Értékeink világot átívelően közösek

Megtiszteltetés a világ leghaladóbb szemléletű pénzügyi intézményei közé tartozni, Magyarországon elsőként.

A Global Alliance for Banking on Values (GABV) egy nonprofit nemzetközi hálózat, amely közös értékek mentén működő független bankokat és takarékszövetkezeteket tömörít világszerte. A 2009-ben alapított közösség mára 70 pénzintézetet és 12 stratégiai partnerséget számlál, melyek Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában, Észak- és Dél-Amerikában, illetve Európában egyaránt megtalálhatók. A tagok összesen 60 millió ügyfelet szolgálnak ki több, mint 80 ezer munkavállalóval, az általuk kezelt eszközök értéke pedig meghaladja a 200 milliárd dollárt.

Közös értékeink a fenntarthatóság, az alacsony profitszemlélet és a törekvés, hogy banki eszközökkel érjünk el pozitív környezeti és társadalmi hatást a Világban (People, Planet, Profit).

Fontos számunkra, hogy a helyi közösségek mellett globálisan is kapcsolódjunk, hogy a nemzetközi jó példák segítségével is fejlődhessünk.

A GABV-hoz való csatlakozást igazán kiérdemeltük, ugyanis két éven keresztül számos területen kellett bizonyítanunk az elköteleződésünket az értékalapú bankolás iránt, mielőtt végül elnyertük a teljes értékű tagságot 2016-ban.

Mit jelent az értékalapú bankolás?

Több, mint profit

Olyan gazdasági modell, amelyben prioritásként kezeljük a profit mellett az ügyfeleink szükségleteit, elégedettségét, illetve a társadalom és a környezet javát.

Átláthatóság és bizalom

Értékeink között kiemelkedő helyet foglal el az átláthatóság és a bizalom. Ügyfeleinknek nyíltan kommunikálunk az eredményeinkről, törekvéseinkről és bevonjuk őket a döntéseinkbe is.

Tudatos és felelős pénzügyek

Értékalapú bankként ösztönözzük az ügyfeleinket a tudatos és felelősségteljes pénzügyi döntésekre és támogatjuk őket ennek megvalósításában.

Társadalmi és környezeti hatás

Az ügyfeleink megtakarításait igyekszünk olyan projektek finanszírozására fordítani, ahol a hitelcélok hosszútávú pozitív társadalmi és környezeti hatást gyakorolnak.

GABV minősítés

A GABV minősítés egy újabb bizonyíték arra, hogy a közösségért vagyunk. Ha kíváncsivá tettünk, olvass tovább!