GREEN BRANDS Hungary 2021/2022

{{timeAgo}} 2023. október 25.

Környezetbarát választások - bankból is! A MagNet elnyerte a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 kitüntetést!

Egyre többen mérlegeljük a hétköznapi választásainkat a fenntarthatóság mentén is, és két termék közül szívesebben választjuk a környezetbarát megoldást.
Az viszont, hogy mit értünk környezetbarátság alatt, sokunk számára sok mindent jelenthet:

  • lehet egy, a környezetünkre jellemzően ártalmas termékcsoportból a kevésbé káros választása (pl. olyan nem lokális, de legalább fair trade és/vagy bio élelmiszerek fogyasztása, mint a kávé),
  • lehet valamilyen korábbi szokásunk teljesen új, zöld(ebb) módszerekkel megvalósuló le- vagy kiváltása (pl. repohár, vászontáska, stb.),
  • de jelentheti termékek és/vagy termékcsoportok teljes elhagyását is (pl. autózás helyett bringázás, vagy a limonádé szívószál nélkül).


Ami közös bennük, hogy a szóba jöhető megoldások közül a választásunk fog jó eséllyel a legkisebb negatív, vagy jó esetben kifejezetten pozitív környezeti hatással bírni.
Ezeket a választásokat segítik a különböző, zöld minősítési rendszerek és eljárások, melyek eredményeképp a gyártók, forgalmazók, szolgáltatók különböző, elhivatottságukat bizonyító tanúsítványokat szerezhetnek. Sokszor azonban nehéz eligazodni ezek között, miközben egyre komolyabb és valósabb igényünk, hogy legyenek ezen a téren is egyértelmű tájékozódási pontjaink.

Ennek a hiánynak a pótlására jött létre a GREEN BRANDS, ami egy olyan, az Európai Unió által jóváhagyott védjegy, amit egy független, transzparens és semleges tesztelési eljárás eredményeképp szerezhetnek meg azok a márkák, amelyek bebizonyítják, hogy valódi felelősséget vállalnak az ökológiai fenntarthatóságért - és amelynek az idei évben a MagNet Bank is büszke tulajdonosa lett, mint a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 kitüntetés birtokosa!

A több mint 30 országban, szabadalmak által védett GREEN BRANDS kitüntetés a mindennapi élet "zöld" márkáit tünteti ki: azokat, akik tudatosítják saját felelősségüket a természeti erőforrások megőrzésével kapcsolatban, és valóban elkötelezettek a fenntarthatóság iránt. A MagNet által képviselt értékek fókuszában pedig kiemelt helyet foglalnak el azok, amiket a kitüntetés is bizonyít - bankunk működése és tevékenysége a társadalmi felelősségvállaláson alapul (2019-ben elnyertük az az Év társadalmilag felelős bankja örökös kitüntetést a MasterCard Év Bankja versenyen).

Azt a legtöbben könnyen megértjük, mennyit jelent, ha szelektíven gyűjtjük a szemetet, lokális megoldásokat keresünk az étkezésünktől az öltözködésünkig, vagy lemondunk az egyszerhasználatos dolgokról - de foglalkozunk-e vajon eleget azzal is, hogy mit hoz létre a bankban elhelyezett pénzünk, amikor mi nem használjuk? A MagNet Bank ügyfelei a pénzüktől nem csak kamatot, de pozitív környezeti és társadalmi hatást is remélhetnek.
A KAP program keretein belül például a bank tulajdonosi köre minden évben lemond az adózott eredmény 10%-áról, majd felkéri ügyfeleit, hogy rendelkezzenek ennek rájuk eső részéről. Ezzel segítik a programban résztvevő társadalmi szervezeteket - vagyis a MagNet Bank ügyfeleinek lehetősége nyílik arra, hogy számukra fontos célokat támogassanak, saját bankjuk profitjából.
Segítő bankkártyáink révén ügyfeleink ezen felül kártyás vásárlásaik után az elköltött összeg bizonyos százalékával is az általuk választott társadalmi szervezetet támogathatják.
De megtakarításaikból sem valósulnak meg környezetkárosító vagy társadalmilag igazságtalan beruházások: a Mentor-Szféra Plusz betét tulajdonosa maga választhatja ki, hogy a MagNet Bank melyik konkrét hitelfelvevő ügyfele, vagy mely szférába tartozó vállalkozás hitelét kívánja kedvezményesebbé tenni betétje által, miközben egyúttal piaci kamathoz jut megtakarításai után. De hasonló, hosszú távon megtérülő befektetésünk az is, hogy minden egyes ügyfelünk nevében elültetünk egy-egy fát a MagNet Tölgyesben.

A MagNet Bank fontos küldetésének tartja, hogy minden rendelkezésére álló banki eszközével tegyen a fenntartható jövőért, a GREEN BRANDS Hungary 2021/2022 kitüntetés pedig egy fontos visszajelzés erre irányuló törekvéseinkről.

Kiemelt kép:Mert Guller