Adományozás kifogások nélkül

{{timeAgo}} 2023. december 06.

Adományozz! De mégis miből? Gondoltad volna, hogy adományozni nem csak a pénztárcádból vagy a bankszámládról tudsz? Megannyi lehetőség van rá, hogy megtaláld a segítségnyújtás számodra legideálisabb módját. De hogy biztosra menj, mi is mutatunk most párat.

Eszedbe jutott már az, hogy ne pénzt adományozz, hanem időt és energiát? Külföldi országokban bevett gyakorlat az önkénteskedés, de idehaza is számos civil szervezet várja az önkéntesek segítő kezeit. Falfestés, szervezés, ételosztás, logisztika és még sorolhatnánk. Ma már nemcsak offline jelenléttel, hanem akár online módon is önkénteskedhetsz. Segítség az is, ha megosztasz egy felhívást az ismerőseid között, hírül viszed a civil szervezetek aktuális programját, vagy beszállsz az adatgyűjtésbe, toborzásba. Felajánlhatod azt is, amihez a legjobban értesz, azt a tudást, amit a munkád során használsz. Csak meg kell találnod a hozzáillő befogadót!

Miért éri meg?

  • Mennyivel tartalmasabb az az élet, aminek mélyebb értelme és célja van.
  • Adni valami jót, értéket teremteni, példát mutatni, nemcsak a környezetünknek, hanem a saját önértékelésünknek, közérzetünknek is hasznos.
  • Olyan közeghez csapódni, akik hasonló értékrendszerrel és érdeklődési körrel bírnak az újkori magány egyik csodálatos ellenszere. Rendkívül jó a kapcsolati háló bővítésére, amely a hétköznapokban is hasznos lehet.
  • Minél több és változatosabb projektet kutatunk fel, annál jobban kiszélesedik a látókörünk, nő az önbizalmunk, magabiztosabban tudunk teljesíteni az élet más területein is.
  • Egyes munkák segíthetnek átértékelni a saját életünket, a prioritások változhatnak, ha önkénteskedés során ráébredünk, mik az igazán fontos dolgok. Hálásabb és elégedettebb életet élhetünk.
  • Nemcsak a fiatalok önéletrajzában mutat jól az önkénteskedés. Olyan készségekre, tapasztalatra lehet szert tenni, amely a legtöbb munkáltató előtt szimpatikus lehet.

Ha nincs felesleges időt, pénzed adományozni?

A MagNet Bank olyat ajánl, amitől garantáltan nem marad kifogásod. Ugyanis csak az energiádra van szükség és abból is igen kevésre.

Néhány gombnyomással minden év végén adományt ajánlhatsz fel a MagNet Bank nyereségéből. Bizony, nem a te pénzed, viszont a te aktivitásod kell ahhoz, hogy civil szervezetek, társadalmi ügyek támogatást kapjanak tőlünk.

Tudj meg többet a Közösségi Adományozási Programunkról, katt ide, és ha Te is része vagy a MagNet közösségnek, akkor adományozz a bank pénzéből!