Vállalkozz közösségben- bemutatjuk a MomPreneur női vállalkozói közösséget

A Facebook-on része vagyok néhány olyan vállalkozói csoportnak, ahol nem győzöm csodálni a tagok bátorságát, találékonyságát és talán még ennél is fontosabb: az egymás iránti segítőkészségét. 

Ismered például a MomPreneurs női vállalkozók csoportját? Ha nem, akár terápiás céllal is ajánlom mindenkinek, aki hitét vesztette azzal kapcsolatban, hogy érdemes nyitottan és win-win szemléletben vállalkozni. Sorra születnek a barterek, együttműködések az anya-vállalkozók között, akik a szemünk láttára segítik át egymást ötlettel, tapasztalattal és a legmélyebb pontokon sokszor akár lelki támasszal is. 

Egy külön Világot alkotnak ők, egy idilli kisközösséget - gondolhatnánk, ha nem köztünk élnének és vállalkoznának. Van egy fogadásom, ugyanis, hogy - még ha nem is tudod - Te is rendszeresen vásárolsz Tőlük. Az egyszemélyes vállalkozásoktól kezdve, átszövik a mikro- és KKV-k hazai ökoszisztémáját. 

Méreteikben, tevékenységükben gyakran eltérnek egymástól, ámde sok-sok tulajdonságuk közös, legfőképpen a szemléletük. 

  1. Tudják, hogy együtt jobb érzés nyerni. Van tapasztalatuk arról, hogy lehet üzletet kötni úgy is, hogy mindkét fél jól járjon.

  2. Értéket szeretnének létrehozni, és nemcsak pénzügyi értelemben. Az anyavállalkozók, egyik fontos ismérve, hogy szeretnének büszkén a gyermekeik szemébe nézni.

  3. Gondolnak a környezetre is, így okosan csomagolnak, termelnek és úgy általában, zölden gondolkodnak.

  4. Nem sajnálják a tudásukat másoktól, hiszen amit csinálnak, az egyedi és megismételhetetlen, illetve lásd az 1. pontot :)

  5. Nem szégyelnek kérdezni, hanem tudják, hogy a közösség tapasztalata aranyat ér. Nem szükséges mindent a semmiből kitalálniuk, ha van hova fordulni.

  6. Szorgalmasak és ambiciózusak. Két altatás, szoptatás között, kialvatlanul is töretlenül hisznek abban, hogy a kitartó munka meghozza gyümölcsét.

  7. Találékonyak és rugalmasak, így a mostani nehéz helyzetben is újraterveznek, ha szükséges.

  8. Kreatívak, így mindig van egy újító ötletük a saját vállalkozásukhoz, vagy egy névjavaslatuk a csoportban újonnan induló másik anyacég számára.

  9. Társadalmilag érzékenyek, és gyakran fognak össze jó ügyekért. Itt azt is megélik, hogy mekkora öröm, ha a mindennapi tevékenységükkel, tudásukkal tudnak segíteni.

  10. Tudják, hogy milyen fontos egy igazi társ, de saját lábra állnak, és nincsenek kiszolgáltatva a körülöttük lévő férfiaknak.

+1 Hisznek a növekedésben, és hogy mindig van hova fejlődni.

A növekedéshez a fentieken túl gyakran külső segítségre is szükség van: olyan plusz anyagi forrásra, amelyből új eszközökre vagy épp munkaerőre futja. “A hitel öl, pusztít és nyomorba dönt, ha rosszul használják” - vallja Fáy Zsolt a MagNet Bank elnöke - “És éltet, felvirágoztat, ha okosan bánnak vele.” - fejezi be a mondatot. 

A MagNet-nél azon vagyunk, hogy melletted álljunk a klassz vállalkozási terveidben, így keress meg minket bátran, ha bővülnél. Start és Stabilitás kisvállalkozói hiteleink ingatlanfedezet nélkül és gyorsított hitelbírálattal vehetők igénybe.

A részletes feltételekről, kérjük, érdeklődj bankfiókjainkban vagy weboldalunkon.

https://www.magnetbank.hu/stabilitas

https://www.magnetbank.hu/start

írta: Pászka Petra