Tájékoztató a MagNet ATM hálózatot érintő változásokról

 

 

Tisztelt Ügyfeleink! 

Örömmel tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020.10.07-től a MagNet Bank ügyfelei már több mint 500 db Euronet ATM-ből vehetnek fel forint készpénzt olyan díjak mellett, mintha a MagNet Bank saját bankautomata hálózatát használnák. 

Mikortól használhatók a EURONET ATM-k?

A MagNet Bank. Zrt. 2020. október 6. 23:45 perctől a saját ATM hálózatát megszünteti, ezzel egyidejűleg pedig 2020. október 7-én 00:00 perctől biztosítja Ügyfelei számára, hogy a Euronet Banktechnikai Kft által üzemeltetett több mint 500 magyarországi ATM-ből a mindenkor hatályos vonatkozó Lakossági Kondíciós lista és Vállalati Kondíciós lista szerinti MagNet ATM készpénzfelvételi díj alkalmazásával vegyen fel forint (HUF) összeget.

 

Az ATM-hálózat változásával változnak a készpénzfelvétel díjai is?

Nem, a EURONET ATM-kből történő készpénzfelvétel díja a mindenkor hatályos, vonatkozó (lakossági vagy vállalati) kondíciós listában szereplő, MagNet ATM készpénzfelvételi díj, mely személyesen bármely bankfiókban, illetve a Bank honlapján ellenőrizhető.

 

Az EURONET ATM-ek képernyőjén honnan tudom, hogy a MagNet rendszerében vagyok?  

A MagNet Bank által kibocsátott bankkártyával a EURONET ATM használatakor a MagNet Banknál megszokott képernyők jelennek meg a PIN megadását követően.

Az EUR valutanemre is vonatkoznak a MagNet-es kondíciók? 

Nem. Az EURONET ATM-ek EUR valutát is kiadnak, azonban erre nem érvényes a MagNet ATM készpénzfelvételi díj, erre az egyéb belföldi ATM készpénzfelvételi díjak vonatkoznak. A MagNet ATM készpénzfelvételre vonatkozó kondíciók csak HUF (forint) készpénzfelvétel esetén érvényesek.

Az EURONET átállás érinti az eddig megszokott MagNet címletválasztással kapcsolatos menüt? 

Igen. Az EURONET ATM-ekből a felvehető - előre paraméterezett - összeg kiírások más leosztásúak, mint a már megszokott MagNet ATM-eken. Egyes EURONET ATM-ek a MagNet ATM-ek maximálisan kiadható 10000 forintos címleteivel ellentétben 20 000 HUF-s címletet is kiadnak.

Lesz idővel befizető automata is? 

Igen. Az átállás egy következő fázisában a MagNet bankfiókoknál elhelyezett automaták közül 4 válik készpénz befizető automatává (Kispesti ATM, Központi fiók ATM, Solymári ATM, Astoria ATM) , illetve az EURONET ATM-ek közül is lesznek ezzel a funkcióval bíró készülékek.  A befizető ATM-ek beüzemelése az EURONET hatáskörébe tartozik, így ennek pontos időpontjának kijelöléséről a szolgáltató tájékoztatása esetén tudunk mi is hírt adni.

Hol találom az új ATM térképet? 

A több mint 500 ATM helyszínére itt kereshet rá. A keresési funkciót valutanem és városonkénti szűrő teszi kényelmessé. 

 

 

Kellemes készpénzfelvétellel és egyéb tranzakciókkal kapcsolatos élményeket kívánunk- országszerte! 

Üdvözlettel, MagNet Bank