MagNet Lakossági Folyószámlahitel

A MagNet Folyószámlahitel egy minimum 150.000, maximum 1.000.000 Ft összegű, bankkártyával is bármikor – hétvégén és munkaszüneti napokon is – azonnal, szabadon felhasználható biztonsági tartalék: amennyiben a számládon nincs elég fedezet egy tranzakció (átutalás, készpénzfelvétel, bankkártyás vásárlás stb.) elvégzéséhez, a rendelkezésre tartott hitelkeret terhére az elvégezhető.

A folyószámlahitelből felhasznált összeg törlesztése automatikusan történik a folyószámlán jóváírt összegekből, és a visszafizetett összeget az 1 éves (majd a feltételek fennállása esetén automatikusan meghosszabbodó) futamidőn belül ismételten, többször is igénybe veheted.

THM: 32,3%

Ezért ajánljuk:

- szabadon felhasználható biztonsági tartalék!
 1. 1

  áthidaló megoldás a nem várt helyzetekre: egyszerű igénylést követően tetszőleges célra, szabadon felhasználható

 2. 2

  az igénylő körülményeihez igazított keret, ami a jóváhagyást követően bankkártyával bármikor, igény szerint elérhető

 3. 3

  nem szükséges hozzá fedezet, elegendő a bankszámlára átutalásként érkező rendszeres jövedelem

 1. 4

  nincs előre megszabott törlesztés: a folyószámlán jóváírt összegekből történik automatikusan

 2. 5

  a rendelkezésre állásért nem számítunk fel díjat – a hitelkamat alapja az igénybevett hitelkeret összege

 3. 6

  az esedékessé váló hiteldíjakat a bankszámla terhére havonta, automatikusan számoljuk el.

Mekkora összegre lehetek jogosult?

A folyószámlahitelkeret összegét a havi rendszeres jóváírásaid mértéke és a fennálló hiteltartozásaid határozzák meg, az alábbiak szerint:

•    legalább 3 havi MagNet Banknál történő számlavezetést követően az utolsó 3 havi rendszeres jövedelem jóváírásod havi átlagának egyszerese,

•    legalább 6 havi MagNet Banknál történő számlavezetést követően az utolsó 6 havi rendszeres jövedelem jóváírásod havi átlagának kétszerese,

•    más banknál meglévő hitelkereted összege és a másik banknál vezetett bankszámládra érkező utolsó 3 havi rendszeres jövedelem jóváírásod átlagának kétszerese közül az alacsonyabb összeg.

Hitelképességed meghatározásakor figyelembe kell vegyük a 32/2014. (IX. 10.) a jövedelemarányos törlesztőrészlet és a hitelfedezeti arányok szabályozásáról szóló MNB rendeletben foglaltakat is.

A hiánytalan kérelem benyújtását és a pozitív hitelbírálati döntést követően a jóváhagyott összegű hitelkeret a fizetési számládhoz rendelve megnyitásra kerül és innen kezdve a futamidő alatt bármikor szabadon, akár több részletben és több alkalommal is felhasználhatod a hitelkeret teljes összegét, vagy annak egy tetszőleges részét. Az igénybe vett összeg törlesztése, illetve a hitelhez kapcsolódó díjak megfizetése a folyószámládon jóváírt összegekből automatikusan történik, így azzal külön feladatod nem lesz.

Ki igényelheti?

A folyószámlahitelt 21. életévét betöltött, cselekvőképes magyar állampolgárságú, természetes személy számlatulajdonos igényelheti, aki
 1. 1

  rendelkezik bejelentett magyarországi lakóhellyel,

 2. 2

  nem szerepel a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR) negatív információval,

 3. 3

  hozzájárulását adja a KHR pozitív információinak más referenciaszolgáltató általi átvételéhez,

 1. 4

  rendelkezik legalább egy magyarországi telefonos elérhetőséggel (mobil/vezetékes), melynek számát az igénylés során megadja,

 2. 5

  rendelkezik bármely magyarországi hitelintézetnél olyan lakossági bankszámlával, amelyre legalább 3 hónapja érkezik rendszeres jövedelme,

 3. 6

  a jövedelem-jóváírások átlaga eléri vagy meghaladja a 100 000 Ft-ot.

MagNetes és új ügyfeleknek is

Az igénylésnek nem feltétele, hogy Bankunknál lakossági bankszámlával rendelkezz, de a hitelkeret beállítás feltétele, hogy a bankszámlaszerződés érvényesen létrejöjjön, és a bankszámládra az elvárt összegű jóváírás megérkezzen.

A hitelkeret fenntartásához csupán annyit kell tenned, hogy rendszeres jövedelem jóváírást teljesítesz a bankszámládon. A hitel fizetési, forint bankszámlához (folyószámlához) kapcsolódik, ezért a bankszámla fenntartása a kölcsön teljes futamideje alatt szükséges.

Hogyan igényelhető?

Az igényléséhez részedről az alábbi dokumentumok benyújtása szükséges:
•    érvényes személyi igazolvány / személyazonosító igazolvány vagy kártya formátumú vezetői engedély vagy útlevél,
•    lakcímet igazoló hatósági igazolvány,
•    teljes körűen kitöltött és aláírt Igénylőlap és Szerződéskötésre vonatkozó ajánlat,
•    hitelkeret-kiváltás esetén a kiváltandó hitelkeretet tartalmazó 3 havi bankszámla-kivonat,
•    valamint bankszámlakivonattal igazolt jövedelem

A dokumentumok benyújtását követően a hitelképesség vizsgálatára kerül sor.

Kérelmed jóváhagyásáról, a szerződés létrejöttéről és a hitelkeret megnyitásáról visszaigazoló levelet küldünk Neked.

Abban az esetben, ha a jóváhagyás valamilyen oknál fogva nem lehetséges, úgy szintén értesítést küldünk a további teendőkről és az esetleges hiánypótláshoz szükséges dokumentumokról vagy az egyéb, teljesítendő feltételekről.

A részletekért látogass el az alábbi oldalunkra:

Kérdezz bátran!

A tájékoztatás nem teljes körű. A MagNet Folyószámlahitel részletes feltételeit a vonatkozó Hirdetményben és a Tájékoztató dokumentumokban találod.

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, úgy kattints az alábbi gombra és vedd fel velünk a kapcsolatot.

Reprezentatív példa

A reprezentatív példában szereplő THM a 2023. október 25-től hatályos hirdetményekben rögzített díjak alapján került meghatározásra. A számításánál figyelembe vett összes díjat (kamat, díj, költség), azok mértékét, számítási módszerét a Folyószámlahitel kamatairól, alkalmazott díjairól és költségeiről szóló hirdetmény tartalmazza. A költségek és díjak, valamint a THM számítás meghatározására a Fogyasztói Hitelezési Üzletszabályzatban találsz részletes tájékoztatást. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A változó kamatozású kölcsönök esetében a THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát.

Hitelkeret összege    375.000 Ft
Futamidő    1 év
MNB alapkamat    9,00%
Kamatfelár    18%
Hitelkamat    27,00%
Hitelkamat típusa    változó
Havi számlavezetési díj    0 Ft
Bankkártya havi díja    297 Ft
Lehívás módja (bankkártyás vásárlás)    0 Ft
THM (teljes hiteldíj mutató) mértéke    32,3%
A hitel teljes díja    106.502 Ft
A hitel teljes díjába foglalt hitelkamat összege:    102.938 Ft
Hitel teljes díjába foglalt díj, jutalék, költség és adó:   3.564 Ft
A Fogyasztó által fizetendő teljes összeg    481.502 Ft

*A hirdetményben feltüntetett THM értékek 375.000 Ft összegű folyószámlahitelre, 1 éves futamidőre kerül kiszámításra Csillag számlacsomaghoz tartozó havi számlavezetési díj, és MasterCard Alap bankkártya havi díj figyelembevételével, azt feltételezve, hogy az Ügyfél bankkártyás vásárlással a rendelkezésre tartási időszak alatt folyamatosan kihasználja a hitelkeretet, kamatot, díjat havonta, tőkét a rendelkezésre bocsátási időszak lejáratakor fizet. A Bank a hitelkeret leggyakoribb lehívási módjának a bankkártyás vásárlást tekinti, ettől eltérő lehívási mód eltérő THM értéket eredményezhet. A THM-k meghatározása az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM mutatók mértéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

A hatósági átutalás és az átutalási végzés alapján történő átutalás - fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret esetén

Kedves Ügyfelünk!

Az alábbi információ akkor érdekes számodra, ha rendelkezel lakossági fizetési számládhoz kapcsolódó hitelkerettel.

Amennyiben élő hitelkeret-szerződésed van, akkor egy jogszabályi rendelkezésre hívjuk fel a figyelmedet. A Pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény („Pft.”) szerint a hatósági átutalást és az átutalási végzés alapján történő átutalást Bank a fizetési számlához kapcsolódó hitelkeret terhére is köteles teljesíteni. Ez azt jelenti, hogy az ilyen jellegű hatósági beszedések automatikusan teljesülni fognak a számládról akkor is, ha a számlád pozitív egyenlege nem fedezi a hatósági beszedés összegét, azaz ebben az esetben a hatósági beszedést a hitelkeret terhére a limitösszeg erejéig fogja teljesíteni a Bank.

Amennyiben a fentiekkel kapcsolatban kérdésed merül fel, keresd fel bármelyik bankfiókunkat vagy hívd telefonos ügyfélszolgálatunkat!