Közösségi Adományozási Program 2022

{{timeAgo}} 2023. október 26.

Hamarosan kezdődik a KAP pályázati időszaka - itt minden fontos információt megtalálsz!


Mi az a KAP (Közösségi Adományozási Program)?

KAP – Közösségi Adományozási Program a MagNet Bank évente megszervezett akciója. A bank minden évben lehetővé teszi, hogy az ügyfelei a bank 10%-os nyereségrészének rájuk eső részét felajánlják egy társadalmi ügy, egy nonprofit szervezet javára.


Mire jó?

Több tízezer ügyfél ajánlja fel kisebb-nagyobb nyereségrészét a szervezeteknek egy 6 hetes felajánlási/kampány időszakban. A részek egésszé adódnak össze, így egy-egy szervezet sok százezres, sőt akár egymilliós támogatáshoz is juthat. Közben ezen szervezeteknek lehetőségük van projektjeiket bemutatni, ismertségüket növelni.


Hogyan lehet csatlakozni a Programhoz?

A KAP programba pályázat útján csatlakozhatnak a szervezetek minden évben. A pályázati kiírást novemberben teszi közzé a Bank. A beérkezett pályázatokból szakmai bíráló bizottság együttműködésével kerülnek kiválasztásra a szervezetek. A jelentkezés és a programban való részvétel feltétele a közhasznúsági jogállás.


Mire számíthatnak, mire készüljenek a csatlakozó szervezetek?

A pályázatban az adminisztratív adatokon kívül röviden be kell mutatnod a szervezeted céljait, vízióját, misszióját, majd a pályázati célt részletesen kifejtve. A pályázathoz nem szükséges semmilyen egyéb dokumentumot csatolni. Javasoljuk, hogy lehetőség szerint olyan ember töltse ki a pályázati űrlapot, aki jól ismeri a szervezetet, annak céljait, és van rálátása a szervezet forrásteremtési ügyeire.


Mennyi időt vesz igénybe a teljes folyamat, és mikor zárul le?

Pályázni 2022. január 10-ig lehet, majd február első feléig sor kerül a pályázatok elbírálására. Utána szerződéskötési időszak következik, illetve tavasszal részt vesznek a szervezetek 1-2 felkészítő, tudásmegosztó alkalmon. A KAP felajánlási időszak és kampány május közepén kezdődik el, és 6 héten keresztül tart.


Mit ad hozzá a MagNet Bank?

A MagNet Bank találkozási alkalmakat szervez a KAP programba bekerült szervezeteknek, illetve olyan workshopokat, előadásokat, melyek segítenek felkészülni a kampányidőszakra. Ezen felül a KAP felajánlási időszakban a Bank intenzív kampányt folytat az ügyfelek felé, hogy a lehető legszélesebb körben tudja őket a 10%-os nyereségrész felajánlására ösztönözni.


Mit ért el a MagNet Közösség eddig a KAP-nak köszönhetően?

A KAP program 11 éve alatt 325 901 451 Ft támogatás jutott 306 szervezethez. Hogy milyen hatást ér el egy-egy évben a program, azt videónkban mutatjuk be:

https://youtu.be/LeNXaJSeNyU


Mi vár Rád a november 18-i adománygyűjtő műhelymunka és pályázati felkészítő napon?

November 18-i alkalmunkon bemutatjuk a KAP 2022 pályázati kiírás fontosabb részleteit, kiemeljük mitől lesz „nyerő” egy pályázat. Mivel a KAP jövő évi témája az együttműködés és a közösség, olyan jó példákat, eszközöket, és a KAP programon is túlmutató forrásteremtő módszereket mutatunk be, melyekben megjelenik az együttműködés, a partnerség.