Okosabb vagy egy hackernél?

{{timeAgo}} 2023. november 03.

DIGITÁLIS SZIMAT KIHÍVÁS 2022

A kiberbűnözők számára egyre vonzóbb, robbanásszerűen fejlődő, és egyre több felhasználóval bíró digitális világban nem csak a lehetőségek, a veszélyek száma is megnőtt. A világjárvány sokak számára nyitotta ki az online kereskedelem korábban nem annyira érdekes ajtaját, a most zajló háború hatása pedig szintén megmutatkozik a virtuális Világban is, hiszen a megszokottól eltérő helyzetek lehetőségeket nyitnak korábban lehetetlen bűncselekmények elkövetésére is.

Az online térben folyamatosan zajló támadásokról korábban is többször írtunk már, az e-kereskedelem lehetséges veszélyeivel, illetve ezek megelőzésének lehetőségeivel a fókuszban, valamint az adathalászat kapcsán gyanús jeleket is összegyűjtöttük. Annak érdekében, hogy minél kevesebben essenek áldozatul az online térben egyre növekvő számú kiberbűncselekménynek, a Magyar Bankszövetség és a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézet elindította a mindenki számára elérhető, Digitális Szimat Kihívás 2022 játékot.

EZ IS ÉRDEKELHET:

TANÁCSOK AZ E-KERESKEDELMI VÁLLALKOZÁSOK RÉSZÉRE

 Magyarország európai viszonylatban az egyik legbiztonságosabb ország, ha a digitális fizetésekről van szó – az Európai Központi Bank statisztikája szerint ezüstérmesek vagyunk a biztonságos bankkártya használatban. Abban, hogy ez így is maradjon, a hatósági szereplők és a bankok szakértői is igyekeznek közösen segíteni. Most a PÉNZ7 társszervezője, a Magyar Bankszövetség online kvízjátékára, a Digitális Szimat Kihívásra szeretnénk felhívni a figyelmeteket. Ez egy olyan, életkortól függetlenül kipróbálható edukációs kvízjáték, ami lehetőséget ad, hogy próbára tegyük a digitális biztonsággal kapcsolatos felkészültségünket.

 EZ IS ÉRDEKELHET:

AMIT AZ ADATHALÁSZATRÓL TUDNI ÉRDEMES

Mit gondolsz, okosabb vagy egy hackernél? Kattints ide a nyereményjátékért, és derítsd ki, mennyire vagy felkészült, ha a digitális biztonság a tét! A tudáspróba 2022. április 15-éig érhető el, egy nyereményjáték keretében.