Híd a for- és a nonprofit szféra között: a MagNet Bank szerepe

{{timeAgo}} 2023. november 03.

A MagNet Bank mentor és előadói szerepet vállal szervezetfejlesztési és hatásmérési témákban a 2022. áprilisban elindult Bridge to Benefits programban a BKIK és a Civil Impact Nonprofit Kft szervezésében.


Az elsősorban a KKV-szektort célzó, a BKIK és a Civil Impact Nonprofit Kft szervezésében megvalósuló Bridge to Benefits program idei kiadásában a MagNet Bank is mentor- és előadói szerepet vállalt, szervezetfejlesztési és hatásmérési témákban. Idén második alkalommal indult el a Program, a jelentkezők közül végül az egészségügyi kommunikáció, az oktatás, a kommunikáció/média/marketing, a textil- és bútoripar, az IT, a kereskedelem és a környezetvédelem területeiről érkező, 10 kiválasztott cég részvételével.


Bridge to Benefits Mesterkurzus


A Program fő eleme az április 7-ével elindított Bridge to Benefits Mesterkurzus, melynek civil és nagyvállalati partnerei között az idei kiadásban a MagNet Bankot is megtalálhatjátok. A tudásmegosztási folyamat 2022-es fókusza a társadalmi és környezeti fenntarthatóságban rejlő lehetőségek feltérképezése és lehetőség szerinti fejlesztése az üzleti működésben. A több héten át tartó képzés célja, hogy a mikro-, kis, és középvállalkozásokkal közös munka során azok megtalálják a társadalmi, környezeti és gazdasági felelősségvállalás aspektusainak céges alaptevékenységükbe illeszthetőséghez hiányzó puzzle-darabkáit. A fenti célok a MagNet Bank számára is kiemelkedő fontossággal bírnak, hisz saját működésünkbe is folyamatosan építjük be ezeket a szempontokat a klasszikus CSR, azaz céges társadalmi felelősségvállalási programokon túlmutatóan. Eddig megtett lépéseinkből, és az előttünk álló kihívásokra tervezett válaszainkból fakadó tapasztalatainkat pedig örömmel osztjuk meg a for- és a nonprofit szféra szereplőivel. A 2022-es Mesterkurzus keretein belül áprilisban Lévai Gábor kollégánk tart képzést a hatásmérésről.


Együttműködés, közösségfejlesztés


Közösségi bankként a különböző szektorok együttműködését kulcsfontosságúnak tartjuk, véleményünk szerint ez a fenntarthatóság egyik alapja, ezért is lett az „Együttműködés, közösségfejlesztés” a Bank 2022-es Közösségi Adományozási Programjának fő témája. A Bank közösségi filozófiára épülő működési modellje szintén azt igazolja, hogy partnereinkkel és ügyfeleinkkel együttműködve hogyan tudunk olyan fenntartható struktúrákat kialakítani, amik a mai világban kiemelkedő felelősséget vállalnak a klímaváltozás, a világjárványok vagy a szomszédban dúló háború idején is.

Ennek értelmében nem csak a Bridge to Benefits, hanem a Civil Impact Nonprofit Kft. egyéb kezdeményezéseiben is évről évre fontos - és megtisztelő - szerepet vállalunk. A szervezet banki partnereként a MagNet Bank rendszeresen részt vesz a Good Impact rendezvényen, ahol a civil szervezetek részvételével megvalósuló (a MagNet részéről előadó, és helyszín biztosításával is támogatott) Civil Impact Akadémián részt vevő, valamint az eseményen való részvételre pályázó civil szervezetek mutathatják be a vállalati világra optimalizált termékeiket. Ezeket a - céges igények szem előtt tartásával fejlesztett - szolgáltatásokat a jelenlévő üzleti partnerek megvásárolhatják, egyszerre támogatva ezzel saját céljaikat, valamint a civil szféra fenntarthatóságát és önálló működését.


Társadalmi hatás és közösségi kapcsolatok


Fontos, hogy a civil és üzleti szektor közötti kapcsolatok erősödjenek, hisz ez egy win-win helyzet: a cégek a szervezetektől tanulhatnak társadalmi ügyekről és ezek jó megoldásairól, arról, hogy a vállalkozások ehhez hogyan tudnak hozzátenni, a civil szervezetek pedig a céges működést megismerve jobban meg tudják tervezni partnerségeiket és hogy ők hogyan tudnak az üzleti világhoz, akár fontos finanszírozóikhoz, adományozóikhoz kapcsolódni – így közösen felelősséget vállalva bizonyos társadalmi problémák kapcsán. Ebbe a világba igyekszik a Bank minden ügyfelét megszólítani, bevonni.

A MagNet Bank Társadalmi hatás és közösségi kapcsolatok területe a társadalmi szervezeteknek szóló programjai, eseményei, termékei és igénybe vehető szolgáltatásai mellett a impact@magnetbank.hu e-mail címen várja az ilyen kérdések, témák iránt érdeklődő ügyfelek jelentkezését - legyen az cég, szervezet vagy magánszemély -, hogy közreműködhessenek a mindkét fél számára megfelelő, minden érintett érdekeit szolgáló, fontos ügyek mentén megvalósuló találkozásokban!