Tájékoztatás az UCB Ingatlanhitel Zrt. korábbi ügyfeleinek

Amennyiben korábban az UCB Ingatlanhitel Zártkörűen Működő Részvénytársasággal (továbbiakban: UCB) jelzálogjoggal biztosított, teljesítő, Budget-fix törlesztési típusú kölcsönszerződést kötött kérjük, olvassa el az oldalon található információkat!

Amennyiben korábban az UCB Ingatlanhitel Zártkörűen Működő Részvénytársasággal (továbbiakban: UCB) jelzálogjoggal biztosított, teljesítő, Budget-fix törlesztési típusú kölcsönszerződést kötött kérjük, olvassa el az oldalon található információkat!

Tájékoztatás az átruházásról

Az UCB a jelzálogjoggal biztosított Budget-fix törlesztési típusú kölcsönszerződéseinek alapján fennálló szerződéses pozícióját (teljes tartozás és járuléka erejéig fennálló jogait, követeléseit és kötelezettségeit, minden biztosítékkal együtt) - a Magyar Nemzeti Bank H-EN-I-114/2018. számú határozatával – 2018. április 27. napjával szerződésállomány-átruházás útján átruházta a MagNet Magyar Közösségi Bank Zrt.-re (továbbiakban: MagNet Bank).

Mit jelent az Ön szempontjából az átruházás?

Az átruházás azt jelenti, hogy a korábban az UCB-től felvett kölcsön miatti kötelezettségeket (pl. havi törlesztőrészletek megfizetése) 2018. április 27. napjától a MagNet Bank felé kell teljesítenie.

FONTOS!  Az átruházással a szerződési feltételek, kondíciók nem módosulnak, a következő szerződés szerinti átárazódásig az Adósok havi törlesztőrészlete, illetve a törlesztés napja (minden hó 12-e) nem változik!

Tájékoztatás a törlesztőrészletek megfizetéséről

Változás a törlesztőrészletek megfizetésével kapcsolatban

Az átruházással érintett kölcsönszerződéséhez kapcsolódó teljesítési számlaszám 2018. április hónap 27. napjától megváltozik!

Kérjük, hogy a csoportos beszedéssel érintett korábbi számlaszámra az Adósok 2018. április 27. után már ne teljesítsenek törlesztésre szánt összeget, mert az nem, vagy csak késedelemmel fog az érintett kölcsön törlesztésére fordítódni.

Hogyan tudom a továbbiakban megfizetni a havi törlesztőrészleteimet?

Az érintett kölcsönszerződésből eredő fizetési kötelezettségeket - különös tekintettel a havi törlesztőrészletek megfizetésére - ezen időponttól kezdődően:

a MagNet Bank által vezetett új technikai számlaszámra történő átutalással

 • a MagNet Bank bármely bankfiókjában történő készpénzbefizetés útján tudja teljesíteni.

Fontos, hogy törlesztőrészletének megfizetéséről a fentiek szerinti átutalás, vagy készpénzbefizetés útján minden hónapban az Adósoknak kell gondoskodnia 2018. április 27-e után, a korábbi csoportos beszedési megbízás nem fog működni.

Az új technikai számlával kapcsolatos tudnivalók

Az egyes kölcsönszerződésekhez nyitott, törlesztésre szolgáló technikai számla pontos adatairól (számlaszám, IBAN számlaszám, S.W.I.F.T./BIC kód) minden érintett Adós postai úton megküldött levélben személyre szabott tájékoztatást kapott. A levelek 2018. április 27-i keltezéssel kerülnek kiküldésre.

 

A befizetés egyértelmű azonosíthatósága miatt kérjük, hogy a közlemény rovatban minden esetben a szerződésszám/hitelszám és az Adós neve kerüljön feltüntetésre.

KÉRJÜK, hogy a törlesztő részleteit a továbbiakban is mindig késedelem nélkül rendezze!

Milyen funkciókkal bír a technikai számla?

Az új technikai számla kizárólag a kölcsönhöz kapcsolódó törlesztések átutalással, vagy MagNet Bank bankfiókban történő készpénz befizetéssel történő fogadására alkalmas technikai számla, amely nem használható teljes körű szolgáltatást biztosító bankszámlaként.

Ennek értelmében:

NetBank szolgáltatás vagy bankkártya nem igényelhető hozzá,

a hiteltörlesztésen kívüli egyéb átutalások nem teljesíthetők róla,

nem érhetőek el róla a MagNet által biztosított közösségi funkciók, különleges ügyféljogok és szolgáltatások.

Ez a technikai számla ugyanakkor egyszerűen átalakítható teljes körű banki szolgáltatást biztosító fizetési számlává, ahonnan a MagNet Bank a törlesztőrészletet minden hónapban automatikusan be tudja szedni.

Az Ön kényelme érdekében javasoljuk, hogy a számla átalakításával keresse fel bármely MagNet bankfiókunkat.

A bankfiókjainkat itt találja.

 

7 érv, amiért érdemes MagNet lakossági számlára váltani

 1. 1

  Csoportos beszedési megbízással hitelének törlesztése automatizálható és semmilyen beavatkozást nem igényel az Ön részéről. 

 2. 2

  Lakossági ügyfeleink szabadon dönthetnek arról, hogy mennyit fizetnek számlavezetésükért. (Becsületkasszás számlavezetés)

 3. 3

  Bankkártyás vásárlásaikkal hasznos társadalmi kezdeményezéseket támogathat a bank pénzén. (Segítő Bankkártya Program)

 4. 4

  A MagNet ügyfeleként különleges ügyféljogokhoz juthat, amelyek segítségével társadalmi szervezeteket támogathat a bank pénzén.

 1. 5

  Lakossági bankszámlájához NetBank szolgáltatást igényelhet, amelyen gyorsan és egyszerűen intézheti pénzügyeit, hozzáférhet a közösségi funkciókhoz és ingyenes online szolgáltatásainkhoz

 2. 6

  A bank vezetősége évről évre lemond éves nyereségének 10%-áról és ügyfelei kezébe adja a döntést, hogy a rájuk eső részt egy számukra szimpatikus társadalmi szervezetnek adományozzák. (bővebben: Közösségi Adományozási Program

 3. 7

  Több mint 21 éve működünk nyereségesen a legnagyobb hazai, 100%-ig magyar magántulajdonban lévő pénzintézetként.

MagNet lakossági számlák

 

Egy értékközpontú társadalom létrehozásán dolgozunk, amelynek során összekapcsoljuk a szereplőket. Transzparensebbé tesszük a pénz útját, az egyéni döntési alternatívákat, így láthatóvá tesszük a személyes hatásokat. Lehetőséget mutatunk a felelősségvállalásra, így a pénzzel kapcsolatban egészségesebb viszonyt teremtünk.

Hogyan tesszük? 

Közösségi Adományozási Programmalbecsületkasszás számlavezetésseltársadalmi ügyeket támogató bankkártyával kiegyensúlyozott tulajdonosi profitszemlélettel.

Hétköznapi döntéseink is nagy hatással bírnak; fontos, hogyan döntünk. Nálunk megváltoztathatja a pénzhez fűződő viszonyát és aktívan járulhat hozzá egy egészségesebb környezet és igazságosabb társadalom kialakításához!

Csatlakozzon a MagNet teljes jogkörrel rendelkező ügyfeleihez és fejtse ki pozitív hatását a minket körülvevő világra!  

A MagNet Bank kedvező kondíciójú bankszámláiról itt tájékozódhat.

A számla átalakítása érdekében keresse fel bármely bankfiókunkat.

 

További információk, elérhetőségek

Kérdezne? (munkaidőben hívható)  : + 36-1-428-8861   

Írna nekünk? : magnethitel@magnetbank.hu

Székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Levelezési cím: 1376 Budapest 62. Pf. 86.  

Üdvözöljük a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei között!

Kérdezne? (munkaidőben hívható)  : + 36-1-428-8861   

Írna nekünk? : magnethitel@magnetbank.hu

Székhely: 1062 Budapest, Andrássy út 98.

Levelezési cím: 1376 Budapest 62. Pf. 86.  

Üdvözöljük a MagNet Magyar Közösségi Bank ügyfelei között!