Bank extrákkalFelelősTudatosHazai

Nemcsak színeiben, hanem értékeiben is zöld

Görgess tovább

A fenntarthatóság ma már alap

A fenntarthatóságra való törekvésnek ma már olyan alapvetőnek kellene lennie, mint amilyennek a levegőt tartjuk. És ha tiszta levegőt akarunk a jövőben, akkor sok dolgunk lesz.

Épp ezért nem engedhetjük meg magunknak azt a könnyelműséget, hogy csak egy oldalt szenteljünk a témának, ehelyett úgy gondoljuk, hogy át kell hassa a Bank egész működését. Viszont nemcsak a működésbe, hanem a szolgáltatásainkba, termékeinkbe, sőt a hozzáállásunkba is beépítettük. Szeretnénk ezt a szemléletet az ügyfeleinknek is átadni. Így most Téged is arra kérünk, nézz körbe, mi mindennel tudsz kapcsolódni a fenntarthatósági törekvéseinkhez.

De hogy mégse vessz bele az információáradatba, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, amit a MagNet és a fenntarthatóság kapcsolatáról tudni érdemes. Ha ennél mégis többre vágysz, meglátod, a honlapot böngészve mindenhol rátalálsz.

A jelenben teszünk a jövőért

Tevékenységeinkkel kezdettől fogva a Triple Bottom Line hármas hatás elvei alapján törekszünk pozitív hatást gyakorolni a környezetre, társadalomra és gazdaságra egyaránt.

2022 őszétől már egy dedikált, Fenntarthatósági projektvezető munkatárs is koordinálja a Banki működést horizontálisan átszövő fenntarthatósági feladatokat.

Döntésünket a hazai és nemzetközi szabályozási elvárásoknak és ESG (Environmental, Social and Governance) kockázatmérési keretrendszernek ránk rótt követelményei indokolták, és az a felismerés, hogy talán soha ilyen fontos nem volt még, hogy bankként mit teszünk a bolygónk erőforrásainak és élővilágának megmentésért, s helyi közösségeink jóllétéért.

Nálunk a fenntarthatóságra törekvés nem egy újkeletű érték, hiszen az a közösségi szemlélet, amelyben dolgozunk, megalakulásunk óta sorvezetőként szolgál nálunk minden területen. Ennek alapja a közös felelősségvállalás és a tudatos választás, hiszen minden döntésünkkel hatással vagyunk a világra. Értékeljük azokat, akik felelősen tájékozódnak, akik élnek a döntésük jogával és választásukkal tesznek egy zöldebb és igazságosabb társadalomért.

Fenntarthatóság a MagNet Banknál

Növeld a közösségi hatásod!

Évente adományozhatsz civil szervezetek projektjeire a banki nyereségből úgy, hogy neked egy filléredbe sem kerül. KAP

A bankkártyádat beállíthatod, hogy minden vásárlásoddal egy civil közösséget támogass, amely költséget szintén a bank vállalja át. Segítő Bankkártya

Válaszd Zöld termékeinket!

Hisszük, hogy zöld termékeink nemcsak kedvezőek, hanem népszerűek is lesznek. Keresd nálunk Zöld Személyi Kölcsönünket és nézd meg mit kínál a Közösségi Betét és Hitel Programunk!

Megmérjük, hogy vállalkozásod milyen pozitív hatással van a világra.

Tudod, hogy vállalkozásod milyen hatással van a világra? Ha 75 millió Ft feletti hitelt kérsz, kötelezően megmérjük, ha annál kevesebbet, akkor kérheted, mi szívesen elkészítjük neked a saját mérőszámod.Most még csak ajánlott, de az ESG szabályozások miatt, hamarosan kötelező lesz a vállalkozások nagy részére.

Ültess fát velünk!

1 ügyfél= 1 fa Programunk során már 60.000 fával gazdagítottuk a hazai erdőket. Gyere és csatlakozz a közösségünkhöz vagy, ha már tagja vagy, akkor ajánld ismerőseidnek ! 

Zero paper program, avagy intézd ügyeidet digitálisan!

A digitális ügyintézéssel a gyorsaság és kényelem növelése mellett, fontos törekvésünk, hogy csökkentsük a felesleges papírfelhasználást, ezzel is tehermentesítve a bolygónkat.

Nyiss Te is számlát VideoBankon keresztül!

Gyere a MagNet Ház programjaira!

Ha érdekelnek a fentarthatósággal kapcsolatos programok, kövesd a MagNet Ház programját!

Kapcsolódó programok

MagNet Bank Podcast

Közösségről, fenntarthatóságról, ügyfeleinken innen és túl.

Elolvasom

Becsületkasszás számlavezetés

⁣Fizess annyit a lakossági számlavezetésért, amennyit gondolsz!⁣

Elolvasom

Építsünk közösséget!

 Mutasd be ismerősöd a MagNet Banknak, és építsük együtt a közösségünket!

Elolvasom

Ötletelj velünk!

Írj nekünk fenntarthatosag@magnetbank.hu email címen, ha hiányérzeted támad, vagy volna egy jó ötleted, hogy miben lehetnénk fenntarthatóbbak! 
Várjuk a jelentkezésedet, akkor is, ha a MagNet Közösség tagjaként részt vennél visszajelző kutatásban, fókusz csoportos beszélgetésen!Amit együtt elértünk 2010 óta

60 000 fa

Minden ügyfelünk nevében ültetünk egy fát a MagNet Tölgyesbe.

58,1%

amennyivel alacsonyabb a Bank által hitelezett cégek átlagos CO2 lábnyomba az országos átlagnál

360

civil szervezetet segítünk nap, mint nap.

620 millió

forinttal járultunk hozzá a hazai társadalmi és környezeti ügyekhez.

  • Kötelezőnek tartjuk magunkra nézve a Magyar Nemzeti Bank Zöld ajánlását.
  • Tagjai vagyunk az Értékalapú Bankok Szövetségének, a Global Alliance for Banking on Values (GABV) hálózatának, amely olyan független pénzügyi szervezeteket foglal magába, melyek a pénzügyeikkel a fenntartható gazdaság, társadalom és környezeti fejlődés érdekeit szolgálják.
  • Tagjai vagyunk A Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) 130+ vállalat előremutató gondolkodású, első számú vezetőit tömörítő közösségének, melynek tagjai olyan rendszereket és vállalati gyakorlatokat támogatnak, amelyek a klímasemleges, természet-pozitív és igazságosabb jövőhöz szükségesek.
  • A Magyar Bankszövetség és Magyarország Agrárminisztere „A Fenntartható Környezet 4 faleveles banki támogatója” emblémával jutalmazta faültetéses akcióinkat 2022-ben.
  • 2023-ban, bankunk immáron másodszor kapta meg a jogot a GREEN BRANDS védjegy használatára, mellyel ökológiailag fenntartható márkákat tüntet ki a Green Brands nemzetközi, független márkaértékelő szervezet.
  • 2023 novemberében megkaptuk az Üzleti Etikai díjat amely, arra kötelez bennünket, hogy példamutató felelősséggel álljunk mindig helyt az üzleti életben.
  • 2023-ban csatlakoztunk az Európai Unio Sokszínűségi Kartájának aláíróihoz, mely kezdeményezés az Európai Unió munkahelyi diszkrimináció-ellenes, esélyegyenlőséget támogató irányelveit rögzíti és népszerűsíti a foglalkoztatók körében.

Partnereink: GABV, Bankszövetség, KÖVET, ALTERNATE Kft - akik mentoraink az első Fenntarthatósági jelentésünk elkészítésében, Greenbrands CSM képzés, BCSDH, THBE , MasterCard, Folprint Nyomda. A lista folyamatosan frissül.

Közösségi Betét és Hitel

A MagNet Bankban megtakarításaidat jó célok szolgálatába állíthatod. Hitelesként pedig részesülhetsz a Mentor-Szféra Plusz betétek után a Bank által biztosított közösségi hiteldíj kedvezményből.

Tovább a termékhez

Zöld személyi kölcsön

Szívügyünk a megújuló energiahordozók terjesztése, és ezért úgy döntöttünk, hogy segítünk fenntarthatóbbá tenni otthonodat!

Tovább a termékhez

Online számlanyitás

A MagNet Közösség egy olyan közösség, amelyben neked is helyed van.

Tovább a termékhez

Civil Számlacsomag

Kapcsolódj a MagNet közösséghez és támogatási programjainkhoz! ⁣

Tovább a termékhez
Csatlakozz hozzánk!ONLINE SZÁMLANYITÁS