Lakossági hitel

MagNet Babaváró Kölcsön

Házasoknak, akik új gyermek(ek) vállalását tervezik kedvező kamatozású, szabad felhasználású babaváró kölcsön akár lakáscélra, autó vásárlásra, vagy hitelkiváltásra is! Olvasd el a részleteket, hogy felkészülten és biztonságosan tervezhesd a család bővülését.  A babaváró támogatásról szóló 44/2019. (III.12.) Kormányrendelet alapján.

Miért a MagNet Babaváró kölcsön?

1
Kamatmentes hitel

A Babaváró kölcsönhöz állami kamattámogatás kapcsolódik: az első gyermek érkezése (12. hetet betöltött magzat vagy közösen örökbefogadott gyermek) után a kamattámogatásnak köszönhetően a kölcsön a futamidő végéig kamatmentessé válik⁣⁣.

2
Szabadon felhasználható

A kölcsön szabadon felhasználható, vagyis nem kell a kölcsön célját leigazolnod. Költsd arra, amire igazán szükségetek van.

3
Akár 11 millió forint kölcsönösszeg

Babaváró kölcsön maximális kölcsönösszege 11 millió forint lehet, a havi törlesztőrészlet összege a kezességvállalási díjjal együtt maximum 51 000 Ft lehet

4
A teljes tartozás elengedésre kerül a 3. gyermek születése után

A Babaváró kölcsönhöz állami gyermekvállalási támogatás kapcsolódik: a 2. gyermek érkezése után a fennálló tőketartozás 30%-a, a 3. gyermek érkezése után a teljes fennálló tőketartozás 100%-a elengedésre kerül.

Akár 150 000 Forint jóváírásban is részesülhetsz

2024. január 22-től 2024. december 31-ig igényeltek legalább 8 millió forint összegű Babaváró kölcsönt, és a kölcsön folyósításra kerül legkésőbb 2025. február 28-ig, valamint a kölcsön folyósításakor a házaspár mindkét tagja a Banknál fizetési számlával rendelkezik, akkor 150 000 forint összegű kedvezményt nyújt a Bank.

Hitel részletek

Hitelcél

-

szabad felhasználásra

Devizanem

-

forint

Hitelösszeg

-

Min. 1 000 000 Ft – Max. 11 000 000 Ft

Futamidő

-

5-20 év

Kölcsön fedezete

-

Állami kezességvállalás, melynek mértéke a Babaváró kölcsön tőkeösszegének és az erre felszámított ügyleti kamatnak a 100%-a

Törlesztés módja

-

Adós a kamattámogatás időszakában csak tőketörlesztést és kezességvállalási díjat fizet, maximális törlesztőrészlet: 51 000 Ft / hó a kamattámogatás elvesztése esetén a tőketörlesztés és kezességvállalási díj mellett a kamatot is tartalmazza a havi törlesztőrészlet. A hitel egyenletes tőketörlesztésű, vagyis az adós a futamidő alatt, az egyes kamatperiódusokon belül havi egyenlő összegű tőketörlesztést fizet.

Kamatozás

-

 • 1. A kamattámogatás időszaka alatt Az ügyleti kamat ÁKK 110%-a + 1%. Az adós a kamattámogatás időszaka alatt kamatot nem fizet, a kamatot a Magyar Állam fizeti meg. ÁKK = 44/2019. (III. 12.) Korm. rendeletben meghatározott módszertan szerint számított 5 éves ÁKK átlaghozam.
 • A kamattámogatás megszűnése esetén, a megszűnést követően Amennyiben a kamattámogatás megszűnik, a megszűnés időpontjától kezdődően az adós köteles a kamattámogatás megszűnésére vonatkozó mértékű ügyleti kamatot fizetni. Az ügyleti kamat: ÁKK 130%-a + 4%

Kamatozás típusa

-

Változó kamatozású

Kamatperiódus hossza

-

Az első két évben: 1 év, ezt követően: 5 év

Hitelkamat (évi)

-

Kamattámogatás ideje alatt: 7,41% Kamattámogatás lejárata után: 11,58%

THM

-

THM Kamattámogatás ideje alatt: 0,4% THM Kamattámogatás lejárata után: 9,1%

Hasonlítsd össze egy másik hitellel

MagNet Babaváró kölcsön feltételei

Kik vehetik igénybe?

Mekkora lehet a kölcsön összege?

Milyen futamidőre igényelhető a kölcsön?

Milyen dokumentumok szükségesek a kölcsön igényléséhez?

Milyen a kölcsön kamatozása?

Mikor kerül elengedésre a tartozás?

Ki minősül a támogatás szempontjából gyermeknek?

Hogyan törleszthető a Babaváró kölcsön?

Reprezentatív példa

Gyermek megszületik

Gyermek nem születik meg

Hitel teljes összege

10 000 000 Ft

10 000 000 Ft

Futamidő

240 hó (20 év)

240 hó (20 év)

Hiteltörlesztések száma

240 db

240 db

Hitelkamat

7,41%

11,58%

Hitelkamat típusa

Változó, az első két évben: 1 év, ezt követően: 5 év

Változó, az első két évben: 1 év, ezt követően: 5 év

Kamattámogatás mértéke

7,41%

0%

Ügyfél által fizetendő kamat

0%

11,58%

Havi kezességvállalási díj mértéke

az éves kezességvállalási díj (0,5%) 1/12 része

az éves kezességvállalási díj (0,5%) 1/12 része

Havi kezességvállalási díj összege

4167 Ft

3 177 Ft

A havi törlesztőrészlet összege

41 667 Ft

114 041 Ft

Kezességvállalási díjjal növelt havi törlesztőrészlet összege

45 834 Ft

117 219 Ft

THM (teljes hiteldíj mutató)

0,4%

9,1%

A hitel teljes díja

524 569 Ft

10 467 007 Ft

A hitel teljes díjába foglalt díj, jutalék, költség és adó

0 Ft

0 Ft

A fogyasztó által fizetendő teljes összeg

10 524 569 Ft

20 467 007 Ft

Feltételek

A példában a 60. hónapban megszületett gyermek és 3 év törlesztés szüneteltetés esete került bemutatásra. A teljes futamidő alatt az állami kamattámogatás fennáll, ahol a kölcsön összege 10 000 000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat mértéke 0%, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke évi 0,5%. Az ügyleti kamatot (ÁKK*110%+1%) ez esetben kamattámogatás formájában az állam nevében a kincstár folyósítja a Bank részére.  Ha az ügyfél él a 3 éves törlesztés szüneteltetés lehetőségével, így az utolsó részlet megfizetése 276. hónapban történik.

A példában az első 60 hónap alatt 0% kamat mellett, amennyiben nem születik gyermek és a 60. hónapot követően a 60 hónap alatt lehívott állami támogatás összegét az ügyfél egy összegben megfizeti, valamint a hátralévő teljes futamidőben (180 hónap) az ÁKK*130%+4% kamat és 0,5% kezességvállalási díj megfizetésére kötelezett.THM értéke 10 000 000 Forintos hitelösszegre, 240 hónapos futamidőre kalkulálva. A teljes hiteldíj mutató egy összegű folyósítás alapján került kiszámításra. A THM kalkulációja során a fentieken kívül a következő díjtételek kerültek beszámításra: 0 Ft bankszámlavezetési díj, havi kezességvállalási díj a folyósítás évében: 4 167 Ft

Feltételek

Igénylés menete

Érdekel
 1. Tájékoztatás

  A tájékoztatás során a Bank az általad megadott adatok és információk alapján felméri a hitellel kapcsolatos igényeidet, pénzügyi teljesítőképességet annak érdekében, hogy az annak legmegfelelőbb ajánlatot tehesse. Átadásra kerülnek a kitöltendő dokumentumok és egyeztetésre kerül, hogy milyen dokumentumokra és adatokra van szükség a kölcsönkérelem benyújtásához.

 2. Kölcsönkérelem benyújtása és aláírása

  A kölcsönkérelem bármely MagNet bankfiókban benyújtásra kerül. A benyújtás napján, amennyiben az előzetes szűrési feltételeknek megfeleltetek, a Babaváró kölcsönszerződés általatok aláírásra kerül.

 3. Kölcsönkérelem bírálata

  A Bank elvégzi a teljes hitelbírálatot, amely maximum 10 munkanap. A hitelbírálat a Bank kockázatkezelési és hitelbírálati szabályainak megfelelően történik a kormányrendeletben meghatározott feltételek figyelembevételével.

 4. Szerződéskötés

  Pozitív bírálat esetén a kölcsönszerződés Bank által is aláírásra kerül.

 5. Folyósítás

  Kölcsön folyósítása egy összegben a MagNet Banknál vezetett bankszámlára történik.

Kapcsolódó programok

Közösségi Adományozási Program – KAP

A Közösségi Adományozási Program (KAP) egy, a teljes ügyfélkört mozgósító és bevonó társadalmi kezdeményezés, mely azzal a céllal jött létre, hogy pozitív változást hozzon létre. Ügyfeleink demokratikus módon dönthetnek arról, hogy a banki nyereség egy részéből milyen civil szervezeteket támogassunk. Az eredmények magukért beszélnek, ugyanis a (13 éves) fennállása óta, több, mint 420 millió forint került szétosztásra a civil szektorban.

Közösségi betét és hitel

Összekötjük a kedveset a hasznossal. A megtakarításaidat a MagNet Bankban jó célok szolgálatába állíthatod, miközben Neked kamatoznak. Hitelesként pedig hiteldíj kedvezményben részesülhetsz az ügyfeleink közösségi megtakarításai után, így a pénztárcád is megtapasztalhatja a közösség erejét.

Építsünk közösséget!

Mutasd be ismerősöd a MagNet Banknak, és építsük együtt a közösségünket! Ha új ügyfeleink ismerősök, barátok vagy családtagok ajánlása révén jutnak el hozzánk, az annak a jele, hogy a lehető legjobb úton haladunk a célunk felé. Az pedig egy olyan közösség megteremtése, amelynek tagjai fontosnak tartják a MagNet Bank értékeit, és hisznek abban, hogy pénzügyi kérdésekben is lehet felelősségteljesen dönteni.

Becsületkasszás számlavezetés - a pénzed átlátható körforgása

Az ajtónk mindenki előtt nyitva áll. Ezért a MagNet Banknál a becsületkasszával a pénztárcádhoz igazíthatod a számlavezetési díjad. Ezzel Te magad dönthetsz arról, hogy milyen mértékben járulsz hozzá a működésünkhöz.

Feltételek

A tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek. A Bank a hitelbírálat jogát fenntartja. A részletes feltételekért látogasson el bármelyik MagNet Bank fiókjaiba , illetve tájékozódjon a honlapon közzétett vonatkozó dokumentumokból - így az Általános Üzleti Feltételekből, a Fogyasztói Hitelezési Üzletszabályzatból, valamint a MagNet Babaváró kölcsön kamatairól, alkalmazott díjairól, és költségeiről Hirdetményből.

Csatlakozz hozzánk!Online számlanyitásÉrdekel!