Otthonfelújítási Támogatás

50%-os állami támogatással

Mit jelent ez?

Magyarország Kormánya az 518/2020. (XI.25.) Korm. rendelet alapján 2021. január 1. és 2022. december 31. között lehetőséget biztosít lakásfelújítási támogatás egyszeri igénybevételére, melynek keretében az állam utólag, a benyújtott számlák ellenében visszafizeti a lakásfelújítási költségek felét, maximum 3 millió forintot. 

Mivel az Otthonfelújítási támogatás utólag a számlák kifizetése után történik, ezért a felújításhoz szükséges teljes összeggel rendelkezned kell!

Amennyiben Államilag kamattámogatott Otthonfelújítási kölcsönnel szeretnéd megfinanszírozni a felújítást, úgy a támogatás iránti kérelem 2021. március 1-től már benyújtható.  

BANKUNK 2022. DECEMBER 1-JÉT KÖVETŐEN ÚJ MAGNET OTTHONFELÚJÍTÁSI LAKÁSHITEL KÉRELMET NEM FOGAD BE!

Kik vehetik igénybe a támogatást?

A támogatás az alábbi feltételek teljesülése esetén igyényelhető:
 1. 1

  Legalább egy gyermeket nevelő vagy váró (12. hetet betöltött magzat) egyedülálló szülők és házastársak vagy élettársak egyaránt igényelhetik. Azonos lakóhellyel rendelkező házastársak vagy élettársak csak közösen, együttesen igényelhetik

 2. 2

  Az igénylők köztartozásmentesek.

 3. 3

  Az igénylő családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élnie, kivéve, ha a magzat és az egy évnél nem régebben született gyermek, vagy a lakás tulajdonjogának megszerzésére egy éven belül került sor.

 1. 4

  Legalább az egyik igénylő rendelkezik egy év társadalombiztosítási jogviszonnyal, amelyben legfeljebb 30 nap megszakítás lehet.

 2. 5

  A támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az igénylő(k)nek

Mire vehető igénybe?

Nézd meg itt, mi mindenre vehető igénybe a támogatás!

Nézd meg itt, mi mindenre vehető igénybe a támogatás!

Miből finanszírozható a felújítás?

Mivel a lakásfelújítási támogatás utólag igényelhető, a teljes költségvetést önerőből kell megfinanszíroznod. 

Az önerő nem csak készpénzből állhat, megfinanszírozhatod lakáshitelből, szabadfelhasználású jelzáloghitelből és személyi kölcsönből is. A támogatási összeg utólagos jóváírását követően a hitel elő-, vagy akár teljes egészében végtörleszthető.

Kedvező kondíciójú saját hiteltermékünk a MagNet Lakásfelújítási Hitel, amelyről az alábbiakban olvashatsz.

MagNet Otthonfelújítási Lakáshitel

THM (Teljes hiteldíj mutató):  3,1%

Nézd meg a hitel részleteit a Reprezentatív példánál! 

Ha a terveid megvalósításodhoz nem férsz bele a maximum 6 milliós hitelösszegbe, nézz körül további otthonfelújításra is felvehető hiteleink között és válaszd a számodra legkedvezőbbet!

Meglévő hiteleinket a gombra kattintva érheted el:

Igénylés menete

A támogatás a lakásfelújítás befejezését és az utolsó saját névre szóló, 0% és 27%-os áfa tartalmú számlák kifizetését követő 60 napon belül, de legkésőbb 2022. december 31-ig igényelhető a Magyar Államkincstárnál az alábbi módokon:
 1. 1

  postai úton (cím: Magyar Államkincstár, 1938 Budapest)

 2. 2

  elektronikus felületen (SZÜF felületén (TULAJDON > Ingatlan menüpont alatt) elérhető elektronikus nyomtatvány („Kérelem gyermeket nevelő családok otthonfelújítási támogatására”) kitöltésével) 

 1. 3

  személyesen a kormányablaknál

 2. 4

  Az elektronikusan és papír alapon benyújtható formanyomtatványok a Kincstár honlapján érhetőek el (http://www.allamkincstar.gov.hu/hu/lakossagi-ugyfelek/kerelem-benyujtasanak-nyomtatvanyai)

Szükséges dokumentumok

A támogatás iránti kérelmet a megadott formanyomtatványon kell a Kincstárhoz benyújtani, mely kérelemhez az alábbi dokumentumok csatolandók:
 1. 1

  vállalkozási szerződés vagy szerződések

 2. 2

  számlák a munkadíjról és anyagköltségről 50-50%-os arányban (5%-os áfa tartalmú számla után nem vehető igénybe a támogatás)

 1. 3

  igénylők és gyermeke(ik) személyesazonosság igazolására szolgáló okmányaik, igazolásaik és nyilatkozataik

 2. 4

  ingatlanról a szükséges igazolások, nyilatkozatok

Példák

Támogatás összegének megállapítása az alábbi példákon találod :

1.) Felújítás teljes költsége: 6.000.000,- Ft

Anyagköltség: 4.500.000,- Ft

Munkadíj: 1.500.000,- Ft

Kifizethető támogatás: 3.000.000,- Ft

Tekintettel arra, hogy a támogatás összegében az anyagköltség és a munkadíj arányának 50-50 %-nak kell lennie, ami 1.500.000 - 1.500.000 Ft-tal teljesül, jár a maximális összeg.

2.) Felújítás teljes költsége: 5.000.000,- Ft

Anyagköltség: 4.000.000,- Ft

Munkadíj: 1.000.000,- Ft

Kifizethető támogatás: 2.000.000,- Ft

A maximális támogatási összeg 2.500.000,- Ft lenne, de mivel a munkadíj csak 1.000.000,- Ft-ot tesz ki, az 50-50 %-os szabály akkor érvényesül, ha az anyagköltségből is csak 1.000.000,- Ft-ot veszünk figyelembe, így a kifizethető támogatás 2.000.000,- Ft.

3.) Felújítás teljes költsége: 1.000.000,- Ft

Anyagköltség: 1.000.000,- Ft

Munkadíj:          0,- Ft

Kifizethető támogatás:0,- Ft

A kifizethető támogatás 500.000,- Ft lenne, ha legalább 250.000,- Ft összegű munkadíjról szóló számla is benyújtásra került volna. Tekintettel arra, hogy ebben az esetben az egyik költség a lehetséges támogatási összeg 50 %-a alatt van, az 50-50 %-os szabály semmiképpen nem érvényesülhet, így támogatás nem fizethető ki.

Reprezentatív példa

MagNet Otthonfelújítási Lakáshitel

THM (Teljes hiteldíj mutató):  3,1%

Hitel teljes összege 6.000.000 Ft

Futamidő 10 év (120 hó)

Törlesztőrészletek száma 120 db

Hitelkamat 16,26%

Hitelkamat típusa  A hitelkamat változó (kamatperiódus hossza: 5 év)

Kamattámogatás 13,26%

Ügyfél által fizetendő kamat 3,00% (Szerződésszerű teljesítés esetén a kamattámogatásnak köszönhetően az ügyfél által fizetendő hitelkamat fix a támogatott időszak alatt)

A hitel teljes díja  984.430 Ft

A hitel teljes díjába foglalt hitelkamat összege: 966.230 Ft 

Hitel teljes díjába foglalt díj, jutalék, költség és adó: 18.200 Ft 

A Fogyasztó által fizetendő teljes összeg:  6.984.430 Ft

A havi törlesztőrészlet összege:   58.052 Ft

A reprezentatív példák THM számításánál figyelembe vett összes díjat (kamat, díj, költség), azok mértékét, számítási módszerét, melyet a MagNet Bank Zrt. fogyasztók részére nyújtott, igényelhető hitelek kamatairól, alkalmazott díjairól, és költségeiről Hirdetmény tartalmazza. A költségek és díjak valamint a THM számítás meghatározására a  Fogyasztói Hitelezési Üzletszabályzatban talál részletes tájékoztatást. A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A változó kamatozású kölcsönök esetében a THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát. A Bank egyedi döntésével a hitel igénybevételéhez hitelfedezeti életbiztosítás, illetve a fedezetül bevont ingatlanra vonatkozóan egyéni vagyonbiztosítás megkötését vagy meglétét írhatja elő, azonban e biztosítások díja nem kerül figyelembevételre a THM-számítás során, mivel azok a jelen hirdetésben meghatározott THM számításakor nem ismert adatok.

A Bank javára zálogjog/önálló zálogjog, valamint az azt biztosító elidegenítési és terhelési tilalom kerül bejegyzésre a hitel fedezetét képező ingatlanra.

Hitelező bank neve: MagNet Bank Zrt. (székhelye: 1062 Budapest Andrássy út 98.)

 

Az otthonfelújítási kölcsön kormányrendeletben meghatározott feltételei

Az otthonfelújítási kölcsön kormányrendeletben meghatározott feltételei (nem teljes körű):

Hitel összege: maximum 6.000.000 Ft

Hitel futamideje: maximum 10 év

Hitel kamata: ÁKK 130%-a +3,00%

Otthonfelújítási Lakáshitel THM értéke: 3,1%

Az Otthonfelújítási támogatás és az otthonfelújítási kölcsön kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Kérdezz bátran!

A tájékoztatás nem teljes körű. A MagNet Otthonfelújítási Lakáshitel részletes feltételeivel kapcsolatban a vonatkozó Hirdetményben tájékozódhatsz.