Belvárosi Közösségi Pont

A legeredetibb banki helyszínnek mondják.

Épp erre vágytunk!

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Újbudai Közösségi Ponton működő kávézó ideiglenesen zárva tart. A bankfiók zavartalanul üzemel és a banki szolgáltatások fennakadás nélkül elérhetőek.

Ha szívesen összebútoroznál velünk szuperkedvező feltételekkel, keress minket az info@magnetbank.hu e-mailcímen.

A MagNet Bank 2015. november elejével nyitotta meg az V. kerületben újraértelmezett belvárosi fiókját, amely mind funkciójában, mind megjelenésében eltér minden eddigi helyszíntől, amit a pénzügyi szférában megszoktunk: fair trade biokávézó, civileket támogató közösségi pont és bankfiók egyben, ahol egyaránt jó pénzügyeinket intézni és társasági életet élni.

Az újratervezés egyik alapvetése az volt, hogy a MagNet szellemiségével összhangban szűnjön meg a banki tanácsadó és az ügyfelek között húzódó, őket elválasztó pult, és helyette barátságos környezetben, egyenrangú és fesztelen találkozás jöjjön létre a két fél közt. Ennek megfelelően a Közösségi Pontban a banki kollégák és vendégeik közös képernyőt néznek egy laptopon, melynek során az ügyfelek egyúttal megtanulhatják maguk intézni a NetBankon indítható tranzakciók többségét.

Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank vezérigazgató-helyettese elmondta: „Számomra az újragondolt Közösségi Pont legfontosabb vonása az a fesztelenség, amit ügyfél és bank között meg tud teremteni. Tulajdonképpen erről szól a közösségi bankolás. Tudatosan nem használom a bankfiók kifejezést, mert kollégáimmal olyan helyet álmodtunk meg, ahol valódi élményt jelent nemcsak pénzügyeket intézni, de ahova magunk is szívesen betérnénk, ha üzleti reggelihez keresnénk helyszínt, vagy épp a gyerekeinkkel innánk meg egy forró csokit, mikor már átfáztunk a szomszédos Olimpia Park játszóterén.”

Az enteriőr tervezésére Nikoletti Petra és a Térkultúra csapata kapott megbízást, akik fiatalos, innovatív teret hoztak létre egyedi design bútorokkal, és segítettek abban is, hogy a helyszínen a banki és kávézó zónák organikus egységet alkossanak. „A MagNet részéről fontos kitétel volt a tervezéskor, hogy minél több természetes és újrahasznosított anyagot használjunk. Emiatt döntöttünk úgy, hogy a zöldfal mellett - szokatlan módon - élő fákat is elhelyezünk a kávézóban, ahogy az utcában is ültettünk két magas kőrist a környékbeli közösség számára. A belépők nem is sejtik, hogy az enteriőr kb. 2.220 db PET palackot rejt: a székek többsége, ugyanis, ebből készült. Arra is külön figyeltünk, hogy a gyerekek számára élhető teret hozzunk létre egy formabontó játéksarok létrehozásával.”

És hogy mit keres a kávézó szuperhős a falon? A Közösségi Bank társadalmi hitvallása jelenik meg a térben, amely szerint a világot mi hétköznapi hősök tudjuk megváltani egy-egy paradigmaváltással. Tisztában vagyunk azzal, hogy egy közösség miként formálhatja át a környezetét, így a mi felelősségünk is, hogy fel tudunk-e kínálni olyan társadalmi kezdeményezéseket, amelyekhez jó kapcsolódni. A Balassi Bálint utcai helyszínünkön például minden tizedik kávé egy segítő ajándékot jelent a vendégek számára, melyet magukkal vihetnek, és átadhatnak egy nehezebb sorsú embertársuknak. A becsületkasszás rendszerben értékesített almából befolyt támogatások pedig a hónap civil szervezetét segítik minden alkalommal.

És mielőtt elfelejtenénk: a többi bankfiókhoz hasonlóan, a Belvárosi Közösségi Pontunk is kutyabarát helyszín, így a négylábúakat is örömmel fogadjuk!

Hol találsz minket? V. kerület, Balassi Bálint utca 9-11. (az Olimpia Parkkal szemben)

Nyitvatartásunk: a bankfiók és a kávézó egyaránt hétfőtől csütörtökig 8.00-16.00 óra között, pénteken pedig 8-15.00 óra között vár!

A honlapunkra látogatók pedig a korábbinál is átláthatóbb módon tájékozódhatnak például a közösségi betétekben összegyűlt megtakarításokról, és ennek hatásáról a Bank által finanszírozott társadalmilag hasznos projektekre, vagy éppen a Közösségi Adományozási Program keretében támogatható civil ügyekről. A közösségi bankolást fontolgatók már akár videobank-on keresztül is kérhetnek tájékoztatást a Bank kollégáitól, majd a felületen online igényelhetik számlájuk megnyitását.

Örömmel mesélnénk még magunkról! Felhívhatunk?