AdjMeleget! Program


A MagNet ügyfeleivel közösen ad meleget a rászoruló hajléktalanoknak

Idén már harmadik éve indítjuk útjára AdjMeleget! Programunkat, amelynek keretében mintegy 3000 izolációs fóliából készült takarót helyezünk ki fiókjainkban. A betérő ügyfelek és látogatók ezeket szabadon elvihetik, és a telet az utcán töltő embertársaiknak adhatják, ezzel is lehetőséget teremtve a fagyos időszakban a túlélésre. Önt is arra kérjük, vigyen bátran egy takarót, és adja át valakinek, akinek ez a túlélést jelentheti!

A MagNet Bank a 2013-ban hagyományteremtő jelleggel elindított AdjMeleget! Program folytatásaként ügyfeleivel közösen segít idén is a telet az utcán átvészelő hajléktalanoknak. Az akcióval a bank célja kettős: egyrészt ezzel a figyelemfelkeltő akcióval igyekszünk segíteni a kilátástalan helyzetben lévő hajléktalanoknak a fagyos téli időszakban; másrészt szeretnénk megteremteni annak a lehetőségét, hogy a felelősen gondolkodó ügyfeleink segíthessenek elesett embertársaikon.

Adni jó érzés, és sok esetben az anyagiakon túlmutató segítség még hasznosabb is lehet. Pár órára elegendő egy kedves szó és egy forró tea, de hosszabb távon egy meleget adó takaró jelentheti a legnagyobb támogatást azoknak, akik kénytelenek az utcán tölteni a telet – mondta el Molnár Csaba, a MagNet Bank közösségfejlesztési igazgatója.

 A pénzintézet a téli hónapokban minden fiókjába kihelyez egy-egy ládát, amelyből különleges, izolációs fóliából készült takarókat vihetnek el a betérő ügyfelek és látogatók, ezeket pedig szabadon odaadhatják a köztereken élőknek. A takarók leginkább az egészségügyből lehetnek ismerősek, hiszen a mentőautókban is ilyeneket használnak kihűlés ellen. Az eszköz megtartja a testhő akár 80-90 százalékát, így valódi segítséget jelent azok számára, akiknek a tél beálltával napi túlélés a lehető legnagyobb kihívás.

Mit tehetünk év közben?

A MagNet Bank a téli időszak mellett egész évben lehetőséget nyújt ügyfeleinek az adakozás élményének megtapasztalására. A Bank ügyfelei már tudják, hogy a 2010-ben elindított KAP (Közösségi Adományozási Program) keretén belül MagNet Bank éves nyereségének 10 százalékáról évről évre maguk rendelkezhetnek civil szervezetek javára, így támogatva olyan kiemelten fontos társadalmi ügyeket, mint például – de nem kizárólag – a hajléktalanok megsegítése. A MagNet Bank segítő bankkártyája pedig minden kártyás vásárlás után jelent segítséget a megjelölt civil szervezetnek.