIOKONTROLL HUNGÁRIA NONPROFIT Kft.

BIOKONTROLL HUNGÁRIA NONPROFIT Kft.


 • Hitelcél: Az eddigi bérelt iroda helyett saját tulajdonú ingatlanvásárlás, székhely alapítás céljából. (Új Széchenyi Hitel Program)

 • Hitelösszeg: 35 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 690 db

 • Elhelyezett betétek összege: 823 979 695 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 62 065 Ft

A Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. is fontos szereplője a bio tanúsítás rendszerének azzal, hogy ellenőrzi és tanúsítja a magyarországi ökológiai élelmiszer-gazdasági szektor szereplőinek munkáját. Fő tevékenységük, az ökológiai élelmiszerek és mezőgazdasági termékek előállításának ellenőrzése és tanúsítása mellett a Biokultúra újság kiadása is, továbbá részt vesznek számos – az ökológiai gazdálkodáshoz kapcsolódó, pályázati úton finanszírozott – kutatási programban.


Az egészségügy és szociális ellátás szférában elért összes éves megtakarítás: 383 355 Ft

Elhelyezett betétek darabszáma: 1 274 db

Elhelyezett betétek összege: 2 032 908 950 Ft

Medorg

Medorg


 • Hitelcél: A hiteligénylő házi gyermekorvos fő tevékenysége általános járóbeteg ellátás.

 • Hitelösszeg: 500 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 1 274 db

 • Elhelyezett betétek összege: 2 032 908 950 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 284 Ft

A hiteligénylő házi gyermekorvos fő tevékenysége általános járóbeteg ellátás.


Dentus Magyarország Kft.

Dentus Magyarország Kft.


 • Hitelcél: NHP Hitelkiváltás

 • Hitelösszeg: 15 500 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 1 274 db

 • Elhelyezett betétek összege: 2 032 908 950 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 31 549 Ft

A DENTUS - A fogorvos rendelője közel 10 éve működik a budapesti Hegyvidék központjában. A fogászatban jelenleg ismert legmodernebb eljárásokkal és eszközökkel olyan megelőző és gyógyító munkát végzünk, mely a páciensek hosszú távú megelégedésére szolgál. Szolgáltatásaink a szájhigiéniai tanácsadástól kezdve egészen a csontátültetéssel kombinált műgyökér beültetésig terjednek, az esztétikai fogászat célkitűzéseit mindig szem előtt tartva. Elvárásaink magasak, magunkkal szemben pedig a legmagasabbak: lehetőségünk volt a rendelő technikai felszereltségét a legjobb gyártóktól összeválogatni és folyamatos anyagbeszerzéseinket a szüntelenül megújuló választékból szigorú szakmai szempontok alapján összeállítani. Munkatársaink a szakorvosok számára kötelezően előírt továbbképzéseken túl is rendszeresen részt vesznek érdeklődési körüknek megfelelő speciális kurzusokon, ezáltal is biztosítva, hogy a mindennapi gyógyító-megelőző munkában csak tudományosan bizonyított eszközök és eljárások kerülnek felhasználásra. A fogtechnikai hátteret biztosító laborok ebben a munkában stratégiai partnerek: a magas fokú precizitás és a jó szakmai kommunikáció eredményezi azt, hogy csak a hibátlan munkák kerülnek átadásra, munkánkat a végletekig tökéletesítgetjük.


Fájdalom-ambulancia Kft.

Fájdalom-ambulancia Kft.


 • Hitelcél: Fitness, cardio és egészésgügyi gépek vásárlása

 • Hitelösszeg: 150 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 1 274 db

 • Elhelyezett betétek összege: 2 032 908 950 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 351 522 Ft

Az F&M fitness and more az ország egyik legmodernebb, 2 700 nm-en elterülő fitness-medical komplexuma, mely Budán, a MoM Sport területén található. Termünk egyedisége elsősorban egyedülálló koncepciónkon alapszik, amely hátterében a 2003 óta működő orvos szakmai partnerünk, a Fájdalom Ambulancia áll, melynek fő szakterülete a mozgásszervi sérülések kezelése, rehabilitációja. Elkötelezett célunk, hogy vendégeink számára olyan edzésterveket dolgozzunk ki, amely preventív, a személyes fizikai adottságokat figyelembe veszi, tudatosságon alapul, segítve a fejlődést, és az elvárt optimális eredmény elérését. Kimagasló színvonalú mozgáselemző és biomechanikai laborunkban megtalálható berendezéseinken végzett járás-, egyensúly-, maximális erő-, térdízületi mozgás vizsgálattal, vagy akár a 3D ultrahang alapú gerincfelméréssel fény derül a szervezet rejtett tartalékaira, még fejleszthető képességeire, de ugyanúgy arra is, ha túlterhelt, vagy sérülésveszélyes állapotban van. Professzionális Cybex fitness gépparkunk és gondos szakmaisággal összeállított csoportos óráink mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy új fitness kultúrát honosíthassunk meg Magyarországon, és innovatív szereplőként megmutathassuk vendégeinknek, hogyan válhat az edzés tudatos életformává. Látogatóink hangulatos, légkondicionált és csúcsminőségű hangtechnikával felszerelt termeinkben több, mint 20 féle különböző típusú csoportos órán vehetnek részt (pl. Aerobic, Spinning, Hot Iron, DeepWork, TRX, Funkciónális köredzés, BodyART, Alakformáló, Dance stb), vagy a wellness pihenőből nyíló finnszauna mellet gőz-, illetve infrakabinjainkban relaxálhatnak. Termünk egyediségét tovább emeli, a Fájdalom Ambulancia területén található Jégszauna kezelés, mely számos pozitív élettani hatása mellett, kitünő kiegészítése a napi edzésmunkának, illetve adott esetben szerves része a rehabilitációnak. Szolgáltatási palettánk kialakításnál nagy gondot fordítottunk arra, hogy mindenki megtalálja a kedvére való mozgásformát, illetve, hogy mindenki kényelemben és nyugalomb


A környezet- és természetvédelem szférában elért összes éves megtakarítás: 1 449 Ft

Elhelyezett betétek darabszáma: 498 db

Elhelyezett betétek összege: 727 334 318 Ft

Lelenc Kutyamentő Egyesület

Lelenc Kutyamentő Egyesület


 • Hitelcél: Folyószámla hitel, forgóeszköz-finanszírozás céljából: Gazdi és a Kutyája Tanoda Programhoz kapcsolódó területrendezés valamint eszközök vásárlása.

 • Hitelösszeg: 1 400 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 498 db

 • Elhelyezett betétek összege: 727 334 318 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 1 449 Ft

A Lelenc Kutyamentő Egyesület közhasznú társadalmi szervezet. Tevékenységük elsősorban a súlyosan sérült, a vagy az altatás veszéllyel fenyegetett kutyák konkrét fizikai mentése. Évente közel 200 kutya kerül a gondozásukba, akiket gyógyítanak, és gazdát keresnek számukra. Gondozásukban egyidejűleg 55-65 kutya van (2011-ben 160 kutya került a gondozásukba, és 124-nek találtak gazdát). A Lelenc KME weboldala mellett elvesztem.hu címen fórumot indítottak, melyen bárki közzé teheti az elveszett-, talált- vagy gazdát kereső állatok adatait, az adatokat az önkéntesek figyelemmel kísérik, más fórumokkal összevetve aktualizálják, és elősegítik az állatok hazajuttatását. Tevékenységüket bővíteni szeretnék a Gazdi és a Kutyája Tanoda Programmal, ahol nemcsak rutinokat sajátítanak el saját ebeikkel, hanem etológiai, környezetés állatvédelmi ismereteket is átadnának. Ez a program egyszerre megelőzés is, mivel a tájékozott, gondos, jó gazda okos, jól nevelt kutyája nem válik árva ebbé. A program megvalósításához területrendezésre, körbekerítésre és eszközök megvásárlására volna szükség, amelyet részben a folyószámlahitelből kívánnak fedezni.


A kultúra és oktatás szférában elért összes éves megtakarítás: 774 493 Ft

Elhelyezett betétek darabszáma: 435 db

Elhelyezett betétek összege: 743 495 199 Ft

Ó-Wald Kft.

Ó-Wald Kft.


 • Hitelcél: Ingatlanvásárlás

 • Hitelösszeg: 238 500 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 435 db

 • Elhelyezett betétek összege: 743 495 199 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 649 130 Ft

A társaság fő tevékenységével szervesen kapcsolódik a tulajdonos Óbudai Waldorf Alapítvány tevékenységéhez. A társaság a megvásárolt területen Waldorf központot kíván kialakítani. Az új központban (a régi épületek értékesítésével) együttesen kerülne kialakításra egy óvoda, általános iskola, középiskola, valamint tanárképző részleg.


Váci Waldorf Alapítvány

Váci Waldorf Alapítvány


 • Hitelcél: ingatlan-felújítás

 • Hitelösszeg: 54 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 435 db

 • Elhelyezett betétek összege: 743 495 199 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 90 484 Ft

Vácott és vonzáskörzetében az egyetlen alternatív pedagógiával dolgozó oktatási intézmény a Waldorf-iskola és óvoda, amelyeknek az alapítvány a fenntartója. Nagynak mondható a vonzáskörzete, kb. 30 km-es körből érkezik a tanulóknak több mint fele. Közösségi összefogással és a MagNet Bank hitelével új épületbe költözött az iskola 2011-ben, egy volt laktanya területére. A felújított épület lehetővé teszi, hogy több gyermeket, méltóbb környezetben tudjunk fogadni. Az első ütem lezárulta után, további fejlesztéseket készülünk megvalósítani. A szellemi és közösségi élet sokféle újdonságára nyílik lehetőség, mind gyermekeknek, mind felnőtteknek.


Dr. Göllner Mária Waldorf Egyesület

Dr. Göllner Mária Waldorf Egyesület


 • Hitelcél: ingatlanvásárlás

 • Hitelösszeg: 14 350 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 435 db

 • Elhelyezett betétek összege: 743 495 199 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 34 880 Ft

Egyesületünk fenntartásában működik az 1989-ben alapított Dr. Göllner Mária Waldorf Óvoda Piliscsabán, mely az országban másodikként nyitotta meg kapuit a waldorf pedagógia iránt elkötelezett családok gyermekei előtt. Vezető óvónőnk 8 éve Kiss Jolánka, aki a Nemzetközi Waldorf Szövetségben képviseli hazánkat. Ezidáig óvodánk az önkormányzati óvodával közös épületben működött, ezért hatalmas mérföldkő, hogy most a MagNet Bank hitelének segítségével saját ingatlant vásárolhattunk, ahol még ideálisabb környezetet teremthetünk óvodásainknak. Az új helyen a főépületen kívül egy kisebb ház is áll, ahol minicsoportot tervezünk indítani az óvodába készülő gyermekeknek.


A kutatás-fejlesztés szférában elért összes éves megtakarítás: 5 199 Ft

Elhelyezett betétek darabszáma: 345 db

Elhelyezett betétek összege: 370 079 600 Ft

Kontakt Alapítvány

Kontakt Alapítvány


 • Hitelcél: Működési költség

 • Hitelösszeg: 10 000 000 Ft

 • Elhelyezett betétek száma: 345 db

 • Elhelyezett betétek összege: 370 079 600 Ft

Éves kamatmegtakarítás 2016. december-ig elhelyezett betétek alapján: 5 199 Ft

Az alapítvány fő tevékenységei közé tartozik az álláskeresők számára humán szolgáltatás (tanácsadás, mentorálás) nyújtása. A hitelből az Alapítvány likviditását kívánjuk finanszírozni, különös tekintettel a munkabérek és járulékok időbeli kiegyenlítésére.