Tájékoztatás a fizetési kérelem fogadása szolgáltatásról

{{timeAgo}} 2024. április 01.

Tisztelt Ügyfelünk!


A pénzforgalom lebonyolításáról szóló 35/2017. (XII. 14.) MNB rendelet 2024. április 1-től hatályba lépő módosulásai alapján pénzintézetünk bevezeti 2024. április 1-től a fizetési kérelem fogadása szolgáltatást. A szolgáltatást Ügyfeleink a MagNet NetBank felületén érhetik el.


Mit jelent a fizetési kérelem?


Az azonnali fizetési műveletek indításához kapcsolódóan fizetési kérelem típusú üzenetek küldhetők és fogadhatók. Ennek lényege, hogy a kedvezményezett a fizető félnél azonnali átutalást kezdeményezhet a művelet teljesítéséhez szükséges információk megküldésével (pl. összeg, fizető fél bankszámlaszámát azonosító adatok, érvényességi határidő). A fizetési kérelem a benyújtását követően maximum két hónapig érvényes. Jellemző felhasználási területe a közüzemi számlák kifizetése, sárga csekkek kiváltása, különböző partnerek, akár magánszemélyek közti számlakiegyenlítés.


Fizetési kérelemmel egy azonnali átutalási megbízás kezdeményezhető a kérelem címzettjénél, aki szabadon dönthet arról, hogy a kérelem elfogadásával elindítja-e a kért átutalást.


A fizetési kérelem fogadása szolgáltatásunkról részletes tájékoztatást a www.magnetbank.hu/azonnaliatut honlapoldalunkon talál.

Üdvözlettel


MagNet Bank

Gyakori kérdések és válaszok