TAO támogatásra jelöltjeink:
ARTUS Kortárs Művészeti Egyesület
(440)

Az Artus alkotóműhely a Sztregova utcában működik, a XI. kerületben, az ARTUS neve egyaránt jelenti a 2000 négyzetméteres elhagyatott gyárépületből kialakított Stúdiót, az itt alkotó 30 művész interdiszciplináris kollektíváját. A Stúdió rendszeres programjai között szerepelnek az Artus társulat előadásai, képzőművészeti kiállítások, valamint vendégelőadások és kulturális események a társművészetek területéről. Az Artus Társulat 1985 óta működő független kortárs fizikai színház. Működésük során, több mint 50 előadást hoztak létre, melyeket 25 országban mutattak be.


Budapesti Fesztiválzenekar Alapítvány
(179)

Célunk, hogy a legmagasabb színvonalú zenét eljuttassuk azokhoz, akiknek nincs lehetőségük a hagyományos hangversenyeken részt venni, és ez által megismertetni velük a zene személyiségformáló és közösségteremtő erejét. Kiemelt projektünk a TérTáncKoncert valamint az autizmusbarát kakaókoncertek. Egyre többször lépünk fel olyan alternatív helyszíneken – idősotthonokban, elhagyott zsinagógákban, kórházakban, gyermekotthonokban, börtönökben, iskolákban –, ahol igazán közel kerülhetünk a közönséghez.


Cédrus Táncegyüttes
(418)

A Cédrus Alapítvány 1999-ben jött létre a Cédrus Táncegyüttes fenntartójaként. Legfontosabb célkitűzése a Kárpát-medence színes néptánc hagyományainak felkutatása, továbbadása és színpadi formában történő bemutatása. Ennek érdekében a 40 tagú felnőtt együttes mellett 400 gyermek oktatását látják el több korosztályban működő utánpótlás csoportjaikban, és óvodákban. A színpadi műsorok mellett rendszeresen szerveznek táncházakat, ahol a közönség széles rétegei ismerkedhetnek a magyar nyelvterület néptáncos és énekes hagyományaival, hogy minél többen élhessenek nemzeti kulturális örökségünkkel.


Centrál Színház
(67)

Centrál Színház - a város szívében. Igényes szórakoztatás, tartalmas színházi esték, ismert színészek. A Centrál Színház 2008 óta Budapest egyik leggyorsabban fejlődő minőségi szórakoztató színháza. Fontos számunkra, hogy mai, elgondolkoztató történeteket meséljünk nézőinknek. A New York-i Broadway, vagy londoni Westend sikerdarabjai általában nálunk láthatóak először itthon ráadásul sztárszereposztásban. 430 főt befogadó nagyszínpadunkkal, és 185 fős kisszínpadunkkal várjuk nézőinket az egész évadban!


Civis Kosárlabda Klub
(51)

A Ziccer Kosársuli 1996-ban alakult és azóta foglalkozik kosárlabda oktatással a legfiatalabb korosztálytól kezdve egészen 18-20 éves korig. Az elmúlt több mint 10 év során több kiváló debreceni utánpótlás edző dolgozott velünk. A gyerekeinket a Kenguru Kupában és az Országos Gyermekbajnokságban is eredményesen oktattuk, neveltük és versenyeztettük. Az elmúlt évek során 3 korosztályos magyar bajnokságot nyertek.


ÉLŐKÉP Művészeti Közhasznú Egyesület
(25)

Az Élőkép Társulat 2003-ban jött létre azzal a céllal, hogy vizuális és interdiszciplináris színházi előadásokat valósítson meg. Alapítója és vezetője Bérczi Zsófia, vizuális kommunikáció tervező. Előadásaival célja a hétköznapi valóság mögött húzódó esszenciák, összefüggéseket kutatása, megnyilvánulásainak, lenyomatainak feltárása, absztrakt vagy archetípusos lények, gesztusaik és környezetük teremtése és megmutatása. Meghatározó a formailag és tartalmilag újszerű látásmód, amely során kép, képzet és képzelet szerves egységet alkot előadóművészettel és installációval.


Frenák Pál Társulat (Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány)
(30)

Frenák Pál Társulat a klasszikus és modern technikákkal egyaránt élő társulat egyedi stílust és táncnyelvet alakított ki. Egyik legfontosabb ismertetőjegye a mimika, a jelnyelv és a különféle mozdulatművészeti formák és mozgásnyelvek használata lett, merítve a kortárs design és divat, az építészet, a kortárs zene és cirkusz műfajából is.


KÓKA Ferencvárosi Női Labdarúgó akadémia
(361)

A Kóka KSK, a FTC Női Labdarúgó Akadémia fiók egyesülete. Kiemelten a női labdarúgás fejlesztésével foglalkozik. Itt, közel 100 lány labdarúgó sportol aktívan. A Kóka KSK országos kiemelt labdarúgó központként üzemel. Minden korosztály a legmagasabban jegyzett bajnokságban versenyez.


Központi Sport- és Ifjúsági SE
(19)

Az egyesület, az elmúlt 53 év alatt hazánk legsikeresebb utánpótlás-nevelő műhellyévé nőtte ki magát. Több Olimpián szerepeltek sikeresen versenyzőink és szakembereink, akik a KSI módszertani anyagainak összeállításában és végrehajtásában közreműködtek. Kiemelkedő edzőink, akik fémjelezték és dicsőítik a KSI és a szakosztály hírnevét: Széchy Tamás, Gyarmati Dezső, Merész András, Benedek Tibor. A vízilabda minden évben a legeredményesebb szakosztályaink egyike. Az elmúlt 25 évben 8 fő olimpiai bajnokot neveltünk, akik nálunk kezdtek és 18 éves korukig a KSI-ben sportoltak. A 2016-os Rio-i Olimpián 3 fő neveltünk vesz részt: Szívós Márton, Vámos Márton, Tóth Márton.


Krétakör Alapítvány
(182)

A Krétakör Alapítvány 1995-ben alakult. Előadóművészeti eszközökkel társadalmi kérdéseket dolgozunk fel és ezzel hívjuk fel a figyelmet ezek fontosságára. Munkáink társadalmi-fórumként is szolgálnak, projektjeink tehetséggondozást valósítanak meg, továbbá különféle korosztálynak biztosítanak kulturális élményt. Alapítványunk mind a hazai kulturális szerepvállalásával, mind a magyar előadóművészet külföldi képviseletével hozzájárul a szakmai diskurzus kiszélesítéséhez, a közvélemény kortárs-előadóművészeti


Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
(74)

1942. november 15-én önálló szervezetként alakult meg a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége (MKOSZ), amely azóta a magyar kosárlabda sportág teljes irányítását, fejlesztését végzi az országban, felnőtt és utánpótlás területen egyaránt. Ehhez rengeteg segítséget nyújt a TAO támogatási rendszere, amely lehetővé teszi, hogy a kosárlabda a labdajátékok között egyre előkelőbb helyet foglaljon el Magyarországon. Az MKOSZ célja, hogy olyan utánpótlás hátteret építsen ki a sportág számára, amellyel hosszú időre biztosíthatja a nemzetközi szinten is sikeres játékosok nevelését.


Miskolci Nemzeti Színház
(1940)

A Miskolci Nemzeti Színház, Magyarország első kőszínháza az idén kezdi meg 193.-ik évadát. 16 új bemutatót tervezünk, lesz opera, operett, kortárs és klasszikus magyar dráma, gyerek és ifjúsági előadás, kortárs angol és lengyel színmű, klasszikus francia bohózat. Az évadterv összeállítását, a műfaji sokszínűség mellett, a minőségre való törekvés jellemezte, hogy ezáltal a színház reális alternatívát nyújtson az elgondolkodni, megrendülni, szórakozni, szembesülni, nevetni, sírni vágyó Nézőknek. Társulatunk megfiatalodott, országos viszonylatban is egyedülálló, hogy ettől az évadtól hét frissen végzett színművész kezdi meg a Miskolci Nemzeti Színház világot jelentő deszkáin pályáját.


Nagykovácsi USE
(351)

A Nagykovácsi Utánpótlás Sportegyesület 2010 tavaszán alakult meg, több évvel ezelőtti „civil kezdeményezésből” indulva. Mára már egy folyamatosan és gyors tempóban építkező csapatról beszélhetünk, köszönhetően a sok foci- és sportszerető, lelkes gyerek érdeklődésének, valamint a szakmai és edzői stáb kitartó munkájának. A NUSE kizárólag gyerekfocival foglalkozik 5-től 18 éves korig. Hagyománynak tekinthető a júniusi családi focinap és az Újév köszöntő közös kirándulás a szülőkkel, rokonokkal. Célunk, hogy megszerettessük a sportot és mosolyogva építsünk sikeres Közösséget!


Nézőművészeti Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft.
(23)

A Nézőművészeti Kft 2009 óta működik és hoz létre színházi előadásokat önálló társulatként. A társulat tagjai: Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Katona László, Kovács Krisztián és Gyulay Eszter. A társulat az elmúlt időszakban évente két-két bemutatót tartott, a bemutatott előadások többségét folyamatosan játssza Budapesten a Centrál Színházban, a Szkéné Színházban, valamint a Thália Színházban. Repertoárunk fontos részét képezik a tantermi színházi-ifjúsági előadások, és az előadásokat minden esetben szakértő által vezetett feldolgozó foglalkozás követi. A társulat célja, hogy estéről estére megtörténjen a színész és a néző, a színház és a valóság közötti valódi „találkozás”.


Nyitott Kör Egyesület
(150)

Küldetésünk, hogy a színházi nevelés segítségével, valamint közösségek és kompetenciák fejlesztése által új nézőpontokat nyissunk meg elsősorban a fiatalok számára, hogy önmagukkal, a környezetükkel és a társadalommal dinamikus egyensúlyban lévő emberekké váljanak. Szeretnénk elérni, hogy képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni, energiáikat közös cél érdekében hasznosítani. Tevékenységünket elsősorban a Közép-magyarországi Régióban fejtjük ki, de meghívásra az ország bármely részére és határainkon túl is elmegyünk.


OÁZIS SPORT CLUB
(782)

Az Oázis Sport Club 2006-ban alakult meg, első osztályú és utánpótlás edzői múlttal rendelkező vízipóló trénerek közreműködésével. Partnerként együttműködünk a nagy múltú Orvosegyetem Sport Clubbal (OSC). Csapataink részére három helyszínen tartunk vízilabda edzéseket. Neves edzőink szakmai tapasztalata segít, hogy évről évre jobb és jobb eredményeket érjünk el a korosztályos meccseken. Legfontosabb hitvallásunk, hogy minden vízilabdát kedvelő fiú és lány szeresse a sportot, hiszen a testmozgás elengedhetetlen a gyermekek életében. A tehetséges fiatalokat eljuttatjuk a versenysportig, de az onnan kiesetteknek is állandó sportolási lehetőséget biztosítunk. Ezt kiemelten fontosnak tartjuk, hiszen a folyamatos munkától kitartást, fegyelmet és tiszteletet tanulnak, ami a további életükre is kihat.


Pannon Filharmonikusok
(1138)

Placido Domingo, José Carreras, Anja Harteros, Bogányi Gergely, Maxim Vengerov, a Budapesti Fesztiválzenekar, Kocsis Zoltán, a Müpa, Komlósi Ildikó, Roby Lakatos, Kelemen Barnabás, Baráti Kristóf, az Armel Operafesztivál, Alföldi Róbert, Eötvös Péter és Rufus Wainwright. A teljesség igénye nélkül pár kimagasló név azok közül, akik már a PANNON FILHARMONIKUSOKRA „szavaztak”, és művészeti partnernek választották az együttest. Az egyedülálló akusztikájú pécsi Kodály Központ rezidens zenekara a magyar kulturális élet jól ismert brandje, a komolyzenei szcéna példamutató társulata. Támogatásait átláthatóan és felelősen használja fel, és hálásan megköszöni az együttes művészetére és tevékenységére irányuló figyelmet. Az Önét is!


Pilisvörösvár KSK
(443)

A Pilisvörösvári TKSK csapatát 1962-ben alapították. Így 62 év elteltével a klub jelenleg közel 220 főből áll, amelyből 180 – 190 főt tesznek ki a különböző utánpótlás korú játékosok. A női vonalon felnőtt csapatunk jelenleg az NB1/B (másodosztály) Keleti csoportjában versenyez, míg Férfi csapatunk az NBII-es mezőny tagja. Mindkét szakosztályunk részéről biztosított természetesen az utánpótlás korú gyermekek versenyeztetése. Legkisebbjeink a korosztályos Erima bajnokságokban képviselik csapatunkat, míg a nagyobbak az Országos Serdülő Bajnokságban vívják mérkőzéseiket.


Parthus SE
(3478)

A Parthus SE a solymári Fészek Waldorf Általános Iskola és Gimnázium diáksportegyesületeként működik. Kettős funkciójú tornacsarnok építését tervezzük: napközben iskolai testnevelés, délután diáksport edzések/versenyek (elsősorban kosárlabda) zajlanak majd a tornacsarnokban. Az idén 22 éves Fészek Waldorf Iskola Solymár egyetlen középfokú oktatást kínáló intézménye, amely több mint 370 diák képzéséről gondoskodik. Diákjaink sportéletéhez a teret jelenleg csak nagyon szűkösen, bérelt tornahelyiségekkel tudjuk biztosítani. Szeretnénk saját tornacsarnokot építeni, hogy a diákjaink testnevelését, sportéletét színvonalas és állandó helyen tudjunk megoldani.


POLO SE
(3051)

A POLO Sport Club a Kis-Pingvin Úszó- és Vízilabda Kft-vel együttműködve a vízilabda utánpótlás nevelését tűzte ki célul. A POLO SC női csapatai Országos Bajnokságban indulnak (2016. évben megnyerték a serdülő bajnokságot) idén. A Kis-Pingvinben tanult és vízilabda iránt érdeklődő gyerekek a Kőnigh György 2005 bajnokságban mérettetnek meg. Az együttműködés célja, hogy minél több gyermek ismerkedhessen meg ezzel a sportággal, megszeretve a csapatjátékot és átélve a bajnokságok izgalmait.


Szabadtéri Sportok Egyesülete
(2124)

FACE TEAM Magyarország első és egyetlen akrobatikus sportszínháza. Az organizációhoz kapcsolódó széleskörű sporttevékenység gyakorlati megvalósításához a Szabadtéri Sportok Egyesülete szolgál háttérül. A világhírű akrobatikus csapat állandó szinten tartásának és folyamatos fejlődésének jegyében az egyesület akrobatikus kosárlabda szakága utánpótlás akadémiákat üzemeltet Budapesten és Győrben. Az egyesület kosárlabda szakosztályának, a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány szakirányú pedagógiai segítsége mellett nyílik lehetősége, a hátrányos helyzetű gyerekek szervezetten lebonyolított versenyeztetésére


Szentendrei Teátrum
(176)

Az 1969 óta működő Szentendrei Teátrum az ország egyik legrégebbi szabadtéri színháza, amely július-augusztusban tartja előadásait Szentendre történelmi belvárosának műemléki helyszínein. Évente 2-3 saját bemutató előadást hoz létre, a többi produkció pedig meghívott előadásként kerül színre, az ország vezető társulatainak és művészeinek közreműködésével. A színházi programokhoz a fesztivál időszakokban nívós zenei kínálat csatlakozik. A rendezvényekre Szentendréről és térségén kívülről jelentős létszámban érkeznek Budapestről és Pest megyéből, a Szentendrei Teátrum és Nyár fesztivál esetében pedig az ország távolabbi pontjairól is. Színházi és koncert programjainkat évente közel 10 ezer fizető néző látogatja, ingyenes szabadtéri rendezvényeink látogatóinak becsült létszáma évente 20-25 ezer fő.


Trafó Kortárs Művészetek Háza
(236)

Független színházak helyből és távolabbról, urbánus újcirkusz, elemi erővel dolgozó táncosok, okos-technológia művészek kezében, nem rádióból megszeretett zenészek. Felejtsd el a komfortzónád, nézd meg, amiről eddig lemaradtál, amiről a többiek beszélnek, és amit megfogadtál, hogy idén már nem hagysz ki. Nemzetközi progresszivitás, Budapesten. Trafó. Bekapcsol.


Tünet Kulturális és Művészeti Közhasznú Nonprofit Kft.
(189)

A Tünet Együttes független kortárs táncszínházi társulat, mely bátran lépi át a műfaji határokat és érzékenyen kezel fontos társadalmi kérdéseket. Ezekre a kérdésekre azonban nem ad kész válaszokat, inkább nézőpontokat, ha úgy tetszik, társadalmi tüneteket vonultat fel, a válasz - mindenkinek a sajátja - pedig a néző fejében születik meg. A Tünet egyúttal alkotói és gondolkodói csoport is, mely gyakran áll ki a színpadon kívül is fontos ügyek mellett, mint a demokratikus értékek, vagy akár az autizmussal élők jobb megértése."


Zenthe Ferenc Színház
(525)

Színházunk ötödik évadát kezdte meg szeptemberben az ország legfiatalabb színházaként Nógrád megye székhelyén, ahol ez idáig nem volt társulat. Salgótarjánban, valamint tájelőadásainkkal Nógrád településein, a hátrányos helyzetű régióban az eltérő szociokulturális háttérrel bíró közösségeknek az egyetlen professzionális és minőségi színházművészeti kapcsolódást nyújtó lehetőség. Tagjaink bázisát a helyi művészek alkotják, akik mellé évadonként egyre több vendégművész, rendező, dramaturg, színész csatlakozik. Színházunk, javarészt nógrádi fiatalokat megcélzó színházi nevelési programot is megfogalmazott. 2016-ban a Vidéki Színházak Fesztiválján átvettük a találkozó Fesztiváldíját.


Zsámbéki Színházi Bázis
(194)

A Zsámbéki Színházi Bázis töretlenül képviseli a működését 1983 óta fémjelző törekvést: összművészeti programok, elsősorban színházi produkciók létrejöttének ad teret a különleges Zsámbéki-medence-i környezetben. Fontos szempontunk a színhely egyedi építészeti, műemléki és tájképi, természeti adottságainak kihasználása, a színházi előadások helyspecifikussá tétele. A település történelmi játszóhelyei, a XIII. századi Romtemplom, a Zárda-kert egyedi hangulatú előadások változatos tereit nyújtja. Programjaink döntő többsége azonban a 15 hektáron elterülő egykori légvédelmi rakétabázis építményeiben zajlik. Az elhagyott katonai létesítmények betoncsarnokai, amfiteátrumszerű formái a kortárs színház, zene és képzőművészet számára rendkívül inspiratív tereket alkotnak. Az elmúlt évadokban 3-4 saját bemutató előadás és egy-két tematikus fesztivál is szerepelt a programunkban. Nemzetközi kurzusok szervezésének központja is lett az intézmény a környező országok magyar amatőr és alternatív színházi rendezői számára. A szakmailag már elismerést szerzett nemzetközi és hazai alkotók, produkciók mellett lehetőséget kínálunk a pályakezdő művészek, amatőr társulatok számára is. Nagy hangsúlyt fektetünk nemcsak a nemzetközi sokszínűségre, de a programok változatosságára is.