Nem vagyunk egyedül az értékrendünkkel!

A Világ 40 országában, 67 pénzügyi szervezet gondolkozik hasonlóképpen.

Kétéves megfigyelőstátuszt követően 2016-ban csatlakozhattunk a GABV-hoz, amely során számos területen kellett bizonyítani elköteleződésünket az értékalapú bankolás iránt. Büszkék vagyunk, hogy a Közép-Európa egyetlen közösségi bankjaként képviselhetjük ezt a régiót.

Az értékalapú bankolásnak ezzel együtt számos külföldi példája van világszerte. Ezen bankok közös jellemzője, hogy mindennapi tevékenységükkel igyekeznek gazdaságilag, társadalmilag és környezetileg egyaránt fenntartható módon működni, hozzáadott értéket teremteni ügyfeleik, befektetőik és az őket körülvevő társadalom számára. Pénzügyi tudatosság, átláthatóság, társadalmi felelősségvállalás egyaránt közös értékek minden közösségi bank számára, legyen az Ázsiában vagy épp Dél-Amerikában.

A Global Alliance for Banking on Values (GABV) egy nonprofit szervezet, amely közös értékek mentén működő független bankokat és takarékszövetkezeteket tömörít világszerte. A 2009-ben alapított közösség mára 67 pénzintézetet és 7 stratégiai partnerséget számlál, melyek Ázsiában, Afrikában, Ausztráliában, Észak- és Dél-Amerikában, illetve Európában egyaránt megtalálhatók. A tagok összesen 50 millió ügyfelet szolgálnak ki több mint 60 ezer munkavállalóval, az általuk kezelt eszközök értéke pedig meghaladja a 163.4 milliárd dollárt.

2018 szeptemberében a MagNet Bank adott otthont a GABV Metrics regionális szakmai találkozójának, ahol a MagNettel együtt 14 ország képviselői vettek részt a 4 napos programsorozaton, és kovácsolódtak egy igazi értékalapú csapattá!

Szeretnél többet olvasni erről a nemzetközi mozgalomról?

Kattints a GABV hivatalos honlapjára, és ismerkedj meg egy alternatív pénzügyi szempontrendszerrel, amelynek követői egy fenntarthatóbb és igazságosabb világ létrejöttéért dolgoznak!