Stabil céges pénzügyek: a faktoring a megoldás

A faktoring egy hatékony és egyszerű eszköz arra, hogy kiállított számláid akár már aznap kifizetésre kerüljenek.

Amikor vállalkozásba kezdünk, sokszor csak arra koncentrálunk, hogy választott tevékenységi körünkben a legjobbak legyünk. Természetesen a minőségi munka mindenhol elengedhetetlen, de nem szabad megfeledkezni a pénzügyekről sem!

Hiába pörög a vállalkozásunk⁣, épül-szépül az ügyfélkör hónapról hónapra, ha pénzügyeinket nem intézzük okosan, nem helyezünk kellő hangsúlyt az adminisztrációra és a likviditás folyamatos szinten tartására, felesleges kockázatot vállalunk.

Akár induló vállalkozásról, akár már évek óta jól működő üzletről beszélünk, a pénzhiány ⁣komolyabb esetekben a napi működést is megnehezítheti. Nincs is annál bosszantóbb, mikor minden kapacitásunkat kihasználjuk, de a számlák hosszú fizetési határideje miatt likviditási nehézségekbe ütközünk.

Juss gyorsan a pénzedhez!

Pénzhiány esetén az első gondolat általában a hitelfelvétel⁣, pedig sokszor jobb a faktorálás. De mit is jelent ez a finanszírozási forma?

A faktoring egyszerű folyamat, amely segíti céged folyamatos finanszírozását. A MagNet Faktornál a szerződéskötést követően a munkafolyamat gördülékeny és nem igényel sok adminisztrációt. Kiállítod a számlát, legyen az 8 vagy akár 360 napos, és már akár aznap hozzájuthatsz a számla ellenértékéhez. Vagyis nem kell heteket, hónapokat várnod a bevételre. Külön előny, hogy adósság helyett technikailag a már megkeresett pénzedhez jutsz hozzá – csak éppen gyorsabban a megszokottnál.

Miért éppen a faktoring?

faktoring legfőbb jellemzője az egyszerű és gördülékeny munkamenet, illetve az ebből eredő gyorsaság. Emellett azonban számos más előnye is van:

  • sok adminisztrációs terhet megspórolhatsz,
  • MagNet Faktor maximálisan rugalmas feltételeket biztosít, így gyorsan tud alkalmazkodni a céged életében történő változásokhoz;
  • versenyelőnyre tehetsz szert a piacon, hiszen hosszabb fizetési határidőkben állapodhatsz meg anélkül, hogy ez pénzügyi fennakadásokat okozna a cégednek;
  • faktoring kezdő vállalkozások számára is elérhető, hiszen vevőd hitelképességedet vizsgálja,
  • ideális megoldás, ha új piacok meghódítását tervezed. A biztosított faktoring és az exportfaktoring éppen ilyen kockázatos lépésekre lett kitalálva.

Sikeres családi vállalkozás a multik világában

Sok pozitív történet különböző szektorokban indult, de közös bennük, hogy a faktorálás révén az adott üzlet előretört a piacon, addig reménytelennek látott fejlesztéseket valósíthatott meg és a korábbiaknál nagyobb megrendeléseket vállalhatott el. Ismerd meg Gyuri történetét!

Gyuri családja régóta zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozott, így nem volt kérdés, hogy egyszer majd továbbviszi a családi vállalkozást. Karrierje elején megismerkedett a multik belső működésével, és értékes kapcsolati hálót épített ki. Később, mikor szülei átadták neki a stafétát, tudta, hogyan kell a családi vállalkozást alkalmassá tenni arra, hogy a multicégek belistázzák több terméküket.

Számított arra is, hogy egy ilyen nagy lépésnél finanszírozási nehézségekre kell számítani, de azt is tudta, hogy a nagyvállalatok körében jól ismert faktoring lesz a legjobb megoldás. A rugalmasság, a könnyen és gyorsan növelhető vagy csökkenthető keretösszegek révén nem okozott problémát az sem, amikor elnyerte annak a lehetőségét is, hogy zöldség- és gyümölcslevekkel is kiegészítse a termékportfólióját.

Miután Gyuri átvette a cég vezetését és megkezdte a beszállításokat több multilánc felé, a második évében 30%-kal, a harmadik évében pedig 50%-kal növelte meg a vállalkozás forgalmát, köszönhetően a számla faktorálás biztosította forgótőkének.

További információ:

www.magnetfaktor.hu

sales@magnetfaktor.hu

+36-1/327-0290