Bankkártyával kapcsolatos tájékoztatás

Az átruházást követően a jelenlegi forint fizetési számlához kapcsolódó betéti kártyád helyett a MagNet Bank által kibocsátott, új, MasterCard típusú betéti kártya áll majd rendelkezésedre, melyeket MagNet-es kondíciókkal kapsz meg.

Kérjük, figyelmesen olvasd el alábbi tájékoztatónkat, mert fontos információkat tartalmaz a MagNet Bank által kibocsátott bankkártyákról, és a kártyák átvételével kapcsolatos tudnivalókról.

Vonatkozó üzletszabályzatVonatkozó kondíciós lista

Állományátruházás és bankszünnapok okozta változások

Tekintsd meg összefoglalónkat az életbe lépő változásokról a Bővebben gombra kattintva!

Bővebben

Hogyan kapom meg az új bankkártyámat?

1

A forint fizetési számlákhoz kapcsolódó újonnan kibocsátott bankkártyák 2022. június 1. naptól kezdődően folyamatosan kerülnek a fiókokba kiküldésre. Postai úton kiküldött tájékoztató levelünkben megjelöltük azt a fiókot, ahol az új kártyádat át tudod venni.

2

Te/a Kártyabirtokos a betéti kártyát és a hozzá tartozó PIN kódot a jelenlegi számlavezető bankfiókban tudjátok átvenni, a fiók nyitvatartási idejében.

3

A kártya és PIN kód átadásával egyidejűleg Te, illetve a Kártyabirtokos a MagNet Bankkal a bankkártyára vonatkozóan szerződést is kötsz/köttök.

4

Ehhez mindenképpen szükséges, hogy a szerződéskötést megelőzően azonosítsd magadat, ezért hozd magaddal az azonosításhoz szükséges okmányaidat (személyazonosító igazolvány/új típusú vezetői engedély/útlevél és lakcímet igazoló hatósági igazolvány).

5

Mivel a szerződést a Számlatulajdonosnak, és a Kártyabirtokosnak is alá kell írnia, ezért valamennyi - a fizetési számlához kapcsolt - betéti kártya birtokosa (és Számlatulajdonos), továbbá pénzforgalmi fizetési számla esetén a vállalkozás képviseletére, a cégszerű aláíráshoz szükséges személy(ek) jelenléte (és a személyes azonosító okmányok bemutatása) is szükséges.

6

A Bank a részedre kibocsátott bankkártya bankfiókba érkezésekor SMS értesítést küld a részedre a korábban megadott mobiltelefonszámra.

7

Az újonnan kibocsátott MagNet bankkártyát várhatóan 2022. július 4. napját megelőzően nem tudod használni, és nem is tudod aktiválni. A 2022. június 29-ig bankfiókban átvett valamennyi bankkártyát a MagNet Bank fogja aktiválni legkésőbb július 4-én 0:00 óráig, ezzel kapcsolatosan további teendő nincs. A bankkártya aktiválásáról a Bank SMS értesítést küld a kártyabirtokos részére.

Mik a legfontosabb változások?

A bankkártyádat a MagNet Bank kártyakondícióival kapod meg.

A bankkártya száma, és a hozzá tartozó PIN kód új lesz.

A korábbiakban beállított készpénzfelvételi és vásárlási limiteket a MagNet Bank nem veszi át, a bankkártyák a MagNet Bank alapértelmezett limitértékeit veszik fel.

A napi limit bármikor, kényelmesen, díjmentesen megváltoztatható MagNet NetBankon, MobilBankon (MobilApp) keresztül az Általános hirdetményben közzétett minimális és maximális limitértékek figyelembevételével.

Jelenleg a Sopron Bank ügyfelei saját ATM készpénzfelvételi díjjal megegyező díjazással tudnak készpénzt felvenni a Takarékbank bankkártya csoport-termináloknál. MagNet bankkártyák esetén ez a lehetőség megszűnik, mert a MagNet Banknál az Euronet Banktechnikai Kft. által üzemeltetett, országosan több mint 500 db ATM-ből történő HUF készpénzfelvétel minősül majd saját ATM készpénzfelvételnek. Az országos ATM hálózat jelenlegi helyszíneit és az hozzád legközelebb eső ATM helyszíneket itt tekintheted meg.

Az esetlegesen a bankkártyához tartozó utasbiztosítás a továbbiakban nem lesz érvényes. A MagNet bankkártyákhoz kapcsolódóan jelenleg utasbiztosítás nem érhető el.

A MagNet betéti kártyával forinttól eltérő devizanemben végzett tranzakció összegét és devizanemét a Mastercard az általa alkalmazott napi árfolyamon váltja át euró devizanemre, amelyet a MagNet Bank a fiókokban és a honlapon is közzétett, ún. Bankkártya forgalmi eladási árfolyamon vált át forintra és ezen összeget terheli a fizetési számlán.

Milyen előnyökkel jár a MagNet Bank által kibocsátott betéti kártya?

1

A MagNet Banknál egyösszegű éves kártyadíj helyett a kártyadíj havi részletekben kerül felszámításra, így nem kell a kártyahasználat egész évre vonatkozó díját egyszerre megfizetni.

2

Lakossági ügyfeleknek nem szükséges nyilatkozat a havi kettő darab, legfeljebb 150 000 Ft összegű díjmentes belföldi ATM-ből történő forint készpénzfelvételhez.

3

A napi limitek bármikor, kényelmesen, díjmentesen megváltoztathatóak MagNet NetBankon, MagNet MobilBankon keresztül.

4

ATM készpénzfelvételi díj szempontjából MagNet ATM-ből történő készpénzfelvételnek minősül az Euronet ATM-ekből történő HUF készpénzfelvétel.

5

Az igazi MagNet sajátosság, hogy minden bankkártya rendelkezik ún. Segítő funkcióval is. Ennek jellegzetessége, hogy minden kártyás vásárlással a Bank a vásárolt összeg egy kis részével az ügyfél által kiválasztott társadalmi szervezetet segíti. A NetBankon keresd a "Közösségi funkciók" menüpontot, és válaszd a Segítő bankkártya programban résztvevő, több mint 200 civil szervezet közül azt, amelyik a szívedhez leginkább közel áll.

Nem találtál meg minden választ?

Az átruházást megelőzően a Szerződésed kezelésével kapcsolatban változatlanul a Sopron Bank Burgenland Zrt. alábbi elérhetőségein keresztül tájékozódhatsz és kérhetsz további felvilágosítást:
személyesen a Sopron Bank bankfiókjaiban, vagy telefonon a Sopron Bank bankfiókokhoz rendelt telefonszámon.

Az Átruházás után mi MagNet-esek állunk rendelkezésedre, kérdezz bátran!
Kérj visszahívást, vagy hívd telefonos Ügyfélszolgálatunkat.
Telefon: +36/1 428 88 88 mindennap 0-24

Vissza az információs főoldalraKapcsolat