Fogyasztóvédelem

Ki minősül fogyasztónak?

Fogyasztó az a természetes személy, aki önálló foglalkozásán és gazdasági tevékenységén kívül eső célok érdekében jár el. Fogyasztónak minősül az ügyfelek mellett a természetes személy is, aki még nem kötött szerződést Bankunkkal, de arról tájékozódik vagy arra vonatkozóan ajánlatot kap.

Bankunk elkötelezettsége a fogyasztóvédelem mellett

Mit is jelent ez az elkötelezettség a gyakorlatban? Mit tapasztalhatnak ebből az ügyfeleink?

Bankunk kiemelt figyelmet fordít arra, hogy ügyfelei számára a legmegfelelőbb banki termékeket nyújtsa. Ennek érdekében úgy alakítottuk ki a szolgáltatásainkat, hogy mindenki megtalálja az igényeinek legmegfelelőbb megoldást. Termékeink átláthatóak, „nem tartogatnak nem várt meglepetéseket” az ügyfelek részére.

A fogyasztóvédelem másik fontos pillére, hogy az ügyfelek teljeskörű és megfelelő tájékoztatásban részesüljenek.

A Bankunk számára kiemelt fontossággal bír, hogy az üzleti kapcsolat minden szakaszában (már az ügyfél érdeklődésétől kezdve) átadja az ügyfelek részére azokat a szükséges információkat, amelyek alapján az ügyfelek megalapozott, megfontolt döntést hozhatnak. Ehhez szükséges a különböző termékek előnyeinek és kockázatainak közérthető és kiegyensúlyozott bemutatása, egy esetleges szerződésszegés negatív következményeinek ismertetése.

Ha valamilyen kérdés felmerül Önben, amire nem talál egyértelmű választ a honlapunkon, akkor ne habozzon felvenni a Bankkal a  kapcsolatot.

Szerződéskötést megelőző tájékozódás

A megfontolt, minél megalapozottabb pénzügyi döntéshez elengedhetetlen a széleskörű tájékozódás, ezért javasoljuk, hogy minden esetben alaposan tanulmányozza át az adott termék vagy szolgáltatás igénybevételi feltételeit. A Bank szolgáltatásaival kapcsolatos általános szerződési feltételeket, hirdetményeket megtalálja a Honlapunkon az alábbi elérhetőségen. A Bank honlapjának Termékoldalán pedig részletes tájékoztatást talál, ahol az Ön által igényben venni tervezett termékkel kapcsolatos főbb információkat, tudnivalókat megtalálhatja. Illetve további fontos tájékoztatásokat talál a Bank honlapjának alábbi felületén is.

MNB PÉNZÜGYI FOGYASZTÓVÉDELMI KÖZPONT

FELELŐS HITELFELVÉTEL

EGYENLŐ BÁNÁSMÓD/AKADÁLYMENTESSÉG

FIZETÉSI NEHÉZSÉGEK

BÍRÓSÁGON KÍVÜLI ADÓSSÁGRENDEZÉSI ELJÁRÁS (MAGÁNCSŐD)

PANASZKEZELÉS

ELSZÁMOLÁSI ÉS FORINTOSÍTÁSI INFORMÁCIÓK