Megoldás több céges pénzügyi problémára: Faktoring

Sokan keresik azt a pénzügyi megoldást, ami hozzásegíti vállalkozásukat a stabil működéshez. A pénzügyi problémákra és vállalkozásunk likviditásának fenntartására a faktoring lehet az egyik legjobb megoldás. Ismerd meg, hogy milyen hétköznapi nehézségekre nyújthat megoldást a faktorálás

A pénzügyi stabilitás elérése nem csak abból áll, hogy elvégezzük a munkát és igyekszünk új ügyfeleket szerezni. Partnereinkkel történő fizetési konstrukció kialakítása sokszor nem olyan egyszerű. A legtöbb megrendelő hosszú fizetési határidőkkel szeretne dolgozni, emiatt cégünk hamar likviditási gondokkal küszködhet. A faktoring többek között ezért is kiváló megoldás, hiszen a számlakiálltás napján pénzünkhöz juthatunk.

A MagNet Faktornál elérhető faktoring termékek a leggyakoribb pénzügyi esetekre nyújtanak biztos megoldást a vállalkozások részére.

#1: Hosszú fizetési határidővel állíthatod ki a számlákat

Az egyik leggyakoribb ok, hogy a faktoring felé fordulnak a vállalkozások, hogy partnerükkel a szerződéskötés során hosszú fizetési határidőben tudtak csak megállapodni. Így a befektetett munkaórák, kifizetett bérek és beszerzett anyagok költségei sokára térülnek meg, ami felboríthatja a vállalkozás likviditását. A számla faktoring segítségével azonban a teljesítést követően már a számlázás napján pénzünkhöz juthatunk, így nem okoz gondot, ha 30, 60 vagy 90 napra fizet csak a vevő. Sőt, versenyelőnyhöz is juthatsz a konkurenciával szemben, mert magabiztosan ajánlhatsz hosszabb fizetési határidőt partnereidnek.

Ismerd meg jobban a számla faktoringot

#2: Szeretnéd elkerülni a kockázatokat

Létezik a faktorálásnak egy olyan fajtája, amikor a faktorcég átvállalja partnered nem fizetési kockázatát. Ezt azt jelenti, hogyha visszkereset nélküli faktoringot veszel igénybe és a vevőd valamilyen okból nem fizet, a cégednek akkor sem kell visszafizetnie a finanszírozásra benyújtott számlákra kapott előleget. Ez a megoldás drágább ugyan, de érdemes ebben gondolkoznod, ha minden rizikótól mentesülni szeretnél.

Ismerd meg jobban a visszkereset nélküli faktoringot

#3: Nemzetközi irányba kacsintgatsz

Vállalkozásod új szintre lép és külföldi piac felé fordul? A változó jogszabályi környezet és a külföldi partner ismeretlen fizetési szokásaiból fakadó bizonytalanság ebben az esetben komoly tényező, ugyanis a cég teljes működését befolyásolhatja egy esetleges rossz üzleti kapcsolat. Az export faktoring segítségével azonban biztonsággal léphetsz EU vagy akár EU-n kívüli piacra!

Ismerd meg jobban az export faktoringot

#4: Ha új megrendelőd van, vagy nagyobb volumenű megbízást kapsz

Előfordul, hogy olyan üzletbe van lehetőségünk belevágni, ami alapjaiban pörgetheti fel vállalkozásunk működését. Egy ilyen esetben azonban a kockázat is sokkal nagyobb, főként, ha még nem ismerjük partnerünket vagy nagyobb a megrendelés volumene, mint ami komfortos a cég számára. A biztosított faktoring igénybevételével a finanszírozás mellett hitelbiztosítási szolgáltatást is kapsz, így egy minimális önrész mellett biztos lehetsz abban, hogy befolynak a bevételeid.

Ismerd meg jobban a biztosított faktoringot

+ ezt gondolják a MagNet Faktor ügyfelei:

Balázs vállalkozása 1,5 év alatt rengeteget fejlődött és már számára is terhes volt a hosszú fizetési határidő. Ismerd meg miért fordult végül a faktorálás felé:

„Takarítással foglalkozó vállalkozásunk kezdetben csak magánszemélyeknek dolgozott, idővel viszont egyre több cég keresett meg minket együttműködés kapcsán. Ennek köszönhetően mindössze fél év alatt megduplázódott a vállalkozás bevétele, de mellette a költségek is jócskán megemelkedtek. Több új embert kellett alkalmazni, megnövekedtek a költségek és a befektetett munkaóra. A számlákat jellemzően csak 30 vagy 60 napos fizetési határidővel tudjuk kiállítani és nem is kapjuk meg őket hamarabb a gyakorlatban sem.

Likviditásunk mindössze pár hónap alatt nagyot változott, hiszen a magánszemélyeknél történő munkák száma kevesebb lett, így a bevételek csak később érkeztek, bár akkor nagyobb összegben. De a béreket nem fizethettük 60 nappal később, így megoldást kellett találni. Két irányba indulhattunk el: vagy nem folytatjuk a cégekkel az együttműködést, mert egyszerűen nem tudjuk kigazdálkodni vagy valamilyen pénzügyi megoldást keresünk.

Ekkor jött velünk szembe a faktorálás lehetősége. Hosszú kutakodás és összehasonlítás után a MagNet Faktort választottuk partnerünknek, akik minden megkeresésünkre villámgyorsan válaszolnak és gördülékenyen megy a számlák kifizetése is.

Mikor megkerestük céges partnereinket, hogy efelé a pénzügyi megoldás felé nyitnánk nagyon pozitív volt a fogadtatása és említették, hogy számos partnerükkel így működnek már együtt.

A faktorálás segített, hogy likviditásunk újra rendben legyen, sőt ennek köszönhetően újabb partnerekkel történő együttműködésre is lett pénzügyi fedezet.”

Ha úgy érzed, Neked is segíthet a faktoring további információt itt találsz!