Figyelmeztetés új adathalász kísérletről

Az elmúlt napokban új csalástípussal próbálkoznak, a megelőzés érdekében szeretnénk tájékoztatni a részletekről.

{{timeAgo}} 2024. április 01.

Tisztelt Ügyfelünk!

Az elmúlt napokban új csalástípussal próbálkoznak, a megelőzés érdekében szeretnénk tájékoztatni a részletekről.

Az adathalász kísérletek, csalások célja, hogy az elkövetők egy bankra vagy más vállalatra – az utóbbi napokban Microsoft-ra - hivatkozva olyan adatokat csaljanak ki gyanútlan személyektől, amelyeket felhasználva hozzáférhetnek a csalás elszenvedőjének pénzéhez. Az elkövetők telefonon a Microsoft dolgozónak kiadva magukat próbálnak hamis történet segítségével és nyomásgyakorlással bankkártyaadatokat, vagy internetbanki belépési adatokat megszerezni, távoli alkalmazást letölteni (pl. Anydesk, Teamviewer, RustDesk), melyre vírusírtóként hivatkoznak. A telepített program segítségével a csaló hozzáférhet a készülékhez, így a bankszámlán lévő egyenleghez. A kicsalt adatokkal visszaélést kezdeményeznek, mely során jelentős anyagi kárt okoznak.


Soha ne telepítsen olyan programot számítógépére vagy alkalmazást telefonjára, amit nem ismer, különösen ne telepítsen semmit mások kérésére!


Sem bankunk munkatársai, sem más vállalat dolgozói nem kérnek bankkártyához, bankszámlához vagy internetbankhoz kapcsolódó adatokat!

A Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, a Nemzeti Kibervédelmi Intézet és az Országos Rendőr-főkapitányság összefogásával jött létre a KiberPajzs, a https://kiberpajzs.hu/ weboldalon naprakész információt talál értékeinek megóvása érdekében javasoljuk az oldal felkeresését.


A Magnet Bank mindent megtesz ügyfelei pénzügyeinek biztonságban tartásáért kérnénk, legyen Ön is körültekintő. Amennyiben szokatlan, gyanús eseményt észlel jelezheti a +36-1-766-4544 számon.


Üdvözlettel,

MagNet Bank