Az 5 legjobb dolog a MagNet Bankban

{{timeAgo}} 2023. október 26.

A MagNet Bank munkatársai, ügyfelei és partnerei számára a pénz nem cél, hanem eszköz, melynek segítségével a Világot jobbító dolgokat hozhatunk létre közös erővel.

Értékalapú bankként a MagNet egy olyan közösségépítő pénzintézet, amely ügyfeleivel közösen aktív társadalmi felelősségvállalásra törekszik, és tudatosan fejleszti környezetét. A Bank munkatársai, ügyfelei és partnerei számára a pénz nem cél, hanem eszköz, melynek segítségével a Világot jobbító dolgokat hozhatunk létre: mindez úgy lehetséges, hogy a MagNetet választók olyan, különleges ügyféljogokat kapnak, melyek birtokában maguk alakíthatják a pénzüket érintő döntéseket.

Megkérdeztük ügyfeleinket, mit jelent ez számukra a gyakorlatban: ismerd meg a TOP 5 okot, ami miatt a többiek a közösségi bankot választották!

1. "A MagNet tényleg tesz a környezetünkért és a közösségekért."

A MagNet Bank az Év társadalmilag felelős bankja örökös kitüntetés birtokosa és az Értékalapú Bankok Nemzetközi Szövetsége (GABV) egyetlen magyar tagja. A 100%-ban magyar tulajdonú, idén 25 éves MagNet Magyar Közösségi Bankban a Mentor-Szféra Plusz betéttel rendelkező ügyfelek maguk döntik el, hogy a banknál lévő betétjük segítségével a MagNet Bank melyik hitelfelvevő ügyfelének, vagy mely szegmensbe tartozó vállalkozásnak a hitelét szeretnék kedvezményesebbé tenni. Ennek, és a Bank zöld szektornak biztosított forrásainak köszönhetően eddig többek közt például 56 naperőműpark létesítéséhez, 40.000 tölgyfa elültetéséhez, és a karbonmentes közlekedéshez is hozzájárult a MagNet Közösség.

{{ formattedDuration }}

Lejátszás

2. A MagNetnél mi ügyfelek döntjük el, hogy a bank nyereségének 10%-val milyen társadalmi szervezeteket támogatunk."

A Közösségi Adományozási Program keretében a MagNet Bank minden évben lemond adózott nyereségének 10%-ról, ügyfelei pedig felajánlhatják a nyereség rájuk eső részét az általuk választott társadalmi szervezetek javára, melyek tevékenységükkel mindannyiunk életét jobbá teszik. A 2010-ben útjára indított KAP program során a rendelkezésre jogosultak az elmúlt 10 évben összesen több mint 450 millió forint sorsáról döntöttek – 2020-ban ebből több, mint 400 civil esemény került megrendezésre, közel 1000 önkéntes bevonásával.

{{ formattedDuration }}

Lejátszás

3. "A becsületkasszás rendszernek köszönhetően én magam dönthetek arról, hogy mennyit fizetek a havi számlavezetésért cserébe."

A Bank számára havonta 383 forint a lakossági számlavezetés becsült önköltsége, melybe - saját döntéséből - az ügyfelek több, mint 50%-a is beszáll, jelentős mértékben segítve a közös célok megvalósítását. A MagNet Közösség tagjai saját érdekeik mellett fontosnak tartják a közösség céljait is - bár anyagi lehetőségeink nem egyformák, a MagNetnél arra mindenkinek van lehetősége, hogy ahhoz mérten, a méltányosnak tartott mértékben járuljon hozzá a közöshöz.

4. "Minden bankkártyás vásárlásomkor a MagNet felajánlásából pénzhez jut egy civil szervezet, amit én választottam."

A bankkártyával rendelkező ügyfelek Segítő Bankkártyát kapnak a kezükbe: ennek birtokában minden bankkártyás vásárlás után a tranzakciós jutalék egy részét a bank felajánlja azoknak a társadalmi szervezeteknek, akiknek a javára a több, mint 200, programban részt vevő szervezet közül a bankkártyájukat használó ügyfelek rendelkeznek. Ennek köszönhetően a Bank ügyfelei úgy segíthetnek olyan alapítványokat, egyesületeket és nonprofit társadalmi szervezeteket, melyek munkájukkal kiemelt társadalmi ügyeket szolgálnak, és karolhatnak fel fontos társadalmi ügyeket, hogy számukra az nem kerül pénzbe.

5. "A MagNetnél biztos lehetek benne, hogy a megtakarításaimat olyan célokra használja a bankom, amivel én is egyetértek."

A   Bank ügyfelei nem csak a fentiek révén, de már a MagNet választásával is komoly döntést hoznak. Ugyanúgy, ahogy minden más kérdésben is szavazunk a pénzünkkel (amikor helyi termelőt és apró kávézót választunk a nagy láncok helyett, költésünkkel a támogatásunkról biztosítjuk őket, és esélyt biztosítunk számukra a fennmaradásra), a bankválasztásunkkal is az értékeinkről teszünk tanúbizonyságot. Ma már választhatunk olyan bankot, amelyik a pénzünkből nem támogat a környezetet súlyosan károsító, azt romboló beruházásokat - sőt, olyat is, amelyik kifejezetten elkötelezett a fenntarthatóság mellett.

A MagNet ügyfelei bankválasztásukkal mind egy olyan Világra voksolnak, melyben a közösség, és közös döntéseink szerepe meghatározó, ügyféljogaik gyakorlása révén pedig hatással lehetnek a mindennapjaink és a környezetünk alakulására.

Légy Te is a MagNet Közösség értékes tagja - nyiss számlát online akár most!