Értékalapú bankolás Nyugat-Magyarországon is

Felvásárolta a Sopron Bankot az alternatív bankolásról híres magyar közösségi bank.

A⁣ MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt. és az osztrák Hypo-Bank Burgenland AG között a tegnapi napon megállapodás született, amelynek értelmében a magyar tulajdonú MagNet Bank Zrt. felvásárolja a Hypo-Bank Burgenland AG magyarországi leányvállalatát, a Sopron Bank Zrt.-t.

A tranzakcióhoz szükséges a Magyar Nemzeti Bank engedélye, amivel a Sopron Bank a MagNet Bank 100 százalékos leányvállalatává válik. A közlemény szerint a Sopron Bank Zrt. értékesítését követően, a Hypo-Bank Burgenland AG Magyarországon vállalati ügyfelek kiszolgálására helyezi a hangsúlyt, elsősorban az ingatlanfinanszírozás területén.

Afelvásárlássala MagNet Bank nemcsak nyugat-magyarországi fiókhálózatra tesz szert, de közel duplájára növelheti piaci részesedését és olyan régiókba is eljuttathatja a hozzá kötődő értékalapú bankolást, ahol eddig ez kevésbé volt elérhető.

Az idén huszonöt éves MagNet Bank Zrt. 100 százalékban magyar magántulajdonban van, mindvégig nyereségesen működött, és számos korábbi felvásárlás – köztük a 2013. évi Banco Popolare Hungary akvizíciója – révén mára több mint ötvenezer ügyfelet szolgál ki. A magát alternatív bankként pozicionáló MagNet a fenntarthatóság elveire alapozva, különleges ügyféljogok biztosításával épít kapcsolatot felelős betét- és hiteloldali célok, társadalmi és kisközösségi érdekek között.

2021.10.14.