Állományátruházás időpontja

A Sopron Bank Burgenland Zrt. (továbbiakban: Sopron Bank) egyes szerződései szerződésállomány-átruházás útján a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-hez (továbbiakban: MagNet Bank) kerülnek. Az állomány átruházására a Magyar Nemzeti Bank jóváhagyása alapján 2022. június 30. napján kerül sor, azaz a Sopron Bank ügyfelei ekkortól válnak a MagNet Bank ügyfeleivé.
A Sopron Bank állományának átvétele informatikai átállással is jár, ami fennakadást okoz mind a Sopron Bank, mind a MagNet Bank ügyfelei számára.
A MagNet Bank kiemelt figyelmet fordít arra, hogy az átállás minél kevesebb fennakadást, kényelmetlenséget okozzon az ügyintézésben és az esetlegesen felmerülő problémákat minél hamarabb elhárítsa. Előre is elnézésedet és türelmedet kérjük az okozott kellemetlenségekért!

Miként zajlik az állományátruházás?

1

Hogyan történik az állományátruházás?

Az ügyfélszámlák átadása automatikus .

2

Mikortól érhetőek el számomra a MagNet Bank szolgáltatásai?

A MagNet Bank szolgáltatásait az ügyfélszámlák átvételét, valamint a bankszünnapokat követően 2022. július 4-től veheted igénybe.

3

Mikortól érvényesek a MagNet Bank általános szerződési feltételei? A MagNet Bank szerződéses feltételei az ügyfélszámlák átadását követően lépnek életbe.

4

Mely Sopron Bankos termékeket, szolgáltatásokat érint az állományátruházás?

A Sopron Bank állományának MagNet Bankra történő átruházása érinti a Sopron Bank fizetési számláit, betéti termékeit, elektronikus szolgáltatásait, valamennyi fogyasztói hitelét, egyes vállalkozó hiteleit, valamint a bankkártyákat.

Ügyfélszolgálat, banki ügyintézés elérhetősége

Meddig érhető el a Sopron Bank ügyfélszolgálata, elektronikus csatornái?

2022. június 29-ig (bankszünnapokat részletesen ld. később) a jól megszokott módon a Sopron Bank ügyfélszolgálatai (Sopron Bank bankfiókok), valamint az elektronikus csatornák (SoproNetb@nk, BusinessTerminal) változatlanul állnak a rendelkezésére. Az ügyfélszámlák átadásáig és az azt követő bankszünnapokon a MagNet Bank elérhetőségein a Sopron Bankkal fennálló szerződéssel kapcsolatos ügyeket még nem tudsz majd intézni.

Mikortól lépnek a Sopron Bankos Ügyfélszolgálat és elektronikus csatornák helyébe a MagNet Bank ilyen jellegű szolgáltatásai?

2022. július 4. napjától a MagNet Bank és Sopron Bank egyesített fiókhálózatán keresztül, MagNet Bank Telefonos ügyfélszolgálatán, a MagNet NetBank internetes banki szolgáltatásán vagy a MagNet MobilBank mobilalkalmazásán keresztül intézheted pénzügyeidet.

Telefonos ügyfélszolgálat június 29. napjáig bezárólag a Sopron Banknál az eddig megszokott formában érhető el, 2022. június 30-tól a MagNet Bank Telefonos ügyfélszolgálata minden nap 0-24 órában a +36-1-428-8888 telefonszámon érhető el. Bankkártya letiltás minden nap 0-24 órában a +36-1-766-4544 telefonszámon lehetséges.

Számlavezető fiók, bankfiókok elérhetősége

Sopron Bank bankfiókok:

A Sopron Bank bankfiókok 2022. június 29-én szerdán, a megszokott normál nyitvatartási renddel üzemelnek.

2022. június 30-án és július 1-jén bankszünnap miatt a Sopron Bank bankfiókjai zárva tartanak.

A Sopron Bank budapesti és székesfehérvári bankfiókjai új helyszínen folytatják tevékenységüket, a jelenlegi helyszínen normál nyitvatartási rend szerint 2022. június 29-ig tartanak nyitva.

MagNet Bank bankfiókok:

A MagNet Bank bankfiókok 2022. június 30-án normál nyitvatartási rend szerint üzemelnek, de 2022. július 1-jén bankszünnap miatt zárva lesznek.

A Sopron Bank és a MagNet Bank egyesített fiókjai, immár MagNet Bank bankfiókokként 2022. július 4-én, MagNet Bank nyitvatartási rend szerint lesznek újra elérhetők. A MagNet Bank bankfiókjainak elérhetőségeit, és nyitvatartási rendjüket a https://www.magnetbank.hu/kapcsolat/fiokkereso weboldalon találod, a kibővített fióki helyszínlista 2022. július 4-től lesz elérhető.

Elektronikus csatornák elérhetősége

Sopron Bank BusinessTerminal

A Sopron Bank BusinessTerminal alkalmazás az ügyfélszámlák átadása után a továbbiakban nem lesz elérhető, utoljára 2022. június 29-én használható.

SoproNetb@nk

A SoproNetb@nk szolgáltatás korlátozott ideig és szűkített funkcionalitással 2022. június 30-a után is elérhető lesz: fizetési megbízás nem adható és az egyenleg információk nem frissülnek ott, de elektronikus számlakivonat választása esetén a korábbi (2022. június 30-át megelőző időszakra vonatkozó) számlakivonatok átmeneti ideig még elérhetőek lesznek. Az eddig megszokott módon (változatlan jelszó és felhasználónévvel) tudod igénybe venni a SoproNetb@nk ezen szolgáltatását.

Új MagNet NetBank

Minden SoproNetb@nk felhasználó részére a MagNet Bank a MagNet NetBank alkalmazáshoz automatikusan NetBank felhasználói jogosultságot ad. A MagNet NetBank a https://www.magnetbank.hu/ oldalon keresztül érhető el.

Új NetBank felhasználónév és jelszó

A NetBank felhasználó neved úgy képződik, hogy a jelenlegi SoproNetb@nk alkalmazáson használt felhasználóneved kiegészítésre kerül egy „sb.” előtaggal, azaz ha pl. a jelenlegi felhasználónév: „minta”, akkor az új felhasználónév „sb.minta” lesz.

Új MagNet NetBank belépés menete

A MagNet NetBank rendszerbe való első belépéshez szükséged lesz:

• a fentiek szerinti NetBank felhasználónevedre , és

• egy kezdeti bejelentkezési jelszóra, ún. Aktiváló kódra , amelyet a Bank külön postai levélben küld meg a részedre, valamint

• a mobiltelefonszámodra SMS-üzenet formájában megküldött, egyszer használatos Megerősítő kódszóra .

Tipp! Javasoljuk, hogy az átállást követően mihamarabb töltsd le mobiltelefonodra a MagNet MobilBank alkalmazást (elérhető Android és iPhone készülékekre is) és aktiváld azt, mert azzal a NetBank bejelentkezés is sokkal kényelmesebb és gyorsabb lesz számodra a továbbiakban.

A bankszünnapok miatt a MagNet NetBankba leghamarabb csak 2022. július 4-én tudsz bejelentkezni, ezen időpontot követően fogod tudni használni ezt a szolgáltatást, azaz fizetési megbízást adni, egyéb műveletet végezni MagNet NetBankon keresztül.

Bankszünnapok és szolgáltatás kiesések

Bankszünnapok, szolgáltatások kiesése az átállás időtartama alatt

Az állomány átadás-átvétel időtartamára a Sopron Bank és a MagNet Bank egyes szolgáltatásaiban kiesés várható.

Kérjük, alaposan tanulmányozd át a kieső szolgáltatásokra vonatkozó információkat, különös tekintettel a leállásokra, és ennek figyelembevételével tervezd meg a kieső időszakra tervezett pénzügyi tranzakcióidat, hogy fizetési kötelezettségeidet a kíván határidőben teljesíteni tudd!

A Sopron Bank bankkártyádat utoljára 2022. június 29-én éjfélig, új MagNet bankkártyádat pedig – amennyiben június 29-ig átvetted azt – legkorábban 2022. július 4-én 0:00 óra időponttól tudod használni.

Szolgáltatáskiesések bankszünnapok alatt

Az állomány-átruházással érintett szerződésekre vonatkozóan az alábbi szolgáltatás-kiesés várható az átállás idején:
Mivel a szerződésállomány-átruházásra 2022. június 30-án kerül sor (ez az a nap, amikor az érintett Sopron Bank ügyfelek MagNet Bank ügyfelekké válnak), ezért a szolgáltatások kiesését 2022. június 30-ig Sopron Bank, míg 2022. július 1-től kezdődően MagNet Bank név alatt jelenítjük meg a táblázatban. Kattints a Megnézem a bankszünnapokkal táblázatot gombra!

Számlavezetést érintő szolgáltatáskiesések és változások

1

A fizetési számla száma (bankszámlaszám, IBAN szám) az átadást követően sem fog változni, a Sopron Banknál megszokott bankszámlaszám továbbra is érvényben marad. A belföldi fizetési forgalomban ezért ezzel kapcsolatban semmilyen változásra nem kell készülnöd, pl. nem kell értesítened a munkáltatódat, belföldi partnereidet stb. Ugyanakkor a nemzetközi átutalásokhoz szükség lehet a MagNet Bank következő SWIFT kódjára (ún. BIC kód): HBWEHUHB. Kérjük időben tájékoztasd partnereidet az új SWIFT kódról.

2

A számlavezetési díj, és az egyes fizetési megbízások kondíciói az átvételt követően változatlanok vagy kedvezőbbek lesznek.

3

Az előre, 2022.06.30. napra vagy ezt követő értéknapra a Sopron Bankhoz benyújtott egyszeri deviza átutalási megbízásaid törlésre kerülnek, azokat 2022.07.04-étől a MagNet Bank rendszereibe újra be kell rögzítened!

4

2022.06.29-én napzáráskor ugyancsak törlésre kerülnek a fedezetlen sorban álló csoportos beszedések, deviza átutalási- és konverziós megbízások; a törlésről az érintettek tájékoztatást kapnak.

5

A korábban megadott és az ügyfélszámlák átvételét követően is érvényes fizetési megbízások közül az alábbiak teljesülnek:
o Csoportos beszedési megbízások
o Felhatalmazó levélen alapuló beszedési megbízások
o Belföldi (bankon belüli vagy kívüli) HUF rendszeres (állandó) átutalások
o HUF biztosítási díj beszedések (állandó fizetési megbízás)
o Értéknapos (későbbi értéknapra megadott) belföldi (bankon belüli vagy kívüli) HUF átutalási megbízások
o Belföldi (bankon belüli vagy kívüli) HUF rendszeres (állandó) átutalások
o HUF biztosítási díj beszedések (állandó fizetési megbízás)

6

A korábban megadott és az ügyfélszámlák átvételét követően nem teljesülő fizetési megbízásokat az alábbiakban jelezzük. Kérjük, kattints a linkre!

7

Lakossági ügyfelek 2009. évi LXXXV. törvény 36/A. § (4) bekezdés szerinti - havi legfeljebb kettő, összesen 150 000 Ft összegű díjmentes ATM készpénzfelvételre vonatkozóan – a Sopron Banknál tett nyilatkozataid a MagNet Banknál is érvényesek lesznek az állományátruházást követően.

Bankkártyákat érintő változások

Nézd meg a bankkártyákat érintő változásokat a Bővebben gombra kattintva!

Számlakivonatokat érintő változások

• Elektronikus számlakivonat választása esetén a MagNet NetBank alkalmazásban (Személyes/Dokumentumok/Doktár menüpontban) 2022. július 4-től visszamenőlegesen elérhetőek a 2022. január 3-tól 2022. június 30-ig elkészült fizetési számlára vonatkozóan előállított számlakivonatok .pdf formátumban (napi, havi, heti, negyedéves kivonatok).
• Fizetési számlákon kívüli számlák (betéti számlák, hitelszámlák, kártyafedezeti számlák stb.) kivonatai a MagNet NetBankban nem lesznek elérhetőek.
• Az átadás-átvételt megelőző időszakra vonatkozó (fizetési és nem fizetési számlákhoz kapcsolódó) számlakivonatok átmeneti ideig még szintén elérhetőek lesznek a SoproNetB@nkon keresztül.
• A Sopron Banknál heti-, illetve negyedéves gyakorisággal készülő számlakivonatok helyett havi rendszerességű számlakivonat lesz elérhető a MagNet Banknál.
• A napi-, illetve havi rendszerességű számlakivonatok továbbra is ilyen gyakoriságokkal lesznek elérhetőek.

Lekötött betétek változásai

• A Sopron Banknál lekötött betéteid változatlan feltételekkel kamatoznak a betét lejáratáig. Az automatikusan megújuló betétek az ügyfélszámlák átadása után már a MagNet Bank Általános Hirdetményében foglalt kondíciói szerint újulnak meg.
• Az OBA betétvédelem szempontjából az állományátruházás nem okoz változást, a védelem tovább él. Az átruházást követően a MagNet Banknál bankszámlán és betétszámlán nyilvántartott betétkövetelés a Hpt. 214. § (1) bekezdése alapján az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által személyenként és hitelintézetenként összevontan legfeljebb százezer euró összeghatárig lesz biztosított. Az OBA által nyújtott betétbiztosítás összeghatára szempontjából az átruházástól számított 3 hónapig külön betétnek minősülnek egyazon betétesnek az átadó Sopron Banknál és az átvevő MagNet Banknál külön-külön elhelyezett betétei.

SMS szolgáltatás

Amennyiben a fizetési számládhoz, és / vagy a bankkártyádhoz SMS, vagy ahol elérhető - PUSH üzenetben történő - értesítést kívánsz beállítani, azt a MagNet Banknál igényelned szükséges, a MagNet Bank nem veszi át a Sopron Banknál igényelt SMS szolgáltatásra vonatkozó beállításaidat.

A MagNet Banknál a fizetési számlához (NetBank használathoz), és a betéti kártyához is beállítható SMS szolgáltatás. A számlavezetéshez kapcsolódóan többféle értesítés közül választhatsz (SzámlaInfo, Értesítés a NetBankba történő – sikeres / sikertelen – belépésről, Napi egyenlegértesítő SMS).

Kódszavak

Az erős ügyfél-hitelesítéshez szükséges üzenetek (kódszavak) küldéséhez nincs szükség SMS szolgáltatás megigénylésére, azt a Bank automatikusan nyújtja, és ezekkel kapcsolatosan megküldött valamennyi üzenet díjmentes.

SMS szolgáltatás

SMS szolgáltatást legkényelmesebben MagNet NetBankon (Személyes / Értesítések (SMS, Push) menüpont) keresztül tudsz igényelni. A legtöbb értesítés kérhető ingyenes PUSH üzenetben vagy SMS-ben.

Az SMS-ben történő üzenetküldésnek a vonatkozó Hirdetmény / Kondíciós lista szerint díja van, és a MagNet Bank csak nem emelt díjas belföldi, vagy az EGT országaiban működő, külföldi mobilszolgáltatók által üzemeltetett mobil telefonszámra küld üzenetet.

PUSH üzenet

A díjmentes PUSH üzenetek fogadásához MagNet MobilBank applikáció szükséges, amely letölthető a Google Play áruházból vagy az App Store-ból.

Bankkártyás tranzakciók

A bankkártyához kapcsolódó tranzakciókról az üzenetküldés kizárólag SMS-ben lehetséges, és a szolgáltatás megrendelése NetBankon hitelesített levél formájában (Levelezés menüpont) történhet.

Hitelek

A fennálló hitelek állományátruházásra váró csoportjának áthelyezése 2022. június 30. Ha kaptál ezzel kapcsolatos levelet az alábbi fontos információkra szeretnénk felhívni a figyelmedet:

1

Ezzel a nappal a szerződésekbe hitelezőként a MagNet Bank lép be, az adósok ettől az időponttól kezdve a törlesztési és minden más szerződéses kötelezettségeiket a MagNet Bank részére kötelesek teljesíteni.

2

Tekintettel arra, hogy a hitelszerződéssel egyidejűleg a fizetési számla vezetésére létrejött pénzforgalmi keretszerződés is átruházásra fog kerülni, és a fizetési számla száma nem fog változni, ezért 2022. június 30. napot követően az adósoknak változatlanul ezen a bankszámlán kell elhelyezni a hitelszerződés alapján esedékes törlesztőrészleteket, és a Magnet Bank is a megszokott módon innen fogja beszedni a tartozását.

3

Amennyiben olyan hitelszerződéssel rendelkezel, amelynek a törlesztési esedékessége 2022. június 30-án van, akkor a Sopron Bank június 30-án még beszedi a törlesztés összegét, de az ehhez szükséges fedezetet Neked 2022. június 29-ig szükséges elhelyezni.

4

A pénzforgalom tekintetében a Sopron Bank 2022. június 30-án bankszünnapot tart, így aznap a számlákon jóváírások nem fognak teljesülni, törlesztésre már nem lesz lehetőség, ha június 30-án próbálsz meg utalni a törlesztési számládra.

5

A hitelhez kapcsolódó csoportos hitelfedezeti életbiztosítások továbbra is érvényesek a korábbi feltételek szerint.

Sopron Bankfiókok elérhetőségei

A Részletek gombra kattintva nézd meg a megszokott Sopron Fiókhálózat elérhetőségeit és várható változásait!

Kapcsolat

Amennyiben a MagNet Bank termékeivel és szolgáltatásaival vagy az ügyfélszámlák átadásának folyamatával kapcsolatban további kérdésed lenne, munkatársaink készséggel állnak rendelkezésedre az alábbiak szerint:
2022. június 29-ig kérjük, keresd számlavezető Sopron Bankos bankfiókodat a fenti táblázat szerinti elérhetőségeken,
az átállás idején (2022. június 30. – július 3.) korlátozott lehetőségekkel a MagNet Bank Telefonos ügyfélszolgálatnál a +36-1-428-8888 telefonszámon, vagy az info@magnetbank.hu e-mail címen érdeklődhetsz,
2022. július 4-től kérjük keresd számlavezető MagNet Bankos bankfiókodat (ami a két megszűnő bankfiók kivételével megegyezik a jelenlegi Sopron bankos számlavezető fiókoddal), illetve a MagNet Bank Telefonos ügyfélszolgálatát +36-1-428-8888 telefonszámon, vagy info@magnetbank.hu e-mail címen!