Elvárások az új lakással szemben


MagNet NHP Zöld Otthon Hitel fix évi 2,5% kamattal, vagy MagNet NHP Zöld Otthon Hitel (kamattámogatással) 0% kamattal, új, energiahatékony lakás vásárlásához!

Az új lakással szembeni elvárás, hogy annak energiahatékonynak kell lennie.
Az új lakás akkor minősül energiahatékonynak, amennyiben
•    az összesített energetikai jellemző számított értéke (primer energiaigény) az új lakásra vonatkoztatva legfeljebb 90 kWh/m²/év, továbbá
•    BB (azaz közel nulla energiaigényre vonatkozó követelménynek megfelelő) vagy annál jobb energetikai minőségi besorolással rendelkezik.
További elvárások az új lakással szemben:
•    Az igénylő saját lakhatási célját szolgálja a célingatlan, abban lakóhelyet kell létesíteni és az utolsó részlet folyósításától számított 10 évig életvitelszerűen a célingatlanban kell élni. A célingatlant a kölcsön biztosítékaként be kell vonni fedezetként az ügyletbe, és azt a teljes futamidő alatt fenn kell tartani. Ennek megfelelően a lakáshitelből finanszírozott ingatlan tekintetében fedezetcsere nem megengedett! Kérem fontold meg, hogy amennyiben élő lakáscélú állami támogatással (pl. CSOK) szerződéssel rendelkezel egy másik ingatlan vonatkozásában, ahol szintén bentlakási kötelezettséget kell teljesítenie, akkor NHP Zöld Otthon Hitel igénylésére nincs lehetőség.
•    Az új lakást gazdálkodó szervezet természetes személy részére való értékesítés céljára építi vagy építteti, és amelyet első ízben, az igénylő természetes személy részére értékesítenek.
•    Az Adósokon kívül a megvásárolni kívánt ingatlannak további egyéb (leendő) tulajdonosa(i) nem lehetnek.

A MagNet NHP Zöld Otthon (kamattámogatással) konstrukció az NHP Zöld Otthon Hitel és a 16/2016. (II.10.) Korm. rendelet szerinti többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatásának kombinálásával létrehozott termék.
Ennél a terméknél, az NHP Zöld Otthon Program és a 16/2016. (II.10.) Korm. rendelet szerinti feltételeket együttesen kell alkalmazni, és azonos feltételekre vonatkozó eltérő rendelkezés esetén a szigorúbb előírást kell alkalmazni.