Internetes bankkártyás fizetésekkel kapcsolatos változások


MagNet Bank internetes bankkártyás fizetési funkció frissítés

 

FRISSÍTÉS 2022.06.16. 

Tisztelt Ügyfelünk, 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy hogy külső ACS partnerünkkel közös - technikai illetve felhasználói - tesztek során olyan hibák merültek fel, amelyek az élesítést megelőzően további javítást és tesztelést tesznek szükségessé. Ezen okból kifolyólag az internetes bankkártyás fizetési funkció frissítésének dátuma 2022. 06. 17-ről 2022. 07.15-re módosult.

A funkció frissítéssel kapcsolatos tesztelés és élesítés külső szolgáltató által koordinált - az ügyfelek védelme érdekében kialakított - szigorú biztonsági előírásokkal szabályozott és minőségbiztosított folyamat. Ezen szempontok garantálása tette szükségessé az új élesítési határidő meghatározását.

A Tisztelt Ügyfeleink által tapasztalt és bejelentett internetes bankkártyás fizetésnél fellépő meghibásodások szolgáltatói felületeivel a Mastercard kapcsolatfelvételét követően eszközölt javítások jelentős hányada sikeresen zárult, ennek köszönhetően a fizetési kísérletek egyre növekvő számban teljesülnek sikeresen.

Amennyiben internetes bankkártyás fizetési kísérlete továbbra is sikertelenül zárul, kérjük jelezze Bankunk felé Ügyfélszolgálatunkon, az info@magnetbank.hu címen, vagy személyes NetBank felületén a Hitelesített Levél funkció használatával, mely szolgáltatói felületen került fizetési szándéka meghibásodás útján visszautasításra, a konkrét tranzakció és/vagy a helyette történt utalás adatainak megadásával.

Üdvözlettel és köszönettel, 

MagNet Bank  

English version:

Dear Customer,

Please be informed that during our joint tests with our external ACS partner - technical and user tests - we have detected bugs that unfortunately require further fixing and testing before going live. For this reason, the previously planned date for the update of the online debit card payment functionality has been changed from 17.06.2022 to 15.07.2022.

The testing of the function update is a process coordinated by an external service provider, regulated and quality assured by strict security standards designed to protect customers, which made it necessary to set the new sharpening date.

A significant number of the repairs - requested after contacting Mastercard for the service interface of the Internet payment card malfunctions you have experienced and reported -have been successfully resolved, resulting in an increasing number of successful payments.

If your online payment attempt still fails, please let our Bank know via our Customer Service at info@magnetbank.hu or via the Verified Mail function in your personal NetBank interface regarding which service provider interface has rejected your payment.

We apologise for any inconvenience caused by the delayed update of the payment function. We are working to compensate all our customers for this difficult period.

MagNet Bank  

 

___________________________

 

Tisztelt Ügyfelünk, 

Ezúton tájékoztatjuk, hogy 2022. június 17. napjától kezdődően változások lépnek hatályba az internetes bankkártyás fizetésekkel kapcsolatosan.

Amennyiben a fizetéshez erős ügyfél-hitelesítés szükséges (EGT-n belül minden internetes bankkártyás vásárlás ilyen, EGT-n kívül akkor, ha a kereskedő alkalmazza ezt az ügyfél-hitelesítési módot), a Kártyabirtokos által történő hitelesítésre az alábbiakban leírt módon kerülhet sor: 

Az online bankkártyás vásárláshoz kapcsolódó fizetési folyamat az eddig megszokott módon a kereskedő kártyaelfogadási oldalán kezdődik. Ezen a felületen kell megadnod a bankkártya adatait (pl. bankkártya száma, lejárata, CVV/CVC2 kód, kártyára írt név). 

Ezt követően a folyamat eltér attól függően, hogy Kártyabirtokosként rendelkezel-e aktív MagNet MobilBankkal!

MagNet MobilBankkal rendelkező Kártyabirtokos esetén: 

Alapértelmezetten az internetes bankkártyás fizetések jóváhagyása a MagNet MobilBankon keresztül a fizetés jóváhagyásához küldött üzenetben (PUSH üzenetben) történik meg. 

Ha a jóváhagyáshoz küldött PUSH üzenetet nem látod a mobiltelefon értesítései között, lépj be a MagNet MobilBank alkalmazásba, és a „Push értesítések” menüpontban találod az üzenetet. 

MobilBankon keresztül a fizetési megbízást az alábbi egyszerű lépések követésével tudod jóváhagyni: 

1. Nyisd meg a fizetés jóváhagyásához küldött PUSH üzenetet!

2. Ellenőrizd a fizetési képernyőn megjelenő adatokat (kereskedő neve, tranzakció összege, devizaneme, fizetés időpontja)!

3. Amennyiben a tranzakció adatait rendben találod, egyúttal elismered, hogy ez az általad kezdeményezett tranzakció, akkor kattints a „Jóváhagyás” gombra.

4. Azonosíts magadat a MobilBankon választott azonosítási módon (ujjlenyomatos azonosítás / Touch ID, arcfelismerés / FaceID, esetleg MobilBank PIN kód vagy jelszó)!

5. Amennyiben az azonosítás sikeresen megtörtént, a képernyőn visszaigazolást kapsz erről.

 

6. A fentiek szerint jóváhagyott fizetésed kapcsán a Bank ellenőrzi, hogy a tranzakció végrehajtható-e (pl. fedezetellenőrzés, limitellenőrzés) és amennyiben a teljesítés feltételei adottak, megtörténik a sikeres fizetés.

7. Ezt követően visszairányítunk a kereskedő oldalára, ahol megjelenik a sikeres fizetésről szóló értesítés.

Amennyiben a PUSH üzenetben jóváhagyásra megküldött üzenet tartalmával nem értesz egyet, bármely adat tévesen szerepel, vagy azt nem is Te kezdeményezted, akkor lehetőséged van a fizetés elutasítására, az azonosításhoz megjelenő képernyőn az „Elutasítás” gombra kattintva. 

Az elutasítás eredményéről is kapsz visszaigazolást a képernyőn: 

A további visszaélések elkerülése érdekében: ha nem általad kezdeményezett fizetésről kapsz értesítést, a fizetés elutasítása mellett javasolt a bankkártya letiltása is!

Amennyiben nem hagyod jóvá a tranzakciót 5 -10 percen belül, vagy valamilyen technikai hiba (pl. nincs internetkapcsolat) történt a hitelesítés során, a fizetés jóváhagyásához a Bank SMS üzenetben küld ki Internetes vásárlási kódot. Lehetőséged van Neked is, hogy a fizetési képernyőn az SMS kérése gomb megnyomásával SMS-ban kérj Internetes vásárlási kódot! (A fizetés lépéseit részletesen ld. MagNet MobilBankkal NEM rendelkező Kártyabirtokos esetén pont alatt)

MagNet MobilBankkal NEM rendelkező Kártyabirtokos esetén: 

MagNet MobilBankkal nem rendelkező Kártyabirtokos esetén a vásárlás hitelesítése 

• minden tranzakcióhoz egyedileg létrehozott és SMS-ben megküldött, egyszer használatos Internetes vásárlási kód ÉS

• Internetes vásárlási jelszó (ún. statikus, állandó jelszó) együttes megadásával történhet. 

Hogyan kapom meg az Internetes vásárlási kódot? 

A kód minden tranzakcióhoz egyedileg kerül létrehozásra, és SMS-ben kerül megküldésre a Kártyabirtokos – a Banknál előzetesen, a biztonsági kódokhoz rögzített- mobiltelefonszámára. 

Hogyan kapom meg az Internetes vásárlási jelszót (ún. Statikus jelszót)? 

A Bank a kezdeti Internetes vásárlási jelszót (ún. Statikus jelszót) SMS-ben küldi meg a Kártyabirtokos – a Banknál előzetesen, a biztonsági kódokhoz rögzített - mobiltelefonszámára. 

Az SMS-ben megküldött, kezdeti Internetes vásárlási jelszó tetszőleges ideig módosítás nélkül használható, de Kártyabirtokosként dönthetsz úgy, hogy módosítod az Internetes vásárlási jelszót. A módosítás elvégezhető MobilBankon vagy NetBankon keresztül (NetBank Bankkártyák menüpont alatt „Statikus jelszó módosítás”, MobilBankon a Bankkártya menüpontban „Statikus jelszó” gomb.), vagy bankfiókban munkatársaink is segítenek az Internetes vásárlási jelszó megváltoztatásában. 

Az Internetes vásárlási jelszó több tranzakcióhoz kapcsolódóan felhasználható. Ha több bankkártyával rendelkezel a MagNet Banknál, akár több bankkártyához megadhatod ugyanazt a jelszót! („Jelszó beállítás az összes birtokolt bankkártyához”)

MobilBank nélkül a fizetési megbízást az alábbi egyszerű lépések követésével tudod jóváhagyni: 

A fizetési folyamat itt is a bankkártya adatainak (pl. bankkártya száma, lejárata, CVV/CVC2 kód, kártyára írt név) a kereskedő kártyaelfogadói oldali megadásával kezdődik. 

1. Ebben az esetben átkerülsz másik - a tranzakció hitelesítésére szolgáló - felületre, ahol ellenőrizned kell a tranzakció adatait (kereskedő neve, tranzakció összege, devizaneme, fizetés időpontja)!

2. Add meg a tranzakció jóváhagyásához az SMS-ben megkapott Internetes vásárlási kódot!

3. Add meg az Internetes vásárlási jelszót!

4. Az Internetes vásárlási kód és az Internetes vásárlási jelszó sikeres megadásával, mint Kártyabirtokos jóváhagyod a fizetést, és egyúttal elismered, hogy Te kezdeményezted azt.

5. A fentiek szerint jóváhagyott fizetésed kapcsán a Bank ellenőrzi, hogy a tranzakció végrehajtható-e (pl. fedezetellenőrzés, limitellenőrzés) és ha a teljesítés feltételei adottak, megtörténik a sikeres fizetés.

6. Ezt követően visszairányítunk a kereskedő oldalára, ahol megjelenik a sikeres fizetésről szóló értesítés.

Amennyiben nem hagyod jóvá a tranzakciót 10 percen belül, vagy a hitelesítés során hiba lép fel (pl. érvénytelen kód vagy jelszó megadása történik), a sikeres fizetéshez újra kell indítanod a fizetési folyamatot.

A bankkártya blokkolásra kerül abban az esetben, ha az online vásárláshoz szükséges jelszó (Internetes vásárlási jelszó) és/vagy az egyszer használatos kód (Internetes vásárlási kód) megadása egymást követően ötször sikertelen. Az 5 alkalommal hibásan megadott Internetes vásárlási kód okán a tranzakció kezdeményezésének napján (ún. T napon) tiltott bankkártyák blokkolását a Bank T+1 napon legkésőbb T+1 nap 24 óráig oldja fel.

 

Üdvözlettel, 

MagNet Bank