Tájékoztatás az azonnali átutalás megbízásokkal kapcsolatban

Tájékoztatás az azonnali átutalási megbízással kapcsolatos változásokról

{{timeAgo}} 2024. március 21.

Tisztelt Ügyfelünk!


A 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet a pénzforgalom lebonyolításáról szóló rendelet 2024. február 1-től hatályba lépő módosulásai alapján az alábbi változásokról tájékoztatjuk:

Értesítés azonnali átutalási megbízásról:


A jogszabály változása alapján pénzintézetünk 2024. február 1-től az Ön által indított azonnali átutalási megbízások sikeres, illetve sikertelen teljesüléséről haladéktalanul, díj- és költségmentesen értesítést küld. Az értesítés NetBank levél formában történik, amelyet Ön meg tud tekinteni a NetBank postaládájában. A NetBank levelek Ön számára elérhetők a MobilBank felületen is.


Tájékoztatjuk, hogy amennyiben Ön nem kíván értesítést kapni, lehetősége van azt a NetBank felületen a Személyes / Értesítések menüpontban kikapcsolni. Amennyiben ismét értesítést szeretne kapni, azt bármikor bekapcsolhatja. Az értesítés küldés ki- és bekapcsolása díj- és költségmentes.

Azonnali átutalási megbízások jelölése logó feltüntetésével:


A jogszabály változása előírja 2024. február 1-től, hogy az azonnali átutalási megbízásokat a tranzakció lebonyolításának valamely pontján egységes szimbólum jelöléssel (logó) kell ellátni. A jövőben Ön az azonnali átutalási megbízások jelölésére az alábbi logóval fog találkozni a megbízás aláírását követően megjelenő képernyőn.

Az Azonnali Fizetési Rendszerről részletes tájékoztatást a https://www.magnetbank.hu/azonnaliatut honlap oldalunkon talál.


Üdvözlettel,

MagNet Bank