TAO SzavazásA MagNet Bank társasági adójának szétosztására meghirdetett szavazás lezárult.


Köszönjük, hogy a beérkezett 272543 db szavazattal támogattátok 22 előadó művészeti társulat kultúra teremtő munkáját!
A 2018-as társasági adónkat a leadott szavazatok arányában és a jelölt szervezetek befogadóképességétől függően osztjuk szét.

Másról is szívesen döntenél?Légy az ügyfelünk, és határozd meg Te, hogy mennyit fizetsz a számládért, milyen projekteket hitelezzünk a megtakarításaidból, kinek ajánlod a nyereségünk 10%-át vagy kit támogassunk a bankkártyás költéseiddel!

Nyiss számlát online, itt: www.hazhozszamla.hu

TAO támogatásra jelöltjeink:
Budapesti Operettszínház
(1094)

Intézményünk Európa vezető zenés színházainak egyike és hazánk egyik legsikeresebb teátruma, társulatunk évente mintegy 600 előadást játszik több mint félmillió nézőnek. Sokan itt találkoznak először az operett műfajával, emiatt óvjuk annak hagyományait, de repertoárunkon musicalek, rockoperák és kortárs operák is helyet kapnak. Nemzeti intézményként a legszélesebb közönségrétegeknek tesszük magas színvonalon elérhetővé a magyar kultúra értékeit.


Salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház
(5651)

A salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház 2012-ben alakult. Minden korosztályhoz szóló, nívósan szórakoztató népszínház filozófiáját valljuk. Kárpát-medencében játszott színházi estéink megközelítik a 200-at. Célunk: minőségi művészeti élményhez juttassuk azokat is, akiknek nincs lehetőségük lakóhelyükön színházi előadás megtekintésére - mindezt helyi fiatalokkal, salgótarjáni és salgótarjáni kötődésű művészekkel.


Bethlen Téri Színház Nonprofit Kft
(59923)

A Bethlen Téri Színház – mai formájában – 2012 óta működik a VII. kerületben. Az 1929-ben alapított színház volt mozi és a tánc otthona is, sokan emiatt ismerik a helyet. Mára műfaji megkötés nélkül a tehetséggondozás kapta a fő hangsúlyt, helyszínt adva olyan kezdő társulatoknak, előadóknak, akiknek nem, vagy csak kevésbé professzionális körülmények között lenne megmutatkozási lehetőségük. Sokszínű repertoárunk a legkisebbektől kezdve kínál mindenki számára érdekes, elgondolkodtató, felkavaró, szórakoztató, alternatív vagy épp meghökkentő előadásokat nyújtani.


Nyitott Kör Egyesület
(1137)

A Nyitott Kör egy színházi neveléssel foglalkozó módszertani műhely. Művészetpedagógiai alaptevékenységünk mellett kutatunk, kísérletezünk és együttműködünk a színházi határterületek alkotóival. Játékos gyakorlatok segítségével közelebb hozzuk a diákokhoz a színházat és ezen keresztül fejlesztjük az önálló, kritikai gondolkodást. 2014-ben 88, 2015-ben 101, 2016-ban 117, 2017-ben 159 és 2018-ban szeptemberig 75 színházi nevelési előadást tartottunk, összesen több mint 17.000 diáknak.


Budapesti Fesztiválzenekar
(368)

Fischer Iván saját álmát váltotta valóra, amikor 35 évvel ezelőtt megalapította a Budapesti Fesztiválzenekart. Az együttes filozófiájának magja az átélt, igényes muzsikálás és az új utak keresése. A zenéhez való innovatív hozzáállás eredményeképpen a BFZ – legfiatalabbként – bekerült a világ 10 legjobb szimfonikus zenekara közé. A világ legjelentősebb hangversenytermeiben elért sikerei mellett a BFZ fő küldetése, hogy hazai közönségét szolgálja. A nagyvárosi koncerttermeken kívül egyre többször lép fel alternatív helyszíneken, ahol közönségével együtt élheti át a zene megszületésének felemelő pillanatait.


MU Színház Egyesület
(3518)

A MU Színház 26 éve működik Újbudán. A teátrum 2012-től tevékenységét közösségi színházi funkcióval bővítette ki. A színházi nevelési projektek kiszélesítésével előtérbe került a színház társadalmi és szakmai felelősségvállalása, azon belül is a közösségteremtés. Közösségi színházi projektek keretében civil közösségekkel dolgozik a MU, tantermi előadásain és komplex színházi nevelési programjaiban pedig budapesti és vidéki általános- és középiskolákkal működik együtt. A MU Színház missziója, hogy bebizonyítsa: a színház nem csupán a passzív szemlélődés, hanem az aktív részvétel, a cselekvés fóruma is lehet.


Centrál Színház
(72885)

A Centrálnak megalakulása óta az igényes szórakoztatás a célja. Kitűnő repertoárral rendelkező, neves színművészekkel büszkélkedő színház. Több előadásban látható nálunk Básti Juli, Pokorny Lia, Rudolf Péter és Stohl András, de vendégművészként szerepel többek között Alföldi Róbert, Tompos Kátya és Kern András. A Centrálban folyamatosan műsoron vannak zenés előadások és vígjátékok, de nagy sikernek örvendenek a komolyabb hangvételű színművek is.


Ördögkatlan Fesztivál Egyesület
(3229)

2008 óta 11 alkalommal szerveztük meg négy dél-baranyai faluban (Nagyharsány, Kisharsány, Villánykövesd, Beremend) ezt az összművészeti közösségi eseményt. Minden minőséget felmutató műfajt egyenrangúan kezelünk: az irodalomtól a rockzenéig, a képzőművészettől a komolyzenéig, a színháztól a jazzig, a világzenétől a filmig, a gyerekprogramoktól a kortárs cirkuszig… Az első évben néhányezren, 2018-ban már mintegy hetvenezren látogatták meg az ötnapos eseményt. Két védnökünk: Cseh Tamás és Törőcsik Mari.


Manna Produkció Nonprofit Kft
(1377)

A Manna a pályakezdő színházi alkotókat segíti mentorprogramjaival, a műhelyünkben készülő előadások tapinthatóan maiak, a jelen helyzetre reagálnak. A Manna színházi programokat biztosít oktatási intézményeknek, mert fontosnak tartjuk a következő generációnak megmutatni az élő művészet varázsát, és az önkifejezés lehetőségeit, melyek segíthetik őket saját maguk felfedezésében is. Elkötelezetten dolgozunk azért, hogy a kultúra az ország minden szegletébe eljusson.


K.V. Társulat
(1483)

A KV Társulat 2007 óta működő független színházi társulat női vezetőkkel (Száger Zsuzsanna, Urbanovits Krisztina), női problémákat fókuszba állítva. Tevékenységünk jellemzői: kizárólag kortárs szövegek, női tabutémák, társadalmi érzékenyítés, mobilitás, sokszínűség, széles közönségbázis. 11 év - 15 kortárs ősbemutató, 2 díjnyertes előadás (12 hét, Függésben) ifjúsági program, kortárs felolvasó sorozat, fesztiválszereplések, bel és külföldi vendégjátékok.


Láthatáron Csoport
(87)

Színházi társulatunk célja, hogy kulturális és művészeti tevékenységeivel gazdagítsa Magyarország marginalizálódott csoportjainak kulturális és közösségi életét és segítse egy szolidárisabb társadalom kialakulását. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy derűt és vidámságot vigyünk a szegénység és a társadalmi megkülönböztetés miatt hátrányos helyzetben élő közösségekhez, valamint hogy társadalmilag sokakat érintő, de ritkán feldolgozott problémákat térképezzünk fel.


Frenák Pál Társulat (Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány)
(300)

Lassan 20 éve vagyunk meghatározó csapata mind a hazai mind a nemzetközi kortárs táncéletnek. A társulatvezetőnk és koreográfusunk Frenák Pál egyéni mozgásanyagot hozott létre, mellyel egyszerre teszi felismerhető munkánkat, másrészt amivel képes minden alkalommal meglepi, kizökkenteni közönséget. Az előadások mellett képzéseket, kurzusokat tartunk nemcsak táncosoknak, hanem iskolásoknak, sőt fogyatékkal élőknek is, hogy a mozgás, a tánc segítségével nyújtsunk lehetőséget a rehabilitációra vagy éppen a társadalmi határok átlépésére.


Függetlenül Egymással Közhasznú Egyesület
(2960)

A FÜGE előadó-művészeti ernyőszervezet és produkciós szervezet is egyben, mottónk az együttműködés és partnerség. 2012 őszén nyitottuk meg a Jurányi Inkubátorházat, amely több mint hatvan szervezetnek ad otthont. Jelenleg havi 50 színházi előadást szervezünk, a nézőszámunk éves szinten cca. 35.000 fő. A Jurányi létrehozásával az volt a célunk, hogy egy stabil, közös otthont találjunk az egyre inkább széteső független színházi és alkotóművészeti szektornak.


Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft
(69049)

A Szolnoki Szigligeti Színház Nonprofit Kft. társulata, azért dolgozik, hogy a szolnoki és Jász-Nagykun-Szolnok megyei, magas színvonalon szórakozni vágyó polgároknak nyújtson estéről-estére szellemi és lelki kikapcsolódást. Balázs Péter igazgató úr neve és személye a garancia arra, hogy kifinomult ízléssel, humorral, rangos művészek közreműködésével színpadra állított előadásokat láthasson a helyi, illetve évente egyszer, szilveszterkor, a televíziók előtt ülő közönség is, az egész világon.


Hybrid Kult Nonprofit Kft
(70)

Célunk a magyar kortárs művészet népszerűsítése, felhívni a figyelmet az előadóművészetek és a vizuális kultúra fontosságára. Együttműködésben a Hatszín Teátrummal számos sikeres gyermek és ifjúsági előadást hoztunk létre. Áprilisban egy komolyabb bemutatót tartottunk Kehlmann: Szenteste című darabjával, ezután a Bovell: Majd, ha az eső eláll című előadás következett hatalmas közönség és kritikai sikerrel. Az évad további bemutatói: Müller: Kvartett, Scola: Egy különleges nap, valamint az évad végén egy különleges, Petőfi életéről írt előadást mutatunk be.


Aulea Alapítvány
(59)

Az alapítványunk 2005 óta foglalkozik produkciók létrehozásával, bemutatásával, bel- és külföldi forgalmazásával, valamint 2010 óta színházi neveléssel, működteti Juhász Kata társulatát. Bármilyen befogadó térbe könnyen adaptálható produkcióinkat jól behatárolható társadalmi csoportok (gyermekek, alacsony iskolázottságúak) számára hozzuk létre, hogy a célzottan választott, érzékeny témák megkönnyítsék a különböző műfajokkal (cirkusz, tánc, színház) kísérletező előadásaink befogadását.


Holdvilág Kamaraszínház Kulturális Egyesület
(146)

A Holdvilág Kamaraszínház 1995-ben jött létre, 2009 óta az Angyalföldi József Attila Művelődési Központ ad otthont színházunknak. Független színházként koncepciónk alapja a tudatos építkezés. Részben a korszerű gyermekszínház, részben az új formanyelvet kereső, ifjúságnak és felnőtteknek szóló előadások létrehozása a célunk. Fontosnak tartjuk, hogy színvonalas előadásokkal szoktassuk a jövő nemzedékét a színházhoz, a „színházba járáshoz”, hogy felkeltsük az igényt rá, hogy megkedveltessük magát a műfajt, és hiszünk benne, hogy a színházművészet, amely integrálja a képzőművészetet, a zeneművészetet, a mozgásművészetet, kapu lehet a többi művészet felé is.


ARTUS Kortárs Művészeti Egyesület
(546)

Független, összművészeti stúdiónk sokszínű, nyitott, szellemi és alkotó műhely, ahonnan számos alkotó és társulat indult és indul útjára. Emberek, gondolatok, műfajok találkozásának helye, katalizátora. Eddig közel 100 előadást hoztunk létre, melyeket 25 országban mutattunk be. Saját alkotásaink mellett kiemelt figyelmet fordítunk a fiatal, az új generációt támogató programunkra, mely pályakezdő alkotókat és előadókat segít szakmai útjuk elindításában.


Táp Színház Alapítvány
(1371)

Nem oly' régen - Nemzeti TÁP Színházzá alakulva - a magunkhoz illő szerénységgel igyekeztünk felelősséget vállalni a jövő kor szelleme iránt. Bár felelősségérzetünk változatlan, de a nemzeti jelzőt idővel elvetettünk, mert közben valahogy minden nemzetivé lett. Igyekszünk mindig egy lépéssel a kurrens divat előtt járni, így reméljük, hogy e bizonyos pántlika nélkül is el tudunk jutni mindazokhoz, akik nyitottak a (más)világra.


Pannon Filharmonikusok
(3523)

Placido Domingo, José Carreras, Maxim Vengerov, Eötvös Péter, Mácsai Pál, Gundel Takács Gábor. Pár jól ismert név azok közül, akik már a PANNON FILHARMONIKUSOKAT választották. A Kodály Központ rezidenseként és a Müpa partnereként közönségünkkel együtt élvezzük a művészetünkre irányuló figyelmet és támogatást. Koncertjeink egyedülállóan energiadúsak és magával ragadóak, szavazatával a minőségre és a magas szintű művészeti elköteleződésre voksol. Köszönjük!


Maladype Színház
(40484)

A magyarországi független színházi szféra egyik legmeghatározóbb alkotóműhelye, a Maladype Színház az elmúlt évek során arra törekedett, hogy önmagát mindig újrafogalmazni képes társulat maradjon, aki a mindenkori változást a színházcsinálás természetes folyamatának tekinti. A közel 18 éves társulat komoly szakmai- és közönségsikereket tudhat maga mögött; egyike a főváros exkluzív színházi és kulturális alkotóműhelyeinek. Repertoárján a hazai és a nemzetközi drámairodalom tíz darabja szerepel, amely előadásokkal a világ számos országában rendszeres vendégei a nemzetközi színházi fesztiváloknak.


Nézőművészeti Nonprofit Kft
(3283)

Ahogy egyik alapítónk, Scherer Péter hívja: minitársulatunk 2009 óta működik színházi alkotóműhelyként. Ami a szívügyünk: tantermi színházi előadásainkban a középiskolásokat érintő témákkal, társadalmi problémákkal foglalkozunk. Gyakran dolgozunk együtt kortárs magyar írókkal, nekik is köszönhetően előadásaink alapeleme a humor. Hisszük - Mucsi Zoltán szavaival élve - :„A színész azért van szerencsés helyzetben, mert a szerepek szembesítik a saját gyarlóságaival.