Újbudai Közösségi Pont


Bankfiók és közösségi tér

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy az Újbudai Közösségi Ponton működő kávézó ideiglenesen zárva tart. A bankfiók zavartalanul üzemel és a banki szolgáltatások fennakadás nélkül elérhetőek. 

Ha egészséges ebédre vagy egy jó süteményre vágyunk, valószínűleg nem egy bankfiók jut elsőre – de még bizony sokadikra sem – eszünkbe. Ahogy az sem triviális, hogy mi köze lehet a termelői alapanyagokból készült quiche-nek a közösségi bankoláshoz. Pedig a válasz roppant egyszerű: a fenntarthatóság melletti elköteleződés.

A Bartók Béla út 34. alatt megnyílt új MagNet Közösségi Pont ismét zavarba ejti látogatóit. A bank először 2015-ben szakított a hivatali bankfiók sztereotípiájával, mikor egy fair trade kávézóval egybekötött teret hozott létre ügyfelei számára a Balassi Bálint utcában. A kísérlet akkora sikert aratott, hogy nem volt kérdés, hogy ezen az úton kell tovább haladni. Így tavaly Székesfehérvárott előbb egy coworking irodával ötvözött bankfiók nyílt, majd megszületett az értékközösségen alapuló újbudai helyszín gondolata is. Két év együttműködés után a Farmbisztró megszüntette működését, míg a bankfiók és a banki szolgáltatások zavartalanul elérhetőek. 


Szeretjük megkérdőjelezni a dolgok rutinműködését” – mondja Pozsonyi Gábor, a MagNet Bank tanácsadója és volt vezérigazgató-helyettese, az újhullámos banki helyszínek ötletgazdája. „Egy olyan világban hiszünk, ahol emberség, fenntarthatóság, átláthatóság jellemzi a pénzügyeket, és számunkra fontos, hogy mindez a partneri körünkben és a körülöttünk lévő térben is megjelenjen. Évről évre saját ügyfeleinkre bízzuk, hogy nyereségünk 10%-át mely civil szervezetek kapják, becsületkasszás számlavezetést, civileket segítő bankkártyát és különleges közösségi hitel- és megtakarítási formákat kínálunk, ahol ügyfeleink határozhatják meg, hogy mibe fektessük a pénzüket: zöld autózásba, waldorf sulik építésébe, biogazdálkodásba. A zöld vállalkozás, ahogy az értékalapú bankolás is egyaránt jó biznisz.”
Az Újbudai Közösségi Pont baba- és kutyabarát helyszín, így érdemes akár a teljes családdal beugrani.

Cím: XI. ker. Bartók Béla út 34.

Nyitvatartás:  
BANK: Hétfő- Csütörtök 8-16; Péntek: 8-15 óra

Ha szívesen nyitnál, vagy költöztetnéd meglévő kávézódat a 11. kerület szívébe és egyben legpezsgőbb forgatagába, keress minket az info@magnetbank.hu e-mailcímen.