Változások a bankkártyás fizetéssel kapcsolatban

Minden ötödik PayPass vásárlásnál kell alkalmazni a chip-es és PIN kódos fizetési módot.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elmúlt hetekben a MagNet Bank kivizsgálta a Bank által kibocsátott betéti kártyákkal (továbbiakban bankkártya) kapcsolatos visszajelzéseket. Korábban, ahogy a bankkártyával történő vásárlási limitek emelkedésével kapcsolatos tájékoztatásunkban már jeleztük - a PSD2 szabályozás elérte ezt a fizetési lehetőséget is.

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a PSD2 európai irányelvnek megfelelően, az erős ügyfél-hitelesítés (pl. PIN kód) utolsó alkalmazása óta az egymást követő ötödik egyérintéses (PayPass) betéti kártyás fizetésnél a gyakorlatban sajnos előfordulhat, hogy az elfogadó terminál elutasítja a tranzakciót, azonban ez a bankkártya POS terminálba való behelyezésével, - azaz a chippel és PIN kóddal történő - egyszeri használattal orvosolható.Az ezt követő minden egymást követő ötödik egyérintéses fizetési tranzakciónál ugyanez érvényesül.

Mivel nincs időlimit beállítva a vásárlási alkalmakhoz, így minden egymást követő 5. Paypass fizetésnél szükséges a PIN kód megadása, akkor is ha hónapok telnek el a tranzakciók között. Amennyiben időközben ATM készpénzfelvétel, ATM egyenleglekérdezés vagy POS terminálon PIN kódos Paypass limit feletti tranzakció jön létre, a számláló újraindul.

Üdvözlettel,

MagNet Bank Zrt.