Információ társadalmi szervezeteknek

Mit kínálunk?

Ismerd meg társadalmi szervezeteknek szóló programjainkat, eseményeinket, termékeinket, igénybe vehető szolgáltatásainkat.

Arra is választ találsz, hogy hogy tudsz csatlakozni a szervezetedet érintő programokhoz.

CIVIL KÖZÖSSÉGI SZÁMLACSOMAG

A CIVIL közösségi számlacsomagot kifejezetten társadalmi szervezetek számára állítottuk össze, s a díjtételek kialakításánál figyelembe vettük ezen szervezetek költségérzékenységét, így:

 • nincs havi számlavezetési díj
 • NetBankon keresztül történő kimenő átutalások költségeit jelentősen csökkentettük (sok, nagy forgalomnak kedvező)
 • állandó átutalásokat kedvezményessé tettük (pl. fizetések utalásánál kiemelkedően fontos)
 • minden bankon belüli saját számlára történő átutalás díjmentes
 • látraszóló betétre is adunk kamatot (0,25%/év)
 • hiteles bankszámlakivonat ingyen letölthető a NetBankon keresztül
 • minden bejövő forgalom tranzakciós költségektől mentes
 • napi 1 készpénz felvétel (max. 1 millió Ft) minimális költséggel (csak a 0,6%-os adó)
 • bankkártya havidíját csak havonta emeljük le és nem egész évre előre

Ha az alábbi kérdések megválaszolása után egyedi igények merülnek fel, örömmel leülünk a szervezetekkel és megtaláljuk a közös pontot.

Milyen gyakoriságúak és mekkora összegűek a

 • kimenő tranzakciók?
 • bejövő tranzakciók?
 • készpénz felvételek?
KÖZÖSSÉGI BETÉT ÉS HITEL

Ügyfeleink közreműködésével, valódi választási lehetőségek révén forrást biztosítunk olyan kezdeményezések számára, amelyek pozitívan hatnak környezetünkre és társadalmunkra.

A SZFÉRA és MENTOR Közösségi Betét esetében összekapcsoljuk a három – látszólag – különálló érdekcsoportot, azaz a betétest, a Bankot és a hitelfelvevőt. Ügyfeleink az elhelyezett betéteikkel forrást biztosíthatnak a helyi, a fenntarthatóság elveinek megfelelő vállalkozásoknak. A MENTOR közösségi betétek révén kedvezményes hitellehetőséghez juttathatnak egyes projekteket, a SZFÉRA közösségi betétek révén teljes működési területeket is, mint például zöld energia, környezetvédelem, munkahelyteremtés, kutatás és fejlesztés, egészségügy és szociális ellátás, kultúra és oktatás vagy biogazdálkodás vagy Helyi Energiatakarékossági Együttműködések Segítése (HETES) Program. Mindezt oly módon, hogy a betétes – saját választásától függően – akár normál piaci betéti kamatokhoz is juthat.

MENTOR vagy SZFÉRA hiteles ügyfeleinknek lehetőségük van kölcsönkamataik csökkentésére. Ha a MagNet Bank ügyfelei betétet helyeznek el az általuk választott hitelfelvevő hitele „mögé”, úgy a hitelfelvevő terhei csökkennek. A MENTOR vagy SZFÉRA hitelesek felhatalmazása alapján a Bank közzéteszi azok bizonyos adatait a honlapján valamint a Hirdetményében, hogy a Bank betétes ügyfelei megismerhessék az általuk választott kedvezményezettet, kezdeményezést.

Fontos kitétel, hogy a MENTOR és SZFÉRA betéteket a Bank a hiteltől függetlenül is bármikor visszafizeti. A hitelezési kockázatot nem a betételhelyező ügyfelek, hanem a Bank viseli. A MagNet Banknál leköthető valamennyi betét, így a MENTOR és SZFÉRA betét is az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) által garantált. A jegybanki alapkamat szintje minden esetben garantált, és a betét összege 3 havonta automatikusan újra lekötésre kerül, így kényelmes választás is, hiszen nem szükséges a futamidő lejártakor személyesen a Bankfiókba bemenni.

Hitellel rendelkező társadalmi szervezeteknek javasoljuk, hogy:

Toborozzanak betéteseket, akik akár már ötvenezer forint elhelyezésével hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkenjen a szervezet törlesztő részlete!

 • Hogy ki lehet támogató betétes?
 • Bárki, aki nálunk nyit számlát.
KÖZÖSSÉGI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAM (KAP)

A KAP keretében a Bank adózott nyereségéből, az ügyfelek döntése alapján támogatjuk társadalmi szervezetek projektjeit.

2010 óta évről-évre az átláthatóság jegyében megosztjuk minden ügyfelünkkel, hogy az adott évben mennyi profitot realizáltunk a számláján. Az ügyfeleknek lehetőségük nyílik arra, hogy a Bank profitjának 10%-áról rendelkezzenek, oly módon, hogy a rájuk eső nyereséghányad 10%-ának felajánlásával társadalmi szervezetek projektjeit támogatják.

A rendelkezési időszak közben és után is transzparens módon, a honlapon tesszük közzé, mekkora támogatási összeg gyűlt össze az adott projektre.

A MagNet Magyar Közösségi Banknál hiszünk abban, hogy egy átlátható, felelősséget vállaló, etikus társadalom létrejöttében mindannyiunknak, így nekünk is fontos szerep jut. Ezért kínálunk ügyfeleink számára olyan különleges ügyféljogokat, melyek gyakorlásával hatással lehetnek nemcsak saját pénzügyeikre, hanem a minket körülvevő világ alakulására is.

Úgy gondoljuk, hogy minden döntésünk jelentőséggel bír és pozitív hatásunk közösen láthatóvá tehető.

Hogyan lehet részt venni társadalmi szervezetként a KAP-ban?

Minden évben (2023-tól tavasszal) pályázással jelentkezhetnek a közhasznú társadalmi szervezetek a következő évi KAP Programba. A jelentkezés során megnevezik a pontos célt, melyre a támogatást kérik és azt, hogy milyen kategóriában indulnak pl.: esélyegyenlőség, gyógyítás, környezetvédelem, kultúra, oktatás stb. A kategóriák évente változhatnak.

Minden pályázatot külsős és belső banki bírálók értékelnek.

Mi az alapfeltétele a Programba való jelentkezésnek?

 • A pályázó szervezetnek közhasznúnak kell lennie.

Mikor van a rendelkezési időszak?

 • A tavaszi pályázatot követő ősszel (szeptember-október) zajlik a nyereségrészek felajánlása

A KAP 2010. évi indulása óta eltelt időszakban eddig összesen 357.701.931 forintot osztott szét a MagNet 818 társadalmi/környezeti projekt javára.

Kérdéseket a KAP Programmal kapcsolatban az alábbi email címen várunk: impact@magnetbank.hu

KAP KOMMUNIKÁCIÓS CSOMAG

Ingyenes kommunikációs csomagot vehetnek igénybe a Bankhoz tartozó társadalmi szervezetek, hogy még sikeresebbek legyenek a KAP programban.

A csomag akár szervezetre szabottan, igény szerint az alábbiakat tartalmazza:

 • a honlap méreteihez igazodó banner(ek)
 • hírlevélben kiküldhető szöveg javaslat
 • honlapra kitehető felhívó szöveg javaslat
 • Facebook borítókép
 • Facebook poszt javaslat + hozzá tartozó kép
SEGÍTŐ BANKKÁRTYA PROGRAM

A Segítő Bankkártya Programunkba regisztráló társadalmi szervezeteket ügyfeleink a mindennapi bankkártyás vásárlásaik által is támogathatják a bank pénzéből!

Ügyfeleink kártyás vásárlásaik összegének 1-3 ezrelékét a bank pénzéből jóváírjuk az általuk választott társadalmi szervezet számláján. Az ügyfeleknek csupán annyi a dolguk, hogy a saját NetBank felületükön kiválasztják az általuk támogatni kívánt szervezetet, majd szabadon használják bankkártyájukat. A Bank háromhavonta összesíti a támogatás mértékét és jóváírja a megfelelő számlán.

A Segítő Bankkártya Programhoz az év bármely szakaszában csatlakozhatnak lakossági és céges ügyfeleink, valamint a támogatandó szervezetek.

Csatlakozási szándékukat az impact@magnetbank.hu e-mail címen jelezhetik a szervezetek.

EGYÉNI ADOMÁNYOZÁSI PROGRAM

Lehetőséget biztosítunk ügyfeleinknek arra, hogy a banki támogatásokon felül egyénileg is egyszerűen támogathassanak egy számukra fontos társadalmi szervezetet. A netbank felületen saját számláról indított eseti, vagy akár rendszeres adományt is örömmel juttatunk el a kiválasztott szervezetnek. A felajánlott összeg fedezetéről teljes egészében az ügyfél gondoskodik, a Bank abban segít, hogy a pénzügyi támogatás egyszerűen és gyorsan célba érjen.

A programhoz való kapcsolódáshoz ügyfeleink az impact@magnetbank.hu címre tudnak írni, és megküldjük a szükséges nyilatkozatokat.

FEJLESZTÉS, TUDÁSMEGOSZTÁS, KÖZÖSSÉGEK

Rendszeresen szervezünk olyan eseményeket, ahol a társadalmi szervezetek képviselői értékes tudáshoz, információhoz juthatnak meghívott neves szakértőktől, valamint kapcsolatokat építhetnek a civil szektoron belül és kívül, pl. az üzleti szférával.

 • Rapid Randik - különböző szakmák szakemberei (kommunikációs specialisták, coachok..) találkoznak társadalmi szervezetekkel pro bono alapú együttműködések kialakításának céljából.
 • Impakt Brunch rendezvénysorozat - A MagNet Impakt Év 2019 keretében fókuszba helyezzük a HATÁS kérdéskörét, és Impakt Brunch eseménysorozatot szervezünk, hogy társadalmi szervezetekkel, vállalkozásokkal és profi szakértőkkel együtt vizsgáljuk meg a hatás(mérés) különböző aspektusait.
 • Felkészítő workshop a Közösségi Adományozási Programra történő pályázáshoz, valamint az Évszak Szervezete Programmal kapcsolatban a kommunikáció és adománygyűjtés gyakorlásához.
KÖZÖSSÉGI HÁZ A TÁRSADALMI SZERVEZETEKÉRT

A MagNet Közösségi Ház egy olyan közösségi tér, ahol megvalósulnak a társadalmilag felelős gondolkodást képviselő értékek.

A többfunkciós tér egyaránt ad otthont olyan programoknak, amelyek központjában közösségépítő kezdeményezések, a fenntarthatóság, az önismeret és a kultúra áll.

A MagNet közösséghez tartozó társadalmi szervezeteknek kedvező terembérlési lehetőséget bíztosítunk;

 • díjmentesen ajánljuk fel számukra a MagNet Ház Belső udvarát rendezvényeikhez, melyek a közösségi programjaink keretébe illeszkednek
 • Egyéb termeinket a Hamvas Terem kivételével pedig 50%-os áron bérelhetik hétköznap 8-16 óráig.

További információ: www.magnethaz.hu

KAPCSOLAT

Bármely további kérdés esetén rendelkezésre áll a MagNet Társadalmi Hatás és Közösségi Kapcsolatok Program csapata, bankfiókos kollégáink, illetve telefonos ügyfélszolgálatunk a +36 1 428 8888-as számon.

MagNet Magyar Közösségi Bank

1062 Budapest, Andrássy út 98.

impact@magnetbank.hu

www.magnetbank.hu

Fenti információk pdf formátumban is elérhetőek és akár letölthetőek a THKK INFOTÁR-ból!