Egyenlő Esélyek – mert ha csak a kevesek kiváltsága a cselekvés, nem lesz előrébb a világ

Ahogy a világnak jelen állás szerint zöld fordulatra van szüksége, úgy - többek között az energiaválság kapcsán is -, sokan ráébredhettek arra is, hogy szociális fordulat nélkül nem lehet a zöld fordulatot érdemben végigvinni. Ezért is tartjuk kiemelten fontosnak, hogy a MagNet Bank a Közösségi Adományozási Programjában (KAP) lehetőséget adjon azoknak a szervezeteknek a részvételre, melyek izgalmasabbnál izgalmasabb, és előremutató módokon igyekeznek a szociális és egyéb egyenlőtlenségi kérdésekre megoldást találni.

Ha Te is beszállnál ezeknek a projekteknek a támogatásába, akkor szeptember közepétől Tiéd a lehetőség, hogy a Bank pénzéből támogasd a társadalmi szervezetek esélyegyenlőségi törekvéseit. Többek között részese lehetsz:

  1. annak a dél-magyarországi kezdeményezésnek, amely a helyi természeti erőforrások mentén indított szociális vállalkozást, melyben a helyi, mélyszegénységben élő asszonyoknak munkát adva fejleszt egy szuper társadalmi vállalkozást.
  2. annak, hogy hogy a diákok úgy kerüljenek ki az iskolából, hogy értik és érzik, hogy mit jelent a demokratikus döntéshozatal, hogy hogyan kell helyi (városi, települési szintű) problémákat felismerni és megoldási javaslatokat kínálni rá. Legyenek azok akár zöldek, akár szociálisak
  3. annak, hogy esélyt adj a tehetséges roma pályakezdőknek, hogy újságíróként képesek legyenek hangot adni annak a kisebbségnek, melyet képviselnek, és az esélyek nevében másoknak is.
  4. annak, hogy hozzájárulj az inklúzióhoz, hogy a spéci, valamilyen szempontból sérült gyermeket nevelő családok is úgy élhessenek, mint sima, azaz egészséges társaik. Tehát a gyermekeik ugyanúgy részesei lehessenek annak a társadalomnak, aminek az egészséges társaik, vagy testvéreik.
  5. annak, hogy az államtól független, közösségi és demokratikus alapokon működő közösségi rádió is működhessen, és eljusson minél szélesebb közönséghez.

Természetesen itt nem állnak meg a lehetőségek. Rengeteg szervezet jutott be a KAP programban az Egyenlő Esélyek kategóriában, érdemes lesz végigböngészni mindegyik programját! Döntésed egy szebb és igazságosabb jövőt szolgál majd!

Várunk szeptember közepétől október végéig a KAP felajánlási időszakban!

Támogatható szervezetek: Kettős Mérce Blog Egyesület,Technológiai Oktatásért Alapítvány - Skool, Az Emberség Erejével Alapítvány, Nemzetközi Cseperedő Alapítvány, BHRG Alapítvány (Budapesti Hidroterápiás Rehabilitációs Gimnasztika Alapítvány), Rosa Parks Alapítvány, BAGázs Közhasznú Egyesület, Egyesület az Inklúzióért, Társaság a Szabadságjogokért, Miskolci Waldorf Pedagógiai Alapítvány, Élményakadémia Közhasznú Egyesület, Symbo Alapítvány, Utcáról Lakásba! Egyesület, SUHANJ! Alapítvány, Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, MUS-E Magyarország Közhasznú Egyesület, Manna Produkció Nonprofit Kft., Északi Támpont Közhasznú Egyesület, Tilos Kulturális Alapítvány , Adománytaxi Alapítvány, Udvarom Szociális Szövetkezet, Bike Maffia Egyesület, Farm-alapú Nevelésért Egyesület, Oltalom Karitatív Egyesület, KacsaKő Közösségépítő Egyesület, Jobb Veled a Világ Alapítvány, HFH International Hungary Nonprofit Kft.