Fióki intézkedések

2020/11/12

Jelen oldalunk az aktuális tudnivalókkal folyamatosan frissül, így kérjük, hogy mielőtt látogatást tervez bankfiókjainkban vagy bármilyen felmerülő kérdés esetén, először tekintse meg, hogy történt-e változás az intézkedéseinkben. 

Tisztelt Ügyfelünk!

A MagNet Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a hazai egészségügyi helyzet alakulását, valamint a hatóságok iránymutatásait, és ezek figyelembevételével igyekszik a biztonsági intézkedéseit lazítani vagy szükség szerint épp szigorítani, hogy ügyfelei és kollégái számára egyaránt a lehető legjobb körülményeket biztosítsa. Továbbra is célunk, hogy minden ügyfelünk számára úgy nyújtsunk kényelmes és zökkenőmentes banki ügyintézést, hogy mindeközben aktív szerepet vállaljunk a vírus terjedésének megelőzésében.

A pandémiás helyzetre tekintettel történt jogszabályváltozások alapján a Bank által alkalmazott óvintézkedések módosultak. 

A fentiek kapcsán az alábbi fontos tudnivalókról tájékoztatjuk:

• Bankunk már nem vár el kötelező nyilatkoztatást a bankfiókba belépő ügyfelek egészségi állapotáról, de a Központi Fiók recepcióján elhelyezett automata hőmérővel mért (rögzítésre vagy bármely egyéb módon dokumentálásra nem kerülő), a kiíráson szereplő határérték feletti testhőmérséklet esetén az épületbe belépés nem lehetséges,

• bankfiókjainak a szokásos nyitvatartási időben állnak rendelkezésre, az egyes fiókok nyitvatartásáról az alábbi oldalon tájékozódhat: https://www.magnetbank.hu/kapcsolat/fiokkereso

A fentiek mellett, biztonsági okokból, továbbra is érvényben maradnak az alábbi veszélyhelyzeti intézkedések: 

• Amennyiben betegség, láz tüneteit észleli magán, vagy az elmúlt 2 hét során feltételezhetően találkozott fertőzött személlyel, úgy a bankfiók területére nem léphet be. 

• Ügyintézőink mindent megtesznek a vírus megelőzése érdekében, ezért kérjük Önöket, hogy minimum 1,5 méteres távolságot tartsanak tőlük és a fiókban tartózkodó további ügyfelektől.

• Ügyintézőink a szokásos köszönési formáktól a jelen helyzetben tartózkodnak, kérjük, hogy kézfogást és egyéb fizikai kontaktust legyenek kedvesek mellőzni.

• Felhívjuk figyelmüket kényelmi szolgáltatásainkra:

Mindannyiunk biztonsága érdekében továbbra is arra kérjük, hogy lehetőség szerint banki ügyeit a fiókokban zajló személyes ügyintézés helyett inkább otthona kényelméből, NetBankon vagy MobilBankon intézze.

NetBankon keresztül végezhető műveletek: 

- Számlainformáció, egyenleg és számlatörténet ellenőrzése; 

- Forint és deviza átutalások, átvezetések indítása; 

- Bankkártya limitek módosítása és letiltása;

- Csoportos beszedések, rendszeres átutalások, betétek kezelése

• A könnyebb ügyintézés érdekében töltse le az MagNet MobilBank applikációnkat Android készülékekre innen és IOS készülékekre innen!

 

• Készpénz helyett javasoljuk, hogy – ahol tud – fizessen díjmentesen bankkártyával, amellyel megspórolhatja a készpénzfelvétel díját és az utánajárást, valamint a jelenlegi egészségügyi helyzetben biztonságosabb fizetési forma. Bankkártyával ráadásul már 15.000 forintig fizethet érintésmentesen.

 

a MagNet Bank központi székházában (1062 Bp., Andrássy út 98.) a Központi Fiók kivételével kollégáink csak előzetes időpontfoglalással tudnak ügyfeleket fogadni. Kérjük, amennyiben személyes találkozást kezdeményezne, vegye fel e-mail vagy telefon útján a kapcsolatot az illetékes munkatársunkkal időpont egyeztetés céljából.

• a Kormány 484/2020. (XI. 10.) rendelete értelmében 2020. november 11. napjától a bankfiókban, illetve banki ügyféltérben tartózkodni kizárólag a száj és az orrnyílást teljes egészében eltakaró orvosi maszkban, munkavédelmi maszkban, illetve textil vagy más anyagból készült maszkban (továbbiakban együttesen: maszk) lehet. A maszk alkalmazása a banki ügyintézés, illetve a bankfióki, banki ügyféltérben történő tartózkodás teljes időtartama alatt kötelező. Az azonosítás végett ügyintézőink megkérhetik Önt, hogy rövid időre vegye le maszkját, amennyiben Ön ezen kérésnek nem tesz eleget, Bankunk megtagadhatja a kiszolgálást. Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy bankbiztonsági okokból az arc teljes eltakarása nem megengedett.

• Kérjük, hogy a bankba történő belépést követően minden esetben használja a kihelyezett kézfertőtlenítőket, ellenkező esetben ügyintézőink a kiszolgálást megtagadhatják.

• a megnövekedett készpénzigény kiszolgálását 2020. október 7-től a EURONET ATM-hálózata támogatja, az ATM-ek listáját megtalálja az alábbi oldalon, ezenkívül természetesen bármely egyéb, Mastercard kártyát elfogadó ATM-et is használhat.

Jelen oldalunk az aktuális tudnivalókkal folyamatosan frissül, így kérjük, hogy a következő időszakban – mielőtt látogatást tervez bankfiókjainkban vagy bármilyen felmerülő kérdés esetén – először tekintse meg, hogy történt-e változás az intézkedéseinkben.

Megértését, együttműködését köszönjük!

 

MagNet Bank Zrt.