A 3 kedvenc eseményünk az idei, 26. Pszinapszison


Európa egyik legnagyobb, kizárólag önkéntesek által szervezett tudományos-kulturális rendezvényének idei fókuszában a "Tükörkép" témája áll.

Hamarosan kezdődnek a 26. Budapesti Pszichológiai Napok, azaz a Pszinapszis! Európa egyik legnagyobb, kizárólag önkéntesek által szervezett tudományos-kulturális rendezvényének idei fókuszában a "Tükörkép" témája áll. A szeptember 23-26. között zajló, pszichológiai előadásokat, workshopokat, kerekasztal-beszélgetéseket, koncerteket, színházi előadásokat, élőkönyvtárat és számos más érdekességet kínáló eseménysorozatban mindenki találhat kedvére valót: összeszedtük Nektek azt a hármat, amit mi az idén biztosan nem hagyunk ki!

Kozma-Vízkeleti Dániel - Párkapcsolat: Egymás tükrében

Szeptember 23. (péntek), 17 óra

Egy olyan párkapcsolatban, ami mellett valóban igyekszünk elköteleződni, ami túlmutat egy-egy alkalmi összekapcsolódáson, számos kétely és kétség kísérhet minket indulástól "megérkezésig"... Ráadásul, miközben a másik megismerésére, megértésére és kiismerésére irányuló kérdésekre keressük a választ, a legtöbbször azt végül magunkban találjuk. Miközben a felismerés, hogy a társunk megismeréséhez és megértéséhez önmagunk megismerésén és megértésén keresztül vezet az út, sokszor úgy tűnik, bonyolítja a helyzetet, valójában ez akár pont fordítva is lehet. Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus előadása és az annak mentén tervezett közös gondolkodás értékes, még ebben a labirintusban is használható igazodási pontokat ígér.

EZ IS ÉRDEKELHET: AZ ÉLET RÖVID >>ELOLVASOM<<

Edith Eva Eger és Philip Zimbardo

Szeptember 23. (péntek), 20 óra

Az egyének gyógyításán keresztül lehetséges lehet egy olyan világ megteremtése, melyben az emberek együttműködnek, ahelyett, hogy uralkodni akarnának a másikon? Edith Eva Eger, magyar–zsidó származású klinikai pszichológus, a Kaliforniai Egyetem oktatója és Philip Zimbardo amerikai pszichológus, a Stanford Egyetem professor emeritusa, a Heroic Imagination Project alapítója és elnöke erre a kérdésre is keresik majd a választ izgalmasnak ígérkező, online beszélgetésükben.
Egyéni pályájukban mind emberileg, mind szakmailag az emberi kompetencia, az annak megtalálásban rejlő erő mellett érvelnek mindketten a tanult tehetetlenséggel szemben, sorsaiknál és bejárt életútjuknál jobb bizonyíték pedig nem kell, hogy elhiggyük: tudják, miről beszélnek, és hogy amit állítanak, az lehetséges.

EZ IS ÉRDEKELHET: Test és Lélek – mert csak a kiegyensúlyozott, egészséges társadalom tudja gyógyítani a civilizáció sebeit >>ELOLVASOM<<

Mérő László: A véletlen matematikája és pszichológiája

Szeptember 24. (szombat), 17 óra

Mérő László egyetemi tanár, matematikus a tudományos ismeretterjesztés jól ismert szereplője, aki rendszeresen matematikai alapokon, logikus levezetések és egyszerre széles és mély műveltség mentén közelít meg végül kifejezetten gyakorlatinak bizonyuló, elsőre inkább filozófiainak tűnő kérdéseket, a csodáktól az érzelmeken át az elvekig. Na de mi dolga lehet a matematikának, a tudománynak a véletlennel? Sőt, ha már kérdezünk, tegyük bátran: létezik-e egyáltalán a  véletlen, mint olyan..?
Előadónkat matematikusként szinte a véletlen sodorta a pszichológiai témák felé, azok a nézetek pedig, amelyeket a véletlennel kapcsolatban képvisel, számos alkalommal megjelentek a saját életében is, így biztosak vagyunk benne, hogy remek kérdésfelvetésekre, és elgondolkodtató válaszokra készülhetünk!

EZ IS ÉRDEKELHET: A MÁSODIK FÉLÉV: A MÁSODIK ESÉLY? >>ELOLVASOM<<

 

Részletes információkért, jegyekért és a teljes programért kattints ide!